Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ» ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Ενώ στην σημερινή Τουρκία παρατηρείται μια εκπληκτική στροφή στην αυτοκρατορική λαμπρότητα του Βυζαντίου με ένα παράδοξο νεοοθωμανικό προφίλ, με την αναζωογόνηση βυζαντινών μνημείων ακόμα και με σύμβολα σαν τον Δικέφαλο Αετό, εδώ στην Ελλάδα την φυσική κληρονόμο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έχει επικρατήσει μια πλήρης απαξίωση όλων αυτών των πολιτιστικών και θρησκευτικών προτύπων που έλαμψαν επί αιώνες για να βουλιάξουμε στην μιζέρια μιας ατέλειωτης εθνικής κρίσης.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΞΥΡΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΜΑΝΤΗΛΑ

535e73c0cd26e4bd6923084a855b0e04_L
 To Yπουργείο Εκπαίδευσης της Αιγύπτου δια των αρμόδιων υπηρεσιών του έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή σχολείου κι έναν δάσκαλο γιατί ο τελευταίος ξύρισε το κεφάλι μαθήτριάς του για να την τιμωρήσει που δεν φορούσε μαντήλα. Ο κυβερνήτης της περιοχής Φαγιούμ με διάταγμά του επίσης θέτει σε διαθεσιμότητα τον δάσκαλο Ali Syed Khader και το διευθυντή του σχολείου Mohamed Ragab και διέταξε ένορκη διοικητή έρευνα.
Η μητέρα της κοπέλας που η κόρη της υπέστη αυτήν την ταπεινωτική συμπεριφορά ενώπιον των συμμαθητών της ισχυρίζεται ότι η κόρη της τραυματίτηκε ψυχολογικά από την όλη μεταχείριση και δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός αυτός δεν ξέρει τίποτα από την θρησκεία.

"Το άγαλμα του Σοφοκλή προστίθεται στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια"

Ένα ογκώδες χάλκινο άγαλμα του Σοφοκλή εγκαταστάθηκε στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια.
Πρόκειται για το τελευταίο άγαλμα που θα προστεθεί στη συλλογή του πάρκου. Στο ίδιο πάρκο έχουν ήδη εγκατασταθεί μια προτομή του Αριστοτέλη, ένα άγαλμα του Σωκράτη και ένα της θεάς Αθηνάς. «Η ολοκλήρωση του έργου ήταν μια μακρά διαδικασία» δήλωσε ο Γιώργος Σταματιάδης, ταμίας της Athens Square Inc., της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της γειτονιάς που φιλοξενεί στο πάρκο διοργανώσεις διασκέδασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλήρωσε για την ολοκλήρωση του έργου.

Παλαιότεροι Σχεδιασμοί και Επιδιώξεις των Μεγάλων Δυνάμεων στη Περιοχή μας. Μία Προσέγγιση.

H υπογραφή της «Συνθήκης του Λονδίνου» της 6-7-1827
Παλαιότεροι Σχεδιασμοί και Επιδιώξεις των Μεγάλων Δυνάμεων στη Περιοχή μας. Μία Προσέγγιση.

Τσαμουρτζής Αθανάσιος

α. Βιβλιογραφία            ζ. Ο Βος Βαλκανικός Πόλεμος
β. Προ του 1821                η. Ο Αος Παγκόσμιος Πόλεμος
Γ. Αρχίζει ο Αγώνας            θ. Η Συνθήκη των Σεβρών
δ. Το Ελληνικό Κρατίδιο            ι. Ο Βος Παγκόσμιος Πόλεμος
ε. Ρωσική Ανάμιξη            ια. Παρατηρήσεις
στ. Ο Αος Βαλκανικός Πόλεμος

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ...!! ΖΗΤΩ H 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ...!!! ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ...!!!(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας , άπλωσαν τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και με το δικός τους ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν μαζί με τις οικογένειες τους, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, στα καταγάλανα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής της Σάμου, 19 δύτες άπλωσαν υποβρυχίως Ελληνική σημαία 70 τετραγωνικών μέτρων (7μ x 10μ), τη μεγαλύτερη γαλανόλευκη που έχει απλωθεί ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Χρειάστηκε λεπτομερής σχεδιασμός, ομαδική εργασία, καταμερισμός ρόλων, επαγγελματική ενίσχυση της σημαία και χρήση σάκων ανέλκυσης και τεσσάρων σημαδούρων, ώστε να απλωθεί και να κρατηθεί η σημαία στο βάθος που είχε οριστεί.

Οριστικό: Η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων!

Το Εθνικό Κοινοβούλιο των Αρμενίων ψήφισε σήμερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, μεταξύ 1915 και 1923. Ως γνωστόν η Γενοκτονία στοίχισε τη ζωή σε 750.000 Ασσυρίων, 500.000 Έλληνες και 1,5 εκατομμυρίου Αρμένιους.
Το νομοσχέδιο, που προωθήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έλαβε 117 θετικές ψήφους, 14 αποχές και καμία αρνητική ψήφο.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΤΟΝ… ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

FvtoΤου  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Φαίνεται πως η πολύ μεγάλη «ευτυχία» να ανήκεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε… κατακούτελα την Βουλγαρία και τους Βουλγάρους, για να φτάσουν στο σημείο να ξεπουλούν όλα τα οπλικά συστήματα του βουλγαρικού στρατού εξ αιτίας μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν διαλύσει την βουλγαρική οικονομία και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Σόφια του μεγάλου τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η βουλγαρική κυβέρνηση εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων στον προϋπολογισμό του βουλγαρικού κράτους αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί όλα τα οπλικά αποθέματα του βουλγαρικού στρατού.

Τι γράφουν τα τουρκικά σχολικά βιβλία για την ελληνική επανάσταση του 1821

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία.
Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”. Η αρίθμηση μέσα στο κείμενο παραπέμπει σε αντίστοιχο σχολιασμό από τους ερευνητές παρακάτω. Το Τουρκικό σχολικό βιβλίο Οι Έλληνες1, οι οποίοι είχαν περισσότερα προνόμια2 απ’ όλους τους χριστιανικούς λαούς που τελούσαν υπό οθωμανική κυριαρχία, ζούσαν κυρίως στην Ελλάδα3, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στη Δυτική Μικρασία και στα παράλια της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου, όπου ήταν εγκαταστημένοι σε πόλεις και κωμοπόλεις και ασχολούνταν με τις τέχνες και το εμπόριο και ιδιαίτερα με τη ναυτιλία.

ΕΡΧΕΤΑΙ “ΣΕΙΣΜΟΣ”: Η Συρία χτύπησε την Τουρκία – Ανταλλαγή πυρών πυροβολικού!!

Παρόλες τις δηλώσεις για βοήθεια κατά του… ισλαμικού στρατού, η Άγκυρα παίζει ως συνήθως «διπλό» παιχνίδι, με κύριο στόχο της το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με την έγκυρη ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru, η συριακή αεράμυνα με πύραυλο «κατέβασε» τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα UAV , το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς αποστολή διενεργούσε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Al Duweir ez-Zeitun βόρεια του Χαλεπίου κατερρίφθη ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον στρατό της Συρίας.

Δυτική Ελλάδα: Το βίντεο που κάνει θραύση στο youtube από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Δείτε τις εικόνες!

Το βίντεο που ανέβηκε νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου, κάνει το γύρο των social media...

Η Εθνική μας Γέφυρα χαιρετίζει την Εθνική μας Γιορτή με μία ιστορική διαπίστωση αντί άλλου μηνύματος: «Όσες φορές χτίσαμε γέφυρες μεταξύ μας, είχαμε επαναστατικά αποτελέσματα».

Αυτό αναγράφεται στο υπέροχο βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube σήμερα το πρωί από τους υπευθύνους της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ. και κάνει το γύρο των social media...

Γιορτάστηκε λαμπρά η Εθνική μας Εορτή στην Βόρειο 'Ηπειρο


Η 25η Μαρτίου 1821 μπήκε στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού - αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους- μας και όλου του πανταχού Ελληνισμού ως μία αξιοσημείωτη μέρα.
Την ημέρα αυτή ο Ελληνικός λαός πέρασε σε γενική ένοπλη εξέγερση εναντίων του ξένου κατακτητή, για να αποτινάξει το ζυγό της μακραίωνης σκλαβιάς. Εδώ και 194 χρόνια ο πανταχού Ελληνισμός γιορτάζει με υπερηφάνεια.
Την 194η επέτειο της Μεγάλης Επανάστασης των Ελλήνων, την Ημέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας γιόρτασε με υπερηφάνεια και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου - Και παλαιοί πολεμιστές στην παρέλαση (ΦΩΤΟ)

- Πραγματοποιήθηκαν ανα το Παγκύπριο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
- Πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία μπροστά από την Ελληνική πρεσβεία
- Την παρέλαση χαιρέτισε ο ΠτΔ και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Στην παρέλαση λαμβάνουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευση, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

Τα συνθήματα που φώναξαν αγήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο ...

ΣΤΟ ΛΕΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Μια ιδιαίτερη κηδεία: Κηδεύουν τον βασιλιά Ριχάρδο τον Γ' 530 χρόνια μετά το θάνατό του (Εικόνες)

Μια ιδιαίτερη τελετή λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία. Κηδεύεται, 530 χρόνια μετά το θάνατό του, ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ΙΙΙ.
Η ταφή, γίνεται σήμερα με βασιλικές τιμές στον καθεδρικό ναό του Λέστερ.
Τα οστά του αμφιλεγόμενου βασιλιά βρίσκονταν θαμμένα κάτω από ένα δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μέχρις ότου ανακαλύφθηκαν το 2012 και μεταφέρθηκαν στο πανεπιστήμιο της πόλης. Από εκεί, την περασμένη Κυριακή, μεταφέρθηκαν στον καθεδρικό ναό της πόλης όπου τέθηκαν σε δημόσιο προσκύνημα και σήμερα θα γίνει η ταφή. Μάλιστα, πάνω στο φέρετρο ήταν τοποθετημένο ένα στέμμα, ανάλογο με αυτό που θα πρέπει να φορούσε ο νεαρός Ριχάρδος κατά την στέψη του, το 1483.

Σοκ: Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο - Ηθελε να το καταστρέψει - Ανακοινώσεις του εισαγγελέα Μασσαλίας(Βίντεο)

«Αρνήθηκε να ανοίξει στον πιλότο, δεν είπε ούτε κουβέντα τα τελευταία δραματικά λεπτά» - «Εσκεμμένα ενεργοποίησε το κουμπί που οδηγεί στην απώλεια ύψους» - «Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ακούγονταν κραυγές επιβατών»
Σε δραματικές αποκαλύψεις αναφορικά με την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις με το αεροσκάφος της Germanwings προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν,