Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μπεγλίτης:"Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί που έχουν...αξιόλογο μισθό!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6763

Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί ,σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος όμως εξέφρασε την άποψη ότι οι στρατιωτικοί έχουν αξιόλογους μισθούς και δεν πρέπει να δηλώνουν “ριγμένοι” σε σχέση με άλλες κονωνικές ομάδες!


“Θα μπορούσα να απαντήσω χαϊδεύοντας αυτιά, ότι θα μπορούσαν να ζουν με πολύ καλύτερους μισθούς, με πολύ καλύτερα επιδόματα τα στελέχη των Ε.Δ. Δεν ισχύει αυτό”,είπε ο ΥΕΘΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε:

Παρ' όλα αυτά όμως έχουν μισθούς αξιόλογους σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, υπάρχει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς.

Οι απειλές της S&P για selective default αν προχωρήσει το rollover σκιάζουν την αγορά και τις τράπεζες - Ακραία κερδοσκοπία στην ΑΤΕ bank - Στις 1950 μ.β. το CDS και αποδόσεις 28%....

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


(upd8)Οι ξεκάθαρες προιδοποιήσεις της  Standard and Poor’s ότι αν προχωρήσει το rollover στο ελληνικό χρέος θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε selective default επιδρούν στο ΧΑ και γενικότερα στην ελληνική αγορά.  Παράλληλα οι έλληνες τραπεζίτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της ρευστότητας των τραπεζών αν η χώρα υποβαθμιστεί και αναζητείται η ιδανική φόρμουλα. Το ΧΑ υποχωρεί οι τραπεζικές μετοχές επίσης δέχονται πιέσεις πλην της ΑΤΕ που λόγω κερδοσκοπίας καταγράφει υπερκέρδη....

Το Ελληνικό κράτος παρέχει υποτροφίες σε Αλβανούς! αλλά όχι σε Βορειοηπειρώτες!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_8536.html



Είχαμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό ότι φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, δεν θα δοθούν υποτροφίες από το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι πρώτες πληροφορίες μας ήρθαν από το Προξενείο Αργυροκάστρου, το οποίο δεν κάνει καμία αίτηση δεκτή με την ίδια δικαιολογία.
Για να μάθουμε το αληθές, προσποιούμενοι του μαθητές από την Βόρειο Ήπειρο επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. για να μάθουμε και από "επίσημα χείλη" αν κάτι τέτοιο ισχύει. Μετά από πολυήμερες προσπάθειες, κατά τις οποίες ουδείς σήκωνε το ακουστικό, καταφέραμε να συνδεθούμε με τους αρμοδίους. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καμία υποτροφία δεν θα δοθεί φέτος με αφορμή τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, φυσικά δεν μας απέκλεισαν το ενδεχόμενο τις τελευταίας στιγμής.

Το βρώμικο σχέδιο συρρίκνωσης του ημερομισθίου του Έλληνα εργαζόμενου


image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Ένα καλοσχεδιασμένο κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης του μισθού του Έλληνα εργαζόμενου στα επίπεδα του μισθού του κυνηγημένου λαθρομετανάστη, ήταν ως φαίνεται το όργιο εισόδου δύο και πλέον εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα της Τρόικας, του ΔΝΤ και της πτώχευσης. Οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που απασχολούνται παράνομα στην Αθήνα και στην περιφέρεια,  δεν καταφέρνουν να πάρουν ως ημερομίσθιο ούτε το μισό του ημερομισθίου του Έλληνα εργαζόμενου, κάνοντας πλούσιους χιλιάδες επιχειρηματίες (μικρούς και μεγάλους) που εκμεταλλεύτηκαν το φαινόμενο και πλούτισαν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία από τον πεινασμένο ιδρώτα των κολασμένων εμιγκρέδων.

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Σαμπάχ 4-7-2011
2011

Να το εθνικό τυφέκιο της Τουρκίας
 Άρχισε η παραγωγή του εθνικού τυφεκίου που ανέπτυξαν οι Τούρκοι μηχανικοί μετά από εργασία περίπου 3,5 ετών.
 Μέσα 4 μήνες θα είναι έτοιμα 50 πρωτότυπα από το εθνικό τυφέκιο πεζικού. Στα πλαίσια του σχεδίου, 200 πρωτότυπα θα παραχθούνε μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Θα μοιραστούνε σε διάφορες μονάδες των ΤΕΔ και αφού δοκιμαστούνε από επαγγελματίες στρατιώτες, θα μπούνε σε γραμμή παραγωγής.
 Για να αντιμετωπιστούνε οι ανάγκες των ΤΕΔ, στις 22 Ιανουαρίου 2009 υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και την ΜΚΕΚ, και οι εργασίες επιταχύνθηκαν με υπεργολάβο την εταιρία Kalekalıp.

FT: Πιο βαθιά στην ύφεση η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24078&category_id=89
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής...  
FT: Πιο βαθιά στην ύφεση η Ελλάδα
Επιτροπής, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας όλο και βαθαίνει. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση για όλο το 2011, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο.






«Η οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 3,75% το 2011 και θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη το 2012», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως η αδυναμία της οικονομίας φέτος σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας συνεπάγεται χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης – 0,6% - για το 2012.






Όπως υπογραμμίζεται, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΕ, η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 καθώς η επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα και οι περιορισμοί ρευστότητας θα πλήξουν την οικονομία.






Τέλος σημειώνεται πως εάν η ύφεση έχει τελικά μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ότι αναμενόταν, τότε ενδεχομένως να επιδεινωθούν περαιτέρω οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.

Eπιστολή-βόμβα για τα ΕΝΑΕ αποκαλύπτει δυσώδες παρασκήνιο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Eπιστολή-βόμβα του Σωματείου Εργαζομένων "ΤΡΙΑΙΝΑ" των ΕΝΑΕ προς την ΓΣΕΕ, στην οποία αποκαλύπτεται το παρασκήνιο της πώλησης των ΕΝΑΕ από την TKMS και οι όροι αγοράς τους από τον Ισκαντάρ Σάφα, αλλά και το παρασκήνιο που οδήγησε στο φιάσκο της καταγγελίας της σύμβασης ναυπήγησης των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr. To Σωματείο ήταν ενήμερο καθ'όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το περιεχόμενό τους και για το λόγο αυτό όσα αναφέρονται μέσα αφήνουν εκτειθειμένη την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   Σκαραμαγκάς 26/05/2011
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
«Η ΤΡΙΑΙΝΑ»

Προς: Πρόεδρο της ΓΣΕΕ
Κύριε Πρόεδρε,
Σε πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου με τον «ιδιοκτήτη» του Ναυπηγείου κ. Σαφά, μετά από πρόσκληση του ιδίου, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας, ο κ. Σαφά προέβει στις παρακάτω δηλώσεις, παρατηρήσεις και αιτήματα για τα Ναυπηγεία προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και την Κυβέρνηση.

Χαίρονται οι Βούλγαροι για τα ... χάλια της Ελλάδος


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
borisovΜπορεί οι δικοί μας πολιτικοί εδώ να μην μπορούν να το δείξουν, φοβόμενοι το πογκρόμ γιαουρτωμάτων και αποδοκιμασιών που έχει ξεσπάσει τελευταία εναντίον τους όταν τολμούν να εγκαταλείψουν τα πολυτελή σπίτια τους, αλλά στην γειτονική Βουλγαρία - λόγω μιας παραδοσιακής εχθρότητας προς την χώρα μας - πολλοί είναι αυτοί που επιχαίρουν δημόσια για τα χάλια στα οποία έφεραν κάποιοι την χώρα μας. Την καταγγελία αυτή έκανε στέλεχος της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας, μιλώντας στη βουλγαρική ραδιοφωνία BNP. Εκεί είπε, ότι "στη χώρα μας είδαν το φως ουκ ολίγα δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Βούλγαρου πρωθυπουργού, στις οποίες φαίνεται να διακρίνεται κάποια χαιρεκακία με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα".
Αυτού του είδους βέβαια οι χαρούλες, δεν είναι καθόλου απλές, καθώς φανερώνουν την αδύναμη θέση τις χώρας μας στην περιοχή και δείχνουν ότι δεν μπορούμε πλέον να παίξουμε τον ρόλο που παραδοσιακά έπαιζε η χώρα μας. Πέραν αυτού είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου που όπου βρεθεί και όπου σταθεί συκοφαντεί την Ελλάδα και τους πολίτες της, προκειμένου να μην κατηγορούνται οι πραγματικοί υπεύθυνοι, αυτοί δηλαδή που άσκησαν κυβερνητική πολιτική, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς όχι μόνο στις χώρες της κεντρικής και βόρειοδυτικής Ευρώπης, όπου πλέον η λέξη Έλληνας είναι συνώνυμη του απατεώνας, αλλά και στην γειτονιά μας. Ποιός ξέρει, εάν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό ο πρωθυπουργός μας, ίσως σύντομα και οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, θεωρούν την χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγήν και τους κατοίκους της αγύρτες...

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ INDYMEDIA

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/indymedia.html

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ - "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ "

Την ώρα που το κατεστημένο και τα ΜΜΕ χαϊδεύουν τους αναρχοαριστερούς και καταδικάζουν χωρίς στοιχεία εμάς, έρχονται οι ίδιοι οι επίδοξοι δολοφόνοι μας να μας επιβεβαιώσουν! Κλασικοί θρασύδειλοι απειλούν και βρίζουν μέσα από το διαδίκτυο. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα σχόλια και το τσατ ύστερα από την χαβούζα τους, αλλά αυτοί τα λένε κι αλλού. 
Συγκεκριμένα στο (επιδοτούμενο από το κράτος) indymedia τα λένε όλα μόνοι τους. Ομολογούν ότι μας επιτέθηκαν για να μας σκοτώσουν και (απειλούν ότι θα το ξανακάνουν), επιβεβαιώνουν ότι μείναμε εγκλωβισμένοι στην Όθωνος 10, ομολογούν ότι “κυνήγησαν” την πρώτη διμοιρία των ΜΑΤ που ήρθε να μας απεγκλωβίσει και ομολογούν ότι προσπάθησαν να σταματήσουν και την δεύτερη. Από τα κείμενα τους προκύπτει επίσης συνεργασία μεταξύ ατόμων του ανταρσύα με τους κουκουλοφόρους “αναρχικούς – αντιεξουσιαστές”. 

Και το «μεσοπρόθεσμο» πέρασαν και πτώχευση βλέπουν

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/



Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung γράφει για τα νέα παιχνίδια της Standard & Poor’s απέναντι στην Ελλάδα. Επίσης γράφει πως ναι μεν μπορεί να εγκρίθηκε η πέμπτη δόση του δανείου αλλά υπάρχουν αμφιβολίες στο αν η ελληνική κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το φθινόπωρο, στο άμεσο μέλλον δηλαδή, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα νέο δάνειο, ένα σχέδιο Β, γιατί πολύ απλά μέχρι τότε δεν θα έχει διασφαλισθεί η επιτυχία σχεδόν κανένα στόχου. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Νέες επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - Στο «στόχαστρο» Μερεντίτη και Κουτσούκος

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78332&catID=1


Εισέβαλαν σε τηλεοπτικό στούντιο σήμερα το μεσημέρι οι Αγανακτισμένοι των Τρικάλων διακόπτοντας την συνέντευξη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σούλας Μερεντίτη μην αντέχοντας άλλο, όπως φώναζαν, τα «ψέματά» τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter η κυρία Μερεντίτη υποστήριξε ότι δύο ώρες πριν ξεκινήσει η εκπομπή δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα. Ο άγνωστος την προειδοποίησε να ακυρώσει τη συνέντευξη. «Αποφάσισα χωρίς να το σκεφτώ ότι θα πάω. Γιατί εγώ είμαι ελεύθερος πολίτης και έχω αποφασίσει να παλεύω γι' αυτά που πιστεύω» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.




Ηνωμένες Πολιτείες της …Κατάθλιψης

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/04/110591/

Σήμερα γιορτάζεται η 4η Ιουλίου. Σε ολόκληρη την Αμερική, οι άνθρωποι θα μαζευτούν για να ψήσουν στις αυλές τους, να παρελάσουν στους δρόμους των πόλεων, και να απολαύσουν τα νυχτερινά πυροτεχνήματα.
Σήμερα οι Αμερικάνοι γιορτάζουν τα 235α γενέθλια της χώρας τους. Σαν σήμερα, το 1776, οι 13 αποικίες αποσκίρτησαν από τη Βρετανία, ιδρύοντας ένα νέο έθνος, ελεύθερο να κυβερνά τον εαυτό του, και στο οποίο ο κάθε πολίτης θα είχε το αναφαίρετο δικαίωμα στη «ζωή, στην ελευθερία, και στην επιδίωξη της ευτυχίας». Ένα έθνος που στη πορεία εξελίχτηκε στο σημαντικότερο του πλανήτη.


Αυτά είναι τα καλά νέα. Από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος με σήμα κατατεθέν του την αισιοδοξία, ακόμη και σε εποχές αβεβαιότητας και αμφιβολιών.

Οι Έλληνες τραπεζίτες αναζητούν λύση με την ΕΚΤ για να ξεπεράσουν το σκόπελο της επιλεκτικής χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Προς εξεύρεση λύσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ξεπεραστεί ο "σκόπελος" της επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default) της Ελλάδας βρίσκονται οι Έλληνες τραπεζίτες, σύμφωνα με πηγές....
Οι ελληνικές τράπεζες ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και δεν θα οδηγηθούν στην κατάρρευση, στην περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κλίμακα της επιλεκτικής χρεοκοπίας προσωρινά.
Ωστόσο εάν αυτό συμβεί για περισότερο διάστημα τότε καθίσταται αναγκαίος ένας διακανονισμός με την ΕΚΤ, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σταματήσει η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. "Οι συζητήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών με την ΕΚΤ έχουν ήδη ξεκινήσει", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές.
"Εάν η Ελλάδα τεθεί υπό καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας για μικρό χρονικό διάστημα, ίσα ίσα για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του rollover τότε δεν πρόκειται να τεθεί θέμα μη χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ," αναφέρει Έλληνας τραπεζίτης και προσθέτει "εάν όμως η αξιολόγηση της χώρας τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τότε θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιου είδους διακανονισμό με την ΕΚΤ".
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ, η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε κατά 12,3% σε μηνιαία βάση το Μάιο, αγγίζοντας τα 97,5 δισ. ευρώ.


www.bankingnews.gr   

«Έκρηξη» αιτήσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών για δικαστική ρύθμιση

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Περισσότερες από 3.200 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν κατατεθεί για δικαστική ρύθμιση προς τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας το πρώτο εξάμηνο του έτους. H «έκρηξη» των αιτήσεων οδήγησε την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημιουργήσει δύο εφαρμογές πληροφορικής - εργαλεία υπολογισμού για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι (δικηγόροι, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) για την αξιοποίηση και εφαρμογή του ν. 3869/2010.

- Με την πρώτη εφαρμογή διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσόν το οποίο δύναται να καταβάλει κάθε μήνα, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές που ικανοποιούνται συμμέτρως. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές, ενώ δίνει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με την έκταση εξυπηρέτησης του χρέους. Η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόταση εξωδικαστικού ή δικαστικού συμβιβασμού είτε για τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών.
- Με τη δεύτερη εφαρμογή καθορίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλει ο οφειλέτης προκειμένου να διατηρήσει την κύρια ή μοναδική κατοικία του και πώς αυτή κατανέμεται στους πιστωτές. Στην περίπτωση αυτή ο οφειλέτης συμπληρώνει την εμπορική αξία της κατοικίας, το ποσοστό αποπληρωμής (85%), το επιτόκιο, τη διάρκεια εξυπηρέτησης, με βάση τα οποία η εφαρμογή προσδιορίζει αυτομάτως τη μηνιαία δόση που θα καταβάλει ο οφειλέτης για την προστασία της κατοικίας του. Στη συνέχεια, με τη συμπλήρωση των στοιχείων για τους πιστωτές και τις εξασφαλισμένες ή μη απαιτήσεις, η εφαρμογή προβαίνει στην κατανομή της μηνιαίας δόσης στους πιστωτές.

ΠΥΡΓΟΣ: Γιούχαραν τον βουλευτή Τ. Αντωνακόπουλο

Φραστική επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος απο Αγανακτισμένο πολίτη στον Πύργο.
Το επεισόδιο συνέβη ως εξής:
"Ηταν γύρω στις 9 στόν Αγ. Σπυρίδωνα όταν ο βουλευτής προχωρούσε πεζός στον δρόμο και εκείνη την στιγμή περνούσε πολίτης πάνω σε μηχανή.Μόλις ο αγανακτισμένος πολίτης αντιλήφθηκε την παρουσία του βουλευτή, σταμάτησε την μηχανή και άρχισε να τον γιουχάρει.Ο βουλευτής τον προκάλεσε απειλητικά να έρθει κοντά του για να λογαριαστούν.Τότε εκείνος άρχισε να τον πλησιάζει, και μόλις το βλέπει αυτό ο κ. Αντωνακόπουλος μπαίνει στο πανάκριβο αμάξι του, γκαζώνει και γίνεται λαγός!!!!Αυτό είναι ενα δείγμα πώς πρέπει να υποδεχόμαστε αυτούς τους προδότες.Οπου και να πάνε θα μας βρίσκουν μπροστά τους.ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ
ΕΓΙΝΑΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!"

ΠΗΓΗ dete
 

S & P: Επιλεκτική χρεοκοπία η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΗ γαλλική πρόταση για μετακύλυση του ελληνικού χρέους ενδέχεται να οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία, προειδοποιεί η Standard & Poor's σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία» η συμμετοχή των ιδιωτών - πιστωτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Κατά την άποψή μας και οι δύο προτάσεις χρηματοδότησης που εμπεριέχονται στο σχέδιο του Συνδέσμου Γαλλικών Τραπεζών οδηγούν σύμφωνα με τα κριτήριά μας πιθανότατα σε πιστωτικό επεισόδιο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του οίκου.
Η ανακοίνωση του Standard&Poor`s αναφέρεται στο «μοντέλο του Παρισιού» που ανέπτυξαν οι γαλλικές τράπεζες (rollover) και προβλέπει στην επανεπένδυση των ληξιπρόθεσμων ομολόγων σε νέα ομόλογα μεγαλύτερη διάρκειας.
Το μοντέλο αυτό σκοπεύουν να υιοθετήσουν και οι γερμανικές τράπεζες. «Στην περίπτωση αυτή, θα υποβαθμίζαμε πιθανόν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «D», που σημαίνει ότι η χώρα προχώρησε αποτελεσματικά σε αναδιάρθρωση μέρους, όχι όμως του συνόλου του χρέους της», αναφέρει η ανακοίνωση.

TIME: Στα αποθέματα χρυσού η λύση της κρίσης χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24075&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «τα διαφυγόντα αποθέματα χρυσού της Ευρώπης» το περιοδικό TIME θέτει το...  
TIME: Στα αποθέματα χρυσού η λύση της κρίσης χρέους
ερώτημα που μπορεί να αποτελεί και τη λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, «μήπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία κάθονται πάνω σε δισεκατομμύρια;».







«Το πρώτο πράγμα που είναι υποχρεωμένος να κάνει ένας χρεωμένος πολίτης είναι να δώσει την περιουσία του για να επιβιώσει» υπογραμμίζει το TIME και συνεχίζει:




«Αλλά φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις ισχύουν άλλοι κανόνες. Τι και αν ζούσαν επί πολλά έτη πάνω από τις οικονομικές τους δυνάμεις, κρατούν τα περιουσιακά στοιχεία τους και δηλώνουν ότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε άλλες χώρες για βοήθεια».

Από το κυρίαρχο έθνος, στους κυρίαρχους δανειστές!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

eurogroupΛίγες ώρες μετά την έγκριση (με χίλια ζόρια...) της εκταμίευσης της περιβόητης πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ο προεδρεύων του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, άφησε κατά μέρος τις διπλωματικές ευγένειες και ανήγγειλε το τέλος της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα!
Μερικές φορές η επιβεβαίωση των πληροφοριών ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ είναι μια δυσάρεστη εμπειρία: από την 1η Ιουνίου γράφαμε στο “S10” (http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-05-31-23-48-34-2011053137443/) για το επερχόμενο «Τέλος του ελληνικού κράτους», καθώς από την εθνική κυριαρχία περνάμε σε εποχή κυριαρχίας των πιστωτών.
Γράφοντας τότε για την επικείμενη συμφωνία για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, που θα κρατούσε την Ελλάδα σε μικρή απόσταση από το χείλος της χρεοκοπίας, τονίζαμε ότι «το ”νέο κράτος” που αναδύεται μέσα από τη νέα συμφωνία με την τρόικα είναι φανερό ότι θα πάψει να λειτουργεί, έστω και υποτυπωδώς, ως “ελληνικό”: σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί να λειτουργήσει ως αρχή ανεξάρτητη (και ανεξέλεγκτη...) το νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που θα αναλάβει μια αποστολή πρωτοφανή τουλάχιστον στη μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης: να μεταβιβάσει σε ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας ερήμην της βούλησης των πολιτών του κράτους και των εκπροσώπων τους».

Κρυφές μαύρες τρύπες προσπαθεί να καλύψει το Υπ. Οικονομικών


image


Με δύο εκδόσεις εντόκων γραμματίων, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα επιχειρήσει να καλύψει το υπουργείο Οικονομικών τη μαύρη τρύπα των περίπου 4,5 δισ. ευρώ που εξακολουθεί να υπάρχει στο δημόσιο ταμείο, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος Αυγούστου. Γιατί, μπορεί η 5η δόση των 12 δισ. ευρώ να έρχεται οσονούπω στη χώρα μας, και μπορεί το δημόσιο αποθεματικό να μετρά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, το άθροισμα τους δεν είναι αρκετό για να κλείσει όλες τις ανοικτές εκκρεμότητες του ελληνικού δημοσίου. Χρειάζονται επειγόντως άλλα περίπου 4,5 δισ. ευρώ και γι αυτό, για μια ακόμα φορά επιστρατεύεται η λύση των εκδόσεων.
Όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Ιδιαίτερα αν ισχύσει, όπως λέγεται, η ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με την οποία από τούδε και στο εξής δεν θα γίνονται δεκτά τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου ως εγγύηση για την παροχή φτηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση, οι τελευταίες, χάνουν κάθε κίνητρο συμμετοχής, οπότε και η εύκολη κάλυψη των εντόκων γραμματίων περνά στο παρελθόν. Γι' αυτό κι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η πρώτη απ' αυτές, προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη αν η ΕΚΤ θα κάνει πράξη την απειλή της ή θα προτιμήσει να κάνει τα... στραβά μάτια, για μια ακόμα φορά.

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα προαναγγέλει η Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/331879.html

Συζητήσεις διεργάσιες και αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκεθσης της Κομισιόν για την τέτρτη αξιολόγηση του Μημονίου, συμφωνα με την οποία προβλέπονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την πάροδο της δωδεκάμηνης εφεδρείας και κατάργηση οργανισμών.

Στην έκθεση της Κομισιόν, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων, σημειώνονται οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του μισθολογικού κόστους, καθώς και στη μείωση του προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Στο διάστημα των 12 μηνών της εφεδρείας, όπως περιγράφεται στο σχετικό κεφάλαιο για το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το 60% του αρχικού μισθού.
Μετά την πάροδο του δωδεκάμηνου, οι υπάλληλοι μπορεί να απολύονται, εφόσον οι ανασυγκροτούμενες ΔΕΚΟ και οι συγχωνευόμενοι και καταργούμενοι οργανισμοί δεν μπορούν να τους απορροφήσουν.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους, η έκθεση αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, το οποίο αναμένεται να αρχίζει να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου και το οποίο σταδιακά σε ορίζονται τριετίας θα φέρει τα επίπεδα μισθών του δημοσίου σε αυτά του ιδιωτικού τομέα.
Στην έκθεση της Κομισιόν γίνεται εκτενής αναφορά και στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί για τη μείωση του Δημόσιου Τομέα και ειδικά στις καθυστερήσεις που σημειώνονται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί μια υγιή τράπεζα και η πώληση του θα αποτελέσει ιστορικών διαστάσεων ξεπούλημα για 11 λόγους – Δεν ενδιαφέρεται το Caisse d’ Epargne

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd2)Παρ΄ ότι το ελληνικό δημόσιο από τις διερευνητικές επαφές που έχει πραγματοποιήσει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποκόμισε από τους επίδοξους μνηστήρες το ναι μεν αλλά…συνεχίζει την διαδικασία με στόχο φθινόπωρο ή χειμώνα να έχει προχωρήσει σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Όμως η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί μια εξόφθαλμη περίπτωση ξεπουλήματος καθώς δεν θα βοηθήσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας απλά μόνο θα συμβάλλει στην ανεύρεση κεφαλαίων ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια της σχεδόν χρεοκοπημένης Ελλάδος.
(Το www.bankingnews.gr δεν είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων πιστεύουμε ακράδαντα στην ελεύθερη αγορά χωρίς κρατισμό αλλά ο τρόπος με τον οποίο πάει να πουληθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί ιστορικών διαστάσεων ξεπούλημα)
Υπάρχουν 11 λόγοι για τους οποίους είναι λάθος η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γιούνκερ


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78270&catID=1

Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι «η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά».

ΝΔ: «Την απορρίπτουμε άνευ σχολίων»

Η δήλωση Γιούνκερ περί δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας της Ελλάδας, έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να βγει μπροστά και να αποδοκιμάσει, εμμέσως, τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς για συναίνεση.

"Την απορρίπτουμε άνευ σχολίων" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος παρέπεμψε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στις 18 Μαίου όπου είχε τονίσει: Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια επιβάλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση και η κοινοβουλευτική Δημοκρατίας παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα.

Υπουργός της Goldman Sachs;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/goldman.html

  • Ο Σταύρος Λαμπρινίδης (που σπούδασε στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον Γιώργο Παπανδρέου) πέρασε από την αμερικανική Wilmer, Cutler & Pickering, που υπερασπίζεται τις ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη
Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μια σειρά από εντυπωσιακές συμπτώσεις και οι μελετημένες διασυνδέσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην υπερδύναμη, για σπουδές και δουλειές, τον οδήγησαν στα πιο ψηλά πατώματα της κυβέρνησης και του μεγάρου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο στεγάζει το υπουργείο Εξωτερικών. Η βασική δεξιότητα, που τον έκανε να ξεχωρίσει από τον σωρό, ήταν η φιλία του με τον νυν πρωθυπουργό και η μακρόχρονη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες, όταν ο κ. Παπανδρέου διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και νωρίτερα υπουργός Παιδείας.
Στην προσωπική ιστοσελίδα του (www.lambrinidis.gr), ο κ. Λαμπρινίδης παραθέτει ένα συνοπτικό αλλά αποκαλυπτικότατο βιογραφικό σημείωμα: «Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αμχερστ (πτυχίο B.A., Amherst College, 1984) των ΗΠΑ, καθώς και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (πτυχίο J.D., Yale Law School, 1988). Από το 1988 έως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και στις διεθνείς διαιτησίες. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Από το 1994 μέχρι το 1996 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου. Το 1996 έγινε διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου».

Επίθεση εποίκου κατά Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14281


Επίθεση με πυροβολισμούς στα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η επίθεση έγινε από τον Μουσταφά Γιαλσίν, ο οποίος συνελήφθη.

Ο Γιαλσίν κτύπησε το κουδούνι της εισόδου των γραφείων της εφημερίδας και του άνοιξε ο δημοσιογράφος Αλί Οσμάν Ταμπάκ. Ο Γιαλσίν ζήτησε να δει τον εκδότη Σενέρ Λεβέντ ενώ την ίδια στιγμή έβγαλε ένα όπλο με το οποίο σημάδεψε τον Ταμπάκ.
Η σφαίρα βρήκε τον τοίχο και ο Γιαλσίν άρχισε να τρέχει για να φύγει. Συνελήφθη όμως λόγο αργότερα. Ο Γιαλσίν είναι 26 χρόνων και κατάγεται από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πυροβόλησε την είσοδο των γραφείων της εφημερίδας και στις 25 Φεβρουαρίου 2011.

Ανόβερο: «Η σφαγή των Τσάμηδων και οι Έλληνες ‘non grata’»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/non-grata.html#more


Ιούλιος 4, 2011.

Ο πατριωτικός Σύνδεσμος «GRYKA E LUMES» που έχει έδρα  στη Feld Lange Strasse,  του Ανόβερο της Γερμανίας, πραγματοποίησε εκδήλωση για τη ‘σφαγή των Τσάμηδων’ από τους  Έλληνες.


«Για τη σφαγή αυτή μίλησε ο Reshat Badallaj, πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεχαστεί η σφαγή του 1913 στη Σαλάμ / Παραμυθιά με τον μισαλβανό Γιανάκη Ντελή. Δολοφόνησαν, έσφαξαν, βίασαν, έκαναν τα πάντα στους Αλβανούς. Η εξόντωση των Τσάμηδων ήταν συνεχής και αδιάλειπτος από τους φασίστες Σταύρο Κότσανι και Ζαμπέτα Κότσανι με επιθέσεις στην περιοχή της  Ηγουμενίτσας.

Επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας..Βίντεο

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_4935.html


Θερμή υποδοχή στον υφυπουργό Εργασίας 

Ο Γιάννης Κουτσούκος αντιμετώπισε μία "καυτή" υποδοχή έξω από ξενοδοχείο, όπου παρουσιάζεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στην μονάδα της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο (πρώην ΕΒΟ) τον περίμεναν έξω από το "Πόρτο Ρίο", στην Πάτρα, με άγριες διαθέσεις, μαζί με άλλα σωματεία.
Οι συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, αποδοκίμασαν έντονα τον υφυπουργό Εργασίας κατά την άφιξή του.
Ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση με τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις και τελικά ο κ.Κουτσούκος και εκπρόσωποι των συνδικαλιστών είχαν στη συνέχεια ιδιαίτερη συνάντηση, προκειμένου να εκθέσουν εκατέρωθεν τις απόψεις του.
news247

Ντελόρ: Βλέπουμε χώρες να υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟ πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ αναφέρεται στα λάθη που συνόδευσαν την υιοθέτηση του ευρώ. Θεωρεί δύσκολη την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά καλύτερη από ενδεχόμενη έξοδο από την ΟΝΕ. Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ εκφράστηκε για πρώτη φορά δημοσίως για την οικονομική κρίση. Αυτό έγινε στο Παρίσι, στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών, όπου κατέθεσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τα εκ γενετής λάθη που έγιναν στην Ε.Ε. Για το ποια λύση εκείνος προκρίνει, έστειλε όμως και μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες.
Η ανταποκρίτριά της Deutsche Welle στο Παρίσι, Ολυμπία Τσίπηρα, μεταδίδει:
 
«Ο ασθενής μας θα πεθάνει υγιής»
 
«Δεν μάσησε τα λόγια του ο Ζακ Ντελόρ στην ανάλυσή του για το
σημερινό κατάντημα της Ευρώπης. Γι` αυτόν η Συνθήκη της Λισσαβόνας είναι μη πειστική, άλλωστε οι συνθήκες, όπως λέει, δεν δίνουν όλες τις λύσεις, δεν κάνουν πολιτική, απλώς υποχρεώνουν για περισσότερη φρόνηση.
Στην ευρωζώνη, τα λάθη έγιναν από τη γέννησή της αφού αυτή δεν συνοδεύτηκε με ένα σύστημα ενισχυμένης συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, όπως ο ίδιος είχε προτείνει, όταν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν, για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα που προϋπήρχε του ευρώ. Τα κράτη όμως δεν συνέπραξαν.
Σήμερα στις ανασφάλειες και τον φόβο που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση προστίθεται ένας άκρατος ατομικισμός που οδηγεί στην απομόνωση και φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε χώρες να υβρίζουν με τρόπο απαράδεκτο τους Έλληνες, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι συνυπεύθυνο, λέει ο Ντελόρ.
Η λύση που προτείνει είναι: Πρώτο, η αμοιβαιότητα του χρέους στην Ευρώπη ήτοι, όλα τα χρέη στον ίδιο κορβανά για κοινή αντιμετώπιση με την έκδοση δύο ειδών «ευρωομολόγων», μπλέ και κόκκινων, υγιών και λιγότερο υγιών. Δεύτερο, λήψη μέτρων λιτότητας απαραιτήτως συνδυασμένων με μέτρα για την ανάπτυξη, Διαφορετικά θα βρεθούμε προ του παραδόξου, «ο ασθενής να μας πεθάνει υγιής».
Το μήνυμα για τους Έλληνες: Έγιναν ανόητα λάθη στο παρελθόν, η κατάσταση είναι δύσκολη, καλύτερη όμως από μια έξοδο από το ευρώ που θα μειώσει κατά 20% το βιοτικό επίπεδο, λέει ο Ζακ Ντελόρ. 

Ληξιπρόθεσμες οφειλές 80 δισ ευρώ ετοιμάζονται να «πνίξουν» το Μεσοπρόθεσμο - Ανείσπρακτο εκτιμάται ότι θα μείνει το 30% των έκτακτων φόρων....

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

«Έκρηξη» ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 80 δισ. ευρώ, φοβάται η κυβέρνηση τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μόνο οι απώλειες που υπολογίζονται από τη μη καταβολή των έκτακτων φόρων του Μεσοπρόθεσμου πιθανολογείται ότι θα φτάσουν το 30%.

Η «έκρηξη» θα προέλθει είτε από πραγματική αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στην έκτακτη φορολογία, τις εισφορές και τα Τέλη που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο έως το 2015, είτε από την «ανυπακοή» τους.
Στο Υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι το κίνημα «Δεν πληρώνω» των διοδίων πολύ σύντομα θα επεκταθεί και στους φόρους. Και οι δύο αυτοί παράγοντες συνιστούν απειλή για τις εισπράξεις του Δημοσίου αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, το οποίο θα κινδυνεύσει να βρεθεί στον «αέρα», εφόσον δεν εκπληρωθούν οι στόχοι των εσόδων.
Να σημειωθεί ότι από τα 28,5 δισ. ευρώ, που είναι το συνολικό πακέτο των παρεμβάσεων έως και το 2015, τα 14 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα των εσόδων και τα υπόλοιπα 14,5 δισ. ευρώ από τις δαπάνες. 

Ενοχλούν οι όρκοι στο Σύνταγμα των στρατιωτικών κι όχι ο κ.Γιούνκερ;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6748

Μήπως είμαστε παράλογοι; Στην Ελλάδα κάποιοι, κυρίως οι κυβερνώντες, ενοχλούνται επειδή οι στρατιωτικοί αποφάσισαν να πουν τα αυτονόητα και δεν τους καίγεται καρφί για τις δηλώσεις του κ.Γιούνκερ περί “περιορισμού της κυριαρχίας της Ελλάδας”!

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ανέφερε ότι “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”. Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Και διευκρινίζει: “Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).

“Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.



Η κυνικότητα του κ.Γιούνκερ δεν δείχνει να ενοχλεί κανέναν στην Αθήνα. Προκαλούν όμως δυσαρέσκεια οι ανακοινώσεις ενώσεων στρατιωτικών , εν ενεργεία και αποστράτων, στις οποίες δηλώνονται τα αυτονόητα: ότι οι ένστολοι θα υπερασπίσουν αυτά για οποία έχουν ορκιστεί. Το Σύνταγμα και τους Νόμους! 
  

Έφαγαν τα ψάρια απο την πιατέλα του Πάγκαλου επειδή "μαζί τα φάγανε"

Από το ιστολόγιο http://www.enimerwsi24.com/2011/07/blog-post_03.html

Μην ξεχάσετε να κάνετε like ( πάνω ) και share ( δεξιά ) για να το διαβάσουν όλοι! 

Συνέβη σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, όπου ο Πάγκαλος πήγε με παρέα φίλων. Ο ταβερνιάρης του έδωσε το... καλύτερο τραπέζι και η παρέα παρήγγειλε φρέσκα ψάρια.
Μετά από μισή ώρα ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια. Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώθηκε ένας, καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πήγε στο τραπέζι του Πάγκαλου. «Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;» Ο αντιπρόεδρος απάντησε ξερά "ναι".
«Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε ‘μαζί τα φάγαμε' συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα. «Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια» του είπε.
«Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;», συνέχισε ο 35χρονος που χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του για να τα φάνε.
Ακολούθως αναχώρησε και ο Πάγκαλος.

Φυλλοροεί η ΕΕ; Απίστευτη προειδοποίησης της Πολωνίας!


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14244
Με μία προσέγγιση που αποθεώνει τον πολιτικό ρεαλισμό, βλέποντας τα παθήματα της Ελλάδας, η Πολωνία δείχνει πλέον απρόθυμη να εισέλθει στο Ευρώ.
Η Πολωνία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει αυτό που το «defence-point.gr» έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, ότι δηλαδή δεν δείχνει καμία θέληση να εισέλθει στην ευρωζώνη και να υιοθετήσει το Ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.
Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της χώρας, Γιάζεκ Ροστόβσκι, η Βαρσοβία δεν έχει θέσει οριστική ημερομηνία κατά την οποία θα υιοθετήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα. Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση στην ΕΕ έχει καταδείξει πως η ευρωζώνη έχει μεγάλες αδυναμίες, οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν με επιτυχία η Πολωνία δεν πρόκειται να θέσει ημερομηνία ορόσημο για την είσοδό της στο Ευρώ!
Με άλλα λόγια, οι ούτως ή άλλως όχι και το τόσο ένθερμοι Ευρωπαϊστές Πολωνοί, δηλώνουν πλέον ευθαρσώς πως είτε θα δημιουργηθεί μηχανισμός διάσωσης στην Ευρωζώνη, είτε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μείνει στα χαρτιά, αφού η μεγαλύτερη και πλέον σημαντική χώρα της ανατολικής Ευρώπης δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον σκληρό πυρήνα μία παραπαίουσας ευρωπαϊκής οικογένειας, εκθέτοντας τους πολίτες της σε περιπέτειες τις οποίες δεν θα μπορεί να ελέγξει.
Η Πολωνία «είναι λιγότερο ρομαντική» αναφορικά με την ευρωζώνη δήλωσε με έμφαση χωρίς καμία περιστροφή ο Βαλντεμάρ Παουλάκ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πως η Βαρσοβία έχει ως κύριο στρατηγικό στόχο την εξασφάλιση της αμυντικής της επάρκειας μέσω της συμμαχίας της με τις ΗΠΑ και κατά δεύτερον, την εισδοχή της και περαιτέρω ολοκλήρωση των εθνικών της δομών με την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η συγκεκριμένη πρόθεση της Πολωνίας αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και θα καταγραφεί από τις διεθνείς αγορές ως μία εκ των έσω αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του νομίσματος, κάτι που αναμφισβήτητα θα έχει συνέπειες. Εάν δε, παρόμοιες αναφορές γενικευτούν, δεν θα μας εκπλήξει καθόλου εάν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μπει στο στόχαστρο του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, όπως κάποτε μπήκε η βρετανική στερλίνα, αν και για να γίνει αυτό θα απαιτούνταν η εφαρμογή ενός πολύ πιο ευφάνταστου σχεδίου επίθεσης…

Υψηλάντη - Η πόλη στο Μίσιγκαν της Αμερικής προς τιμήν του Έλληνα στρατηγού

Aπό το ιστολόγιο http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_5104.html



Η πόλη "Υψηλάντη" (Ypsilanti), βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν στην Αμερική. Το 2000, ο καταγεγραμμένος πληθυσμός της πόλης ήταν 22,362 κάτοικοι. Η γεωγραφική τοποθεσία της πόλης, είναι στην διασταύρωση του ποταμού Χάρον και της λεωφόρου Μίσιγκαν.


Στις 23 Ιουλίου, 2007 , ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μίσιγκαν, ανακοίνωσε οτι η πόλη επρόκειτο να συμπεριληφθεί απο την MSHDA (Michigan State Housing Development Authority) στο πρόγραμμα Blueprint, που θα επικεντρωνόταν στην οικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση της συγκεκριμένης πόλης, δημιουργώντας νέα έργα και προγράμματα ,που σαν αποτέλεσμα θα είχαν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στους κατοίκους και μία σταθερότητα στην οικονομία της.