Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Το Παγκράτιον στην Αρχαία Ελλάδα - Η απόλυτη ελληνική πολεμική τέχνη

Στην αρχαία Ελλάδα η συμβίωση με τον πόλεμο ήταν κάτι ευρέως αποδεκτό .Η Πολεμική παιδεία των Αρχαίων Ελλήνων Πολεμιστών ήταν αυτή που μετέτρεπε τον κάθε απλό πολίτη σε πολεμική μηχανή έτοιμη να κυριαρχήσει απέναντι σε κάθε είδους εχθρό.
Όταν μιλάμε για πολεμική παιδεία στην αρχαία Ελλάδα, αναφερόμαστε στο Παγκράτιον.
Η λέξη Παγκράτιον αποτελείται από τις λέξεις παν + κράτος .
Ο γνώστης αυτής της Πολεμικής Τέχνης ήταν ο “τα πάντα κρατών”.

Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο «Ναυαγιο» - Τα πρώτα πλάνα από ελικόπτερο μετά το σεισμό(Βίντεο)

Αυτοψία στη Ζάκυνθο και στον χώρο του Ναυαγίου έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.
Εκεί που τα νερά έχουν άσπρο χρώμα είναι από τα βράχια που έπεσαν μέσα στη θάλασσα λόγω των εκτεταμένων κατολισθήσεων είπε ο κ. Λέκκας και πρότεινε μια σειρά από παρεμβάσεις για να προφυλαχθούν και οι ντόπιοι επισκέπτες αλλά και οι τουρίστες που το επισκέπτονται και που -όπως είπε- ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Αυτό είναι το μοναδικό επιβεβαιωμένο εξωγήινο σώμα που έχει βρεθεί στην Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Ο μοναδικός επιβεβαιωμένος μετεωρίτης στην Ελλάδα «προσγειώνεται» στην Αθήνα!

Ο μετεωρίτης Seres, ο οποίος είχε πέσει στην περιοχή των Σερρών (εξ ου και το διεθνές όνομά του) πριν από 200 χρόνια, τον Ιούνιο του 1818, και έκτοτε φυλάσσεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο της Αθήνας, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του επίκουρου καθηγητή Ορυκτολογίας-Γεωλογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Μπαζιώτη, ενός από τους ελάχιστους επιστήμονες στην Ελλάδα που η έρευνά του εστιάζεται στους μετεωρίτες.

O «Πορθητής» ανοιχτά της Αττάλειας - Απειλή Ντονμέζ (Βίντεο)

Το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής" αναχώρησε από το λιμάνι της Αττάλειας αλλά δεν πήγε και πολύ μακριά, καθώς  βρίσκεται εντός του κόλπου της Αττάλειας. Στην πραγματικότητα απομακρύνθηκε τόσο από το λιμάνι, όσο ήταν αρκετό για να γυριστούν τα πλάνα για το βίντεο που κυκλοφορεί από τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 1069/18 που εξέδωσαν οι Τούρκοι, δεσμεύεται περιοχή στα ανοικτά του Κόλπου της Αττάλειας για γεώτρηση από την πλωτή εξέδρα γεωτρήσεων FATIH της Τουρκικής TPAO,  γεγονός που προκάλεσε ανησυχία  στην Αθήνα λόγω της πιθανότητας να στείλει η Τουρκία τον "Πορθητή" σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Πυρκαγιά στη Χαλκιδική: 7.000 στρέμματα η καμένη έκταση γης - ΣΤΗ ΣΑΡΤΗ

Σε 7.000 στρέμματα υπολογίζεται η έκταση στη Χαλκιδική που κάηκε από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών στη Σάρτη.
Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, κάνοντας ενημέρωση για το θέμα στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας.
Ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι δεν χάθηκε κανένας άνθρωπος, ούτε περιουσία ενώ εκτίμησε ότι ελήφθησαν όλες οι σωστές αποφάσεις, καθώς ακόμη και το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε επιτόπου, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει αποτελεσματικά την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Στην Εισαγγελία της Αθήνας η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών

Φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να ρίξει η Εισαγγελία της Αθήνας μετά τη διαβίβαση δικογραφίας που είχε σχηματιστεί στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Ιωαννίνων προσήλθε η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσκομίζοντας την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. 

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.