Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

«Διαγράψτε την Ελλάδα… Αν τολμάτε»

Ο Αμερικάνος λογοτέχνης Robert Elias Najemy γράφει με πάθος για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη αξία της κληρονομιάς που έχει αφήσει στον κόσμο.

«Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.

Γκρεμίστε κάθε τι ελληνικό από όλο τον Πλανήτη.

Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού.

Από την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας.


Από τα μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Άλγεβρα),από την Φυσική και τη Χημεία σας, από την Αστρονομία σας.

Αυτογκόλ Ερντογάν; Τραγουδάει για την Ιερουσαλήμ με φωτό από την Οθωμανική κατοχή της πόλης! (Βίντεο)

Τo βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ερντογάν τιτλοφορείται "Τρομοκρατία του Ισραήλ" και έχει hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ. 


Ανάρτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να... τραγουδάει στομφωδώς για την Ιερουσαλήμ έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που την περασμένη εβδομάδα έκανε προκλητικές δηλώσεις στη Θράκη έπειτα από εντολή του Τούρκου προέδρου.


Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, τo βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

ΣΕΚΠΥ: “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δημιουργήστε υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας”

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Βουλή, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021. Κατά την ομιλία του ο κ. Ροζολής επισήμανε τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Βουλευτές,

Η σημερινή συνεδρίαση και η πρόσκληση της ΕΑΒΙ σε αυτήν δείχνουν την αγωνία και το ενδιαφέρον σας για την αμυντική βιομηχανία και θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για αυτό.

Αυτοκαταστροφικοί “πρωταθλητές” σε κατά φαντασίαν “πρωτάθλημα”… ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το φυσικό αέριο

Το “Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών” είναι ένας θεσμός που βοηθά να διακρίνει κανείς ποιες είναι οι τάσεις σε τομείς πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Συμμετέχουν πολιτικοί πρώτης γραμμής και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι φωτίζουν τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με αντικείμενο τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, ήταν λογικό να τραβήξει την προσοχή. Κυρίως υπό την οπτική γωνία του μέλλοντος των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον ελλαδικό χώρο.

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Η ρητορική του υπουργού κινήθηκε στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εκτράχυνση της εγκληματικότητας μετά το νόμο Παρασκευόπουλου

Λέανδρος Ρακιντζής
Από το liberal

Ολόκληρη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ποια άραγε θα είναι η ποινή των κακοποιών, εφόσον συλληφθούν και οδηγηθούν μπροστά στη Δικαιοσύνη και πόσο θα παραμείνουν στη φυλακή δεν μπορώ από τώρα να προβλέψω.

Αλλά με τη χρήση των επιεικών διατάξεων της υφ’όρον απόλυσης του ν.Παρασκευοπολου και των επιεικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, που υπήρξε η τελευταία νομοθετική πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα απολυθούν των φυλακών με την συμπλήρωση πολοστημορίου της επιβληθείσης ποινής, εκτός του ότι με τη συμπλήρωση κάποιου χρόνου στις φυλακές θα λαμβάνουν άδειες εξόδου και εφόσον είναι αλλοδαποί, μπορεί να δραπετεύσουν στο εξωτερικό.

Οι ψευδαισθήσεις περί στάτους κβο

Βασίλης Νέδος
Από το kathimerini

Ως χώρα η οποία υπερασπίζεται το στάτους κβο στην περιοχή, η Ελλάδα ορθώς και επιβεβλημένα για πολλά χρόνια έχει ακολουθήσει μια στάση σύνδεσης των ελληνοτουρκικών με τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε. αλλά και στο ευρύτερο δυτικό συμμαχικό πλαίσιο. Η αγωνία της Αγκυρας, περισσότερο εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες, να αποσυνδέσει την Ελλάδα από την Ε.Ε. ως μια ιδιαιτερότητα ή μια «απόκλιση» από τις κατά τα λοιπά υποτιθέμενες «αρμονικές» σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης είναι ενδείξεις της επιτυχίας αυτής της τακτικής. Είναι όμως μια τακτική που δεν είναι πια επαρκής από