Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Φυλλοροεί η ΕΕ; Απίστευτη προειδοποίησης της Πολωνίας!


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14244
Με μία προσέγγιση που αποθεώνει τον πολιτικό ρεαλισμό, βλέποντας τα παθήματα της Ελλάδας, η Πολωνία δείχνει πλέον απρόθυμη να εισέλθει στο Ευρώ.
Η Πολωνία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει αυτό που το «defence-point.gr» έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, ότι δηλαδή δεν δείχνει καμία θέληση να εισέλθει στην ευρωζώνη και να υιοθετήσει το Ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.
Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της χώρας, Γιάζεκ Ροστόβσκι, η Βαρσοβία δεν έχει θέσει οριστική ημερομηνία κατά την οποία θα υιοθετήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα. Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση στην ΕΕ έχει καταδείξει πως η ευρωζώνη έχει μεγάλες αδυναμίες, οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν με επιτυχία η Πολωνία δεν πρόκειται να θέσει ημερομηνία ορόσημο για την είσοδό της στο Ευρώ!
Με άλλα λόγια, οι ούτως ή άλλως όχι και το τόσο ένθερμοι Ευρωπαϊστές Πολωνοί, δηλώνουν πλέον ευθαρσώς πως είτε θα δημιουργηθεί μηχανισμός διάσωσης στην Ευρωζώνη, είτε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μείνει στα χαρτιά, αφού η μεγαλύτερη και πλέον σημαντική χώρα της ανατολικής Ευρώπης δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον σκληρό πυρήνα μία παραπαίουσας ευρωπαϊκής οικογένειας, εκθέτοντας τους πολίτες της σε περιπέτειες τις οποίες δεν θα μπορεί να ελέγξει.
Η Πολωνία «είναι λιγότερο ρομαντική» αναφορικά με την ευρωζώνη δήλωσε με έμφαση χωρίς καμία περιστροφή ο Βαλντεμάρ Παουλάκ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πως η Βαρσοβία έχει ως κύριο στρατηγικό στόχο την εξασφάλιση της αμυντικής της επάρκειας μέσω της συμμαχίας της με τις ΗΠΑ και κατά δεύτερον, την εισδοχή της και περαιτέρω ολοκλήρωση των εθνικών της δομών με την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η συγκεκριμένη πρόθεση της Πολωνίας αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και θα καταγραφεί από τις διεθνείς αγορές ως μία εκ των έσω αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του νομίσματος, κάτι που αναμφισβήτητα θα έχει συνέπειες. Εάν δε, παρόμοιες αναφορές γενικευτούν, δεν θα μας εκπλήξει καθόλου εάν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μπει στο στόχαστρο του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, όπως κάποτε μπήκε η βρετανική στερλίνα, αν και για να γίνει αυτό θα απαιτούνταν η εφαρμογή ενός πολύ πιο ευφάνταστου σχεδίου επίθεσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου