Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Υποτέλεια: "Σκότωσαν" (και) τον South Stream!


Με μία κοινή (για πρώτη φορά...) ανακοίνωση πριν λίγο των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου, ακύρωσε το μεγαλύτερο (ίσως και μοναδικό) επίτευγμα των κυβερνήσεων Καραμανλή, την ενεργειακή πολιτική των αγωγών: Μετά από το σαμποτάρισμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, με μια απλή ανακοίνωση έβαλαν "ταφόπλακα" και στην ελληνική συμμετοχή στον South Stream!
Στην πρωτοφανή κοινή ανακοίνωση περιγράφεται ως μοναδική "προτεραιότητα ο αγωγός ITGI" – ο οποίος ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Τουρκίας και Ελλάδος καταλήγει στην Ιταλία- αλλά η ουσία της ανακοίνωσης βρίσκεται στην κατάληξή της:
"Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια στην περιοχή, παρακολουθούμε και αξιολογούμε με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις, συνεκτιμώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους".

Λ.Παπαδήμος: "Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλά λεφτά! - Θα τα επιστρέψουν"!


"Ή άνεργοι ή φτωχοί". Αυτό είναι το δίλημμα της νέας εποχής της Ελλάδας κατά την εκτίμηση και πολιτική γραμμή του τραπεζίτη - πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα για το αν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και αν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, είπε σχεδόν απερίφραστα, πέρα από τις "φιοριτούρες" περί "διαλόγου των φορέων" κλπ. ότι "ΝΑΙ θα συμβούν όλα αυτά"!  
.
Και μάλιστα το δικαιολόγησε λέγοντας ότι "το κόστος εργασίας μέρος του οποίου είναι οι μισθοί σημείωσε στην Ελλάδα σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες".
Αυτό λέγεται οικονομική πολιτική εν έτει 2012 από έναν τραπεζίτη-πρωθυπουργό που στηρίζεται από υποτίθεται λαϊκές-συντηρητικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Γιατί για το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται πλέον να μιλάμε. Τους νεκρούς δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους πυροβολούν...

Έναρξη της νέας «Μάχης για τη Βρετανία»…

Η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από τη Βρετανία έχει προβληματίσει έντονα τη βρετανική πολιτική τάξη. Το πρόβλημα είναι, ότι το παρόν διάστημα δεν μπορεί κανείς να συζητά για «κατάπνιξη» της βούλησης του σκοτσέζικου λαού, οπότε η προσπάθεια αποτροπής των δυσμενέστερων, που θα άνοιγαν ενδεχομένως τους ασκούς του Αιόλου, συμπεριλαμβάνει άλλα μέσα…
Το μεγάλο επιχείρημα που προβάλλεται από την πλευρά της βρετανικής πολιτικής τάξης είναι ότι το κόστος της διαίρεσης της χώρας θα κόστιζε 140 δισεκατομμύρια λίρες! Αυτό θα είναι και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας που σκοπεύουν να ξεκινήσουν οι αντίπαλοι του «ΟΧΙ», προειδοποιώντας τους Σκωτσέζους για δυσβάσταχτα ελλείμματα που θα καταστρέψουν την πανέμορφη περιοχή των χάιλαντς (highlands)…

Βουλγαρική προπαγάνδα στη Δράμα(Βίντεο)


Το βίντεο δείχνει μία συνέντευξη του βούλγαρου προέδρου της δημοκρατίας. Επικαλείται ότι είναι «πρόσφυγας» από το χωριό Πετρούσας Δράμας την οποία οι βούλγαροι (στην κατοχή) ονόμαζαν Πλεύνα, από όπου και πήρε το επώνυμο του ο βούλγαρος. Ο δημοσιογράφος του έχει και μια «έκπληξη», συνεργείο του βουλγάρικου καναλιού βρέθηκε στο χωριό της Πετρούσας. Προσέξτε την βουλγάρα δημοσιογράφο, ενώ βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα απευθύνεται, τάχα τυχαία, στους Έλληνες μιλώντας τους βουλγάρικα, και όλοι απαντούν στα βουλγάρικα επαινώντας τον βούλγαρο πρόεδρο.
Ο κύριος με το κόκκινο πουκάμισο που φιλάει την φωτογραφία του Βούλγαρου προέδρου είναι δάσκαλος συνταξιούχος και διετέλεσε και πρόεδρος της Πετρούσας.
Δείτε το βίντεο

Τώρα θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ...

 
Η Βόρεια Κορέα επέβαλε πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα εργασίας για όσους δεν θρήνησαν σωστά μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Αυτό υποστηρίζει μία νοτιοκορεάτικη εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές, όπως αναφέρει η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Daily NK, η οποία επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Τα έσπασαν τελικά Παπανδρέου – Βενιζέλος.Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τα έσπασαν τελικά Παπανδρέου – Βενιζέλος
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.

Την ώρα που οι πληροφορίες έκαναν λόγο για παράδοση του δαχτυλιδιού από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν άρδην.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο «μαύρος» θησαυρός του Ιονίου!

Ο «μαύρος» θησαυρός του Ιονίου!
Σημαντικά χαρακτηρίζει τα ενεργειακά αποθέματα που κρύβονται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας, η βελγική ειδησεογραφική πύλη Dewereldmorgen.be, σε άρθρο που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Θα γίνει η Ελλάδα πετρελαιοπαραγωγός χώρα;».
Με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού από το ελληνικό ΥΠΕΧΩΔΕ, στις 3 Ιανουαρίου, για τη διεξαγωγή διερευνητικών γεωτρήσεων στο Ιόνιο, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο χρόνος που επελέγη δεν είναι τυχαίος.
«Η ΕΕ επέβαλε την περασμένη εβδομάδα εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, κάτι που έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Και τούτο διότι ελάχιστες χώρες που παράγουν πετρέλαιο είναι πλέον διατεθειμένες να πουλήσουν πετρέλαιο στην Ελλάδα επειδή φοβούνται ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις οφειλές της».

Σε εκλογή νέου προέδρου τον Μάρτιο(;) πάει το ΠΑΣΟΚ

Τη νέα πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να εκλεγεί ο διάδοχός του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ με κάλπες μετά την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και πριν τις εθνικές εκλογές υιοθέτησε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, με την ουδέτερη στάση και την απόλυτη σιωπή των μελών του, που ανήκουν στην πτέρυγα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε οριστικά την πρότασή του για διαρχία και υιοθέτησε εκείνη της Άννα Διαμαντοπούλου και άλλων στελεχών, που υποστήριξαν να παγώσουν τώρα οι διαδικασίες και να ανοίξουν μετά το πέρας των εξελίξεων στην οικονομία. Μένει αδιευκρίνιστο τι θα γίνει εάν δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για μία ανοιχτή διαδικασία με εσωκομματικές κάλπες, καθώς με την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, λήγει και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, οπότε πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως εθνικές εκλογές.

Καταρρέει το ευρώ στα 1,2620 δολάρια «Βόμβα» S&P, υποβάθμισε την Γαλλία!

Κάνει πράξη την … προειδοποίησή της η Standard & Poor΄s και υποβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας και της Αυστρίας.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και η ιντερνετική σελίδα των  Financial Times, ο οίκος αξιολόγησης θα ανακοινώσει και επισήμως, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, την απόφασή του.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες πως θα υποβάθμιζε τουλάχιστον 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, τελικώς το «χτύπημα» φαίνεται πως αφορά σε Γαλλία και Αυστρία, οι οποίες όμως έτσι χάνουν την ανώτατη διαβάθμιση του ΑΑΑ!

«Μπλόκο» στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα

Οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το επονομαζόμενο PSI+, απέτυχαν, διακόπησαν προς το παρόν και αναμένεται να επανεκκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που εκπροσωπεί τις τράπεζες – πιστωτές της χώρας μας γίνεται λόγος για «διακοπή στις συνομιλίες ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική φύση του προγράμματος» και σημειώνεται ότι οι πιστωτές μας "ελπίζουν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το PSI σε κάποια φάση", αλλά δεν αναφέρεται σε σχετική ημερομηνία.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή "Terra Incognita" με τον Γιάννη Μούτσο
στο Contra Channel
14/12/2011

H ψήφος των Δικαίων - Η αγάπη των θυμάτων

H ψήφος των Δικαίων
Ν. Λυγερός
Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Όταν κάποιος σας απειλεί, είναι ήδη ένα σημάδι αδυναμίας εκ μέρους του, διότι προσπαθεί να σας επηρεάσει εμμέσως. Εάν είχε τα μέσα, θα το έκανε αμέσως. Αυτή είναι και η τακτική των χωρών που θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν στο πεδίο των μεγάλων, με τρόπους αυτού του τύπου, ελλήψει δυνατότητας να τους εφαρμόσουν. Επιπλέον, οι χώρες αυτές θεωρούν ότι μπορούν να περιφρονούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίχως να υφίστανται καμία συνέπεια. Έτσι και η Τουρκία στον ποινικό της κώδικα, άρθρο 301, απαγορεύει κάθε αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων, με ποινή φυλάκισης 10 ετών. Μη ικανοποιούμενη από την καταπιεστική διακυβέρνηση και την απόρριψη της ιστορίας με ποινικά μέσα, κατηγορεί τη γαλλική πολιτική για το ότι βαδίζει στο πεδίο της ιστορίας. Για όσους δεν γνωρίζουν τους τρόπους της τουρκικής διπλωματίας, τούτο δεν περιέχει όχι μόνον τίποτε συνταρακτικό, αλλά ανακαλύπτουν και τις δικές τους αντανακλαστικές αντιστάσεις κατά του συστήματος.

Δεν θα πετύχουν να εξοντώσουν την "ΟΜΟΝΟΙΑ"!

Του Βασίλη Μπολάνου (Προέδρου της Οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας) από το katoci
 
Στις 11 Ιανουαρίου 1991  στο σχολείο της Δερβιτσάνης, ενώ δειλά-δειλά στη χώρα απλώνονταν ένας αέρας δημοκρατίας, μετά  από 45 σκληρά χρόνια απομόνωσης και πολιτικής καταπίεσης, παιδιά της μειονότητας, που στην ψυχή τους  έκαιγε  η αγάπη για τον τόπο τους, για τον ελληνισμό, για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ίδρυσαν  για πρώτη φορά στα
χρονικά του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού τον φορέα  που
θα εξέφραζε πολιτικά τη μειονότητα στη νέα δημιουργηθείσα κατάσταση. Αυτό καθεαυτό το γεγονός έδειξε περίτρανα ότι ο εδώ ελληνισμός δεν έπαψε ποτέ να είναι κομμάτι του απανταχού ελληνισμού, αν και το καθεστώς προσπάθησε  να ριζώσει στα πλαίσια του ιδεολογήματός του το περιεχόμενο και τη συνείδηση του «μειονοτικού».  Άλλωστε η πρώτη έκκληση που απευθυνόταν στο λαό έλεγε πως η «Ομόνοια ιδρύεται να εκπληρώσει ένα ιερό ιδανικό, να ενδυναμώσει το εθνικό και δημοκρατικό φρόνημα». 

"Τα άκουσε" η Τσόνογλου στη Λιβαδειά


Aκούστε τι φώναζαν αγανακτισμένοι πολίτες στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου
Φραστική επίθεση δέχθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου κατά την έξοδό της από πιτσαρία στην πλατεία Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, το βράδυ της Πέμπτης.
Ομάδα 5 ατόμων επιτέθηκε στη βουλευτή, αποκαλώντας την ανεπιθύμητη και άλλα κοσμητικά επίθετα.
Η βουλευτής δεν έχει σχολιάσει μέχρι τώρα το συμβάν.
Δείτε το βίντεο

Την «έπεσαν» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι...Τους πέταξαν αυγά...(Βίντεο)

«Θερμή» υποδοχή με γιαούρτια και αυγά, ρίψεις αντικειμένων και «βαριές» κουβέντες σε μπαρ-εστιατόριο της περιοχής
Στόχος επίθεσης ομάδας δεκάδων ατόμων έγιναν 10-15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είχαν συγκεντρωθεί σε μπαρ-εστιατόριο στο Παγκράτι, επί της οδού Σπύρου Μερκούρη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα.
Οι αγανακτισμένοι πολίτες πέταξαν γιαούρτια στους βουλευτές, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο μπαρ-εστιατόριο από ρίψεις και άλλων αντικειμένων.
Έπειτα από έντονους διαπληκτισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις οι «εισβολείς» αποχώρησαν, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, των οποίων η συγκέντρωση δεν ολοκληρώθηκε.
Δείτε το βίντεο

Να επιστραφεί αρχαίο νόμισμα στην Ελλάδα απεφάνθη ελβετικό δικαστήριο

Ο δρόμος για την επιστροφή ενός σπάνιου αρχαίου νομίσματος στην Ελλάδα ανοίγει με απόφαση ελβετικού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι η εκσκαφή και η πώλησή του ήταν παράνομες. 



Το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας που εξήχθη παράνομα από την Ελλάδα και πωλήθηκε παράνομα στο εξωτερικό, εξηγεί ο δικηγόρος της ελληνικής πλευράς στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. 


Η απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του νομίσματος, προσθέτει. 

"Προτιμώ να έχουμε επιχειρήσεις ανοικτές με λίγο χαμηλότερες αποδοχές"...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για μείωση του κατώτατου μισθού αλλά και περικοπή του 13ου και 14ου άφησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μιλώντας στην Βουλή είπε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν «με βάση τα αποτελέσματα του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων με τους εργοδότες και με βάση την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων και την ανταγωνιστικότητα».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ότι είναι «Προτιμότερο να έχουμε ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι» συμπλήρωσε πως «Ενθαρρύνουμε το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και αναμένουμε τις αποφάσεις τους» ενώ στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση ή πάγωμα μισθών αποκάλυψε ότι «Θα δοθεί χρόνος σε κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευτούν.  Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει.  Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.

Καμμένος: Παραδίδουν τη χώρα στον Βεστερβέλε, ερημώνουν τα νησιά

Καμμένος: Παραδίδουν τη χώρα στον Βεστερβέλε, ερημώνουν τα νησιά
Την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καταγγέλλει με σημερινή του παρέμβαση ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.
Όπως υπογραμμίζει, πρόκειται για κίνηση που "οδηγεί στην ερήμωση των μικρών νησιών, ικανοποιεί τους Γερμανικούς τουριστικούς οργανισμούς που θέλουν να μετατρέψουν το Αιγαίο μας σε all inclusive νησιά" και "καταργεί την υφαλοκρηπίδα που συνδέεται με την ύπαρξη οικονομικής ζωής".
Απευθυνόμενος μάλιστα στους εμπλεκόμενους στο θέμα πολιτικούς παράγοντες, ο κ. Καμμένος τους θέτει τα εξής ερωτήματα:
"Άδωνη αντί ένα έργο σε κάθε νησί που ανακοίνωσες βάζεις λουκέτο;

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Κέρδη σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική αντίδραση που παρουσίασε η αγορά κατά τις δύο προηγούμενες χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Στις 13.02, ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν στις 269,22 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,62%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 95,28 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 0,53%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα στα 224.089 ευρώ.

ΧΑ: Νέα άνοδος εν αναμονή εξελίξεων για το PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέα ανοδική απόπειρα την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με φόντο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το PSI.

Σε ποσοστό έως 4,05% βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών επιχειρεί εκ νέου να διασπάσει ανοδικά τις 640 μονάδες.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκεται η μετοχή της ΕΤΕ με κέρδη έως 5,59%, ενώ σε νέες απώλειες υποχρεώνεται η ΔΕΗ υποχωρώντας έως τα 3,23 ευρώ.

«Οι πετυχημένες δημοπρασίες κρατικών ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία και η εικόνα σταθεροποίησης στις ξένες αγορές ενδέχεται και σήμερα να αναχαιτίσουν την προσφορά τίτλων στην εγχώρια αγορά, η οποία κινείται ακόμα περισσότερο στην λογική της αναμονής παρά στην δυναμική προεξόφληση μιας θετικής έκβασης για το PSI» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.