Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αυτογκόλ Ερντογάν; Τραγουδάει για την Ιερουσαλήμ με φωτό από την Οθωμανική κατοχή της πόλης! (Βίντεο)

Τo βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ερντογάν τιτλοφορείται "Τρομοκρατία του Ισραήλ" και έχει hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ. 


Ανάρτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να... τραγουδάει στομφωδώς για την Ιερουσαλήμ έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που την περασμένη εβδομάδα έκανε προκλητικές δηλώσεις στη Θράκη έπειτα από εντολή του Τούρκου προέδρου.


Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, τo βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

με τον Ερντογάν τιτλοφορείται "Τρομοκρατία του Ισραήλ" και έχει hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ.

Οι στίχοι του τραγουδιού που τραγουδάει ο Ερντογάν:

Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!


Κι ενώ το βίντεο είναι άψογα σκηνοθετημένο με παραδοσιακή τουρκική μουσική, η κυβέρνηση Ερντογάν πιθανότατα έβαλε αυτογκόλ: Σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του αιώνα, όταν τα Ιεροσόλυμα και η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που ίσως προκαλέσει το λιγότερο καχυποψία στους Άραβες αντί να ενισχύσει τους δεσμούς Τούρκων – Αράβων όπως πιθανότατα επιθυμεί η Άγκυρα!

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει μιλήσει με τον παλαιστίνιο ομόλογό του, αλλά και τον επικεφαλής που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δεν είχε καμία επικοινωνία με τους Ισραηλινούς.

Σημειώνεται ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχο της την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της έως την ανακήρυξη του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948.
 

ΠΗΓΗ  skai


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου