Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ" - ΘΕΣΠΙΕΣ - ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ 4 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ! Πολυάνδρεια φυλούσαν οι Λέοντες! 10.000 Αθηναίοι είχαν πέσει στην Αμφίπολη!

Μετά την αποκάλυψη του Οράματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για δημιουργία ενός νέου μεγάλου σαν πυραμίδα τάφου για τον πατέρα του Φίλιππο, το ΣΠΑΕΙ αποκαλύπτει σήμερα την σχέση που μπορεί να έχουν τα τόσο παρόμοια λιοντάρια "Πειραιά", Θεσπιών, Χαιρώνειας και Αμφιπόλεως μεταξύ τους!

Συγκλονιστική αναφορά σε ποίημα του 2ου αιώνα π. Χ για το μυστικό της Αμφίπολης!

Μία απίστευτη αναφορά κάνει ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος, ποιητής του 2ου αιώνα π. Χ, δηλαδή μόλις 200 χρόνια μετά την κατασκευή του τύμβου της Αμφίπολης, για το λιοντάρι του τύμβου.

Σε ποίημα του το οποίο υπάρχει και στην εισαγωγή του βιβλίου του αρχαιολόγου Όσκαρ Μπρόνεερ με θέμα "The Lion Monument of Amphipolis" που γράφτηκε το 1941, o αρχαίος ποιητής αναρωτιέται:

Μια έκθεση για την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος

Ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόριας, Ντένις Νάπθαϊν, εγκαινίασε μια σπάνια έκθεση με αντικείμενο την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος, στο Bendigo Art Gallery της Βικτώριας.

Πρόκειται για την εντυπωσιακή…

συλλογή του Βρετανικού Μουσείου «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» που βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία, και εκτίθεται για πρώτη φορά στο νότιο ημισφαίριο.

Η «υπογραφή» του Πυθαγόρα στο αρχαιότερο tablet

Καθώς συνεχίζεται αυτές τις μέρες η υποβρύχια έρευνα στα Αντικύθηρα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με κόντρα τον άνεμο από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τον Αμερικανό ερευνητή δρα Μπρένταν Φόλεϊ για τον εντοπισμό και άλλων ευρημάτων του αρχαίου ναυαγίου και καθώς ετοιμάζεται η πόλη της Βασιλείας στην Ελβετία να υποδεχθεί (την άνοιξη του 2015) την έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, έρχεται ο καθηγητής Φυσικής Ξενοφών Δ. Μουσάς, ένας από τους μελετητές του μοναδικού αυτού αρχαίου πολυμέσου, να μας εξηγήσει τη Δευτέρα (6 μ.μ.), στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), πώς ακριβώς λειτουργούσε.

«Είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής που γνωρίζουμε και το αρχαιότερο προηγμένης τεχνολογίας αστρονομικό όργανο. Το αρχαιότερο tablet» όπως μας λέει χαρακτηριστικά. «Είναι δηλαδή ένας υβριδικός υπολογιστής, ψηφιακός και αναλογικός. Μοιάζει με παλιό ρολόι με δείκτες και κυκλικές αλλά και ελικοειδείς κλίμακες και στις δύο όψεις του. Είναι το αρχαιότερο επιστημονικό όργανο που έχει κλίμακες».

Πριν το 9560 π.Χ. οι Έλληνες ήταν κοσμοκράτορες και είχαν τη δυνατότητα και την τεχνολογία να ταξιδεύουν σε όλη τη Γη (BINTEO)


Δείτε το " απαγορευμένο " Ισπανικό ντοκυμαντέρ 
που προβλήθηκε παλιότερα στην Ελληνική
τηλεόραση και...πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
για αυτούς

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο ζεόλιθος δίπλα στον αγρότη"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο ζεόλιθος δίπλα στον αγρότη". 
Αμφιθέατρο Δημοτικού Καταστήματος Φερών. 
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 100% Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου – Με ένα λίτρο κάνεις 500 χιλιόμετρα!



 

Τι να πει κανείς για το λαό του, όταν εκείνος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του; Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά, ενώ έχει ήδη λάβει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση. Ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός… συνόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που “γεννήθηκε” στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού καταναλώνει ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.

Η φρίκη του Έμπολα σε βίντεο: Ασθενής ξύπνησε μέσα σε σακούλα. Τον θεωρούσαν νεκρό

Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά και θυμίζουν ταινίες με νεκροζώντανους. Μόνο που είναι πέρα για πέρα αληθινά, βγαλμένα μέσα από τη φρίκη του Έμπολα. Ο ανταποκριτής του ABC News στη Λιβερία μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ του από τους δρόμους της πόλης Monrovia που πλήττεται από τον ιό Έμπολα.
Η αναμετάδοση των εικόνων γίνεται από τον Dr. Richard Besser που συνεργάζεται με το αμερικανικό δίκτυο. Η ομάδα περισυλλογής των θυμάτων και των νεκρών, είχε τοποθετήσει το σώμα του ασθενή σε σακούλα για να μεταφερθεί στο κρεματόριο.

Το συγκλονιστικό εύρημα της ελβετικής τράπεζας: Ο ευρωπαϊκος νοτος γονατίζει για να καλοπερνούν οι Γερμανοί!

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ η Julius Baer.

Όταν οι αριθμοί μιλούν, οι αερόλόγοι σιωπούν. Αν αρθροίσετε τα ελλείμματα Ελλαδας, Ισπανίας, Ιταλίας κλπ, θα δειτε οτι κατέληξαν Απ’ ευθειας στις τσέπες γερμανων και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία.
Ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός ειναι εδώ.

Η Ευρωπη γονατίζει για να καλοπερνούν οι απατεωνες της οικουμένης.

ΤΡΟΧΟΙ σε ΑΞΟΝΑ στον ΑΡΗ (Βίντεο-Φωτό)


Πολλά έχουμε δει στον Άρη που θα μπορούσαν να μας θυμίζουν διάφορα, όπως πυραμίδες, πρόσωπα, φιγούρες, οβελίσκους, πόλεις, αγάλματα... Για όλα αυτά όμως, θα μπορούσε κάποιος να πει με κάπoια σχετική άνεση πως είναι παιχνίδια της σκιας και του φωτός, ή απλά παιχνιδίσματα του μυαλού που προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει "κάτι" άγνωστο στο πλησιέστερο γνωστό μας αντικείμενο. 
Τι γίνεται, όμως, όταν αυτό το "κάτι" είναι και προφανές;