Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Κύθηρα: Η εντυπωσιακή θαλάσσια σπηλιά που μοιάζει με πισίνα!

Η μαγική αυτή τοποθεσία, «κρύβεται» σε μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου.


Απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου, το επίνειο της χώρας των Κυθήρων, ένας μοναχικός βράχος ορθώνεται στη μέση του πελάγους, προκαλώντας εντυπώσεις και θαυμασμό στους επισκέπτες του νησιού.

Ο λόγος για την Χύτρα, γνωστή και ως Αυγό, μια βραχονησίδα που κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.

Η Μάχη του Βατερλό

Αποφασιστικής σημασίας μάχη, που κατέληξε στην ήττα του Ναπολέοντα κι έβαλε τέλος σε μια σειρά πολέμων, που διήρκεσαν σχεδόν 23 χρόνια, μεταξύ της Γαλλίας και άλλων δυνάμεων της Ευρώπης. Έλαβε χώρα στο Βατερλό, μία τοποθεσία 20 χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλλες, στις 18 Ιουνίου 1815.
Μετά την εξορία του στη νήσο Έλβα, ο Ναπολέων επανήλθε στο θρόνο και κυβέρνησε για 100 ημέρες τη Γαλλία από τον Μάρτιο του 1815. Με το φάντασμά του να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η Αγγλία και η Πρωσία ήθελαν να τελειώνουν μαζί του, προτού σταθεροποιήσει την εξουσία του. Ο Ναπολέων από την πλευρά του επεδίωξε να πλήξει τους δύο βασικούς του αντιπάλους προτού κατορθώσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Δορυφορικές εικόνες με τον «Πορθητή» ανοιχτά της Πάφου

Στ' ανοιχτά της Πάφου φαίνεται να βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής" ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Barbaros. 

Ο λογαριασμός «Image Sat Intl» στο Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία από δορυφόρο η οποία δείχνει το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» να πλέει ανοιχτά της Πάφου. Δίπλα διακρίνεται και το «Barbaros».

Η φωτογραφία έρχεται στη δημοσιότητα ενώ μαίνονται οι εξελίξεις γύρω από τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παραλήρημα τουρκικής αντιπολίτευσης: «Υπό ελληνική "κατοχή" 16 νησιά μας - Η Ελλάδα παραβίασε την Συνθήκη της Λωζάνης»

«Σπρώχνει» προς "θερμό" ελληνοτουρκικό επεισόδιο η τουρκική αντιπολίτευση λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Πριν λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία επανήλθε με ένα πολεμικό ντελίριο, εκθειάζοντας την εισβολή στην Κύπρο και θέτοντας θέμα 16 νησιών που βρίσκονται υπό ελληνική "κατοχή"!

Σε «τεντωμένο σχοινί» Ιράν-ΗΠΑ στον Κόλπο: Επίθεση σε αμερικανική βάση στο Ιράκ - Προσγειώθηκε στα ΗΑΕ μοίρα F-15E!

Μια νέα Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-15E έστειλε στα ΗΑΕ η αμερικανική Αεροπορία, στο πλαίσιο της διαρκούς  ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ ίσως επιλέξουν την στρατιωτική οδό για την διευθέτηση του θέματος με το Ιράν.
Η άφιξη των μαχητικών F-15E στα ΗΑΕ έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερης έντασης με το Ιράν μετά την επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στα στενά του Ορμούζ, υπεύθυνο για την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κατονόμασε το Ιράν.

Αυστηρό μήνυμα Πάιατ στην Αγκυρα: Σταματήστε τώρα τις προκλητικές ενέργειες - ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER
Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες για τις επόμενες ενέργειες της Τουρκίας στη κυπριακή ΑΟΖ, και αυτό φάνηκε και στην τελευταία δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να επιστρέψει στον διάλογο. Το μήνυμά του το ανήρτησε και στο twitter.

Να σημειωθεί οτι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο του Βόλου όπου γίνεται η παράδοση των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook στην ελληνική αεροπορία.

Πρώτη φορά η ΕΕ αποφασίζει μέτρα εις βάρος της Τουρκίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου - Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων και τις κυρώσεις(Βίντεο)

«Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει μέτρα εις βάρος της Τουρκίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ» επισημαίνουν διπλωματικές πηγές μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. «Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων δόθηκε μια σκληρή μάχη της Ελλάδας» προσθέτουν.
Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο τα μέτρα θα βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με την ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και τις πρόσφατες κινήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ.