Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ “ΣΕΙΣΜΟΣ”: Η Συρία χτύπησε την Τουρκία – Ανταλλαγή πυρών πυροβολικού!!

Παρόλες τις δηλώσεις για βοήθεια κατά του… ισλαμικού στρατού, η Άγκυρα παίζει ως συνήθως «διπλό» παιχνίδι, με κύριο στόχο της το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με την έγκυρη ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru, η συριακή αεράμυνα με πύραυλο «κατέβασε» τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα UAV , το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς αποστολή διενεργούσε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Al Duweir ez-Zeitun βόρεια του Χαλεπίου κατερρίφθη ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον στρατό της Συρίας.Σε μια μελέτη που διενεργήθηκε επί τόπου από Σύρους αξιωματικούς στα συντρίμμια του αεροχήματος , ανακαλύφθηκε ότι το UAV ανήκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία και χρησιμοποιήθηκε πιθανόν για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων, αναφέρει το έτερο έγκυρο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar t- TASS αναφερόμενο στην εφημερίδα «Αλ-Watan».

Στις 17 Μαρτίου 2015, και πάλι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καλούν τις συριακές αρχές «να μην παρακολουθούν τα αεροσκάφη των ΗΠΑ στο εναέριο χώρο της Συρίας»!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η Τουρκία σφυροκόπησε μια μονάδα πυροβολικού της Συρίας κοντά στα σύνορα των δύο χωρών σε αντίποινα για τα διασυνοριακά πυρά που εκτοξεύτηκαν από την Συρία, και τα οποία τραυμάτισαν πέντε Τούρκους πολίτες, και προξένησαν καταστροφές σε μια στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός στις 25 Μαρτίου, αναφέρει η εφημερίδα hurriyetdailynews.com, πριν από λίγο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εκδόθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ένας πύραυλος ή βλήμα που εκτοξεύτηκε από τον συριακό στρατό κατά τη διάρκεια της εμπλοκής του με τους αντάρτες, διέσχισε τα σύνορα αργά στις 24 Μαρτίου και εξερράγη κοντά στην γειτονιά Cüdeyde της περιοχής Reyhanli στη νότια τουρκική επαρχία Χατάι .

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό διότι καταδεικνύει σαφώς τα σχέδια της Άγκυρας για την χώρα αυτή. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η τουρκική ηγεσία έχει τόσο μένος κατά του Άσαντ, εκτός και εάν το τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα παρακολουθούσε τους Κούρδους του YPG.

Τα γεωπολιτικά σχέδια στην Μέση Ανατολή δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα στο ευρύ κοινό, και το μόνο που υπάρχει είναι ο πόλεμος κατά του ισλαμικού στρατού, αλλά είπαμε ότι αυτοί οι φονιάδες κάποια στιγμή θα εξολοθρευτούν , η επόμενη μέρα όμως δεν είναι γνωστή ακόμα.

Η Τουρκία , με την πολιτική της διαφαίνεται ότι ασκεί «δικαιώματα» περιφερειακής υπερδύναμης, με τάσεις οθωμανικού ηγεμονισμού, κάτι που φέρνει από τον μακρινό ορίζοντα « θύελλες». Εξ ου και η παροιμία, «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».
 
ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου