Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Τα μυστικά του Παρθενώνα(Βίντεο)

Τα μυστικά του Παρθενώνα

Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.


Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε

"Τα μυστικά του Παρθενώνα".

Δάσος της Στροφυλιάς: Το σπάνιο οικοσύστημα που φτάνει ως την παραλία(Βίντεο - Φωτο)

Το δάσος Στροφυλιάς βρίσκεται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας του νομού Αχαΐας. Πρόκειται για παραθάλασσιο δάσος που, μαζί με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, αποτελούν το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο (από το 2009). Το δάσος καλύπτει περί τα 22.000 στρέμματα και συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το έλος της Λάμιας, τη λίμνη Προκόπου και το Ιόνιο πέλαγος. Έχει μήκος περίπου 14χλμ. και μέσο πλάτος 1250μ.

Το εθνικό πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς είναι προστατευόμενη περιοχή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Προκαλεί ο Τατάρ: Tα Βαρώσια είναι περιουσία του ΕΒΚΑΦ

Στα χέρια του βρίσκεται η έκθεση της ομάδας καταγραφής για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δήλωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν αποφασίσει να προβούν σε βήματα ώστε το ζήτημα να γίνει κατανοητό διεθνώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρισλι, ο κ. Οζερσάι αναφέρθηκε στο θέμα των Βαρωσίων χθες κατά την συζήτηση στην «επιτροπή προϋπολογισμού» της «βουλής» του «προϋπολογισμού» του «υπουργείου εξωτερικών» και «αναπληρωτή πρωθυπουργού», που ανέρχεται στα 132,9 εκ ΤΛ (22,15 εκ ευρώ).

Ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες συνεχιζόμενες διαδικασίες στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε επίπεδο

Μυστήριο στην Κωνσταντινούπολη: Μασκοφόροι εισέβαλαν στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το πώς κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν το περασμένο Σάββατο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που εντός του σπιτιού βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Το σχέδιο για το προσφυγικό-Ο ΥΦΕΘΑ ανακοίνωσε ότι κλείνει η Μόρια και 20.000 μεταφέρονται στην ενδοχώρα

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος παρουσίασε ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν 20.000 πρόσφυγες από νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα έως τις αρχές του 2020. Ανακοίνωσε  ότι κλείνει η Μόρια στη Λέσβο, όπως και το υπάρχον κέντρο στη Χίο.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή το σχέδιο προβλέπει:

Έλληνες πανεπιστημιακοί στον κατάλογο μεγαλύτερης ερευνητικής επιρροής

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία, σύμφωνα με τον κατάλογο «The Highly Cited Researchers».
 
Από τους 14 επιστήμονες, τρεις εργάζονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τέσσερις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από μία συμμετοχή καταγράφουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.