Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα έσπασαν τελικά Παπανδρέου – Βενιζέλος.Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τα έσπασαν τελικά Παπανδρέου – Βενιζέλος
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.

Την ώρα που οι πληροφορίες έκαναν λόγο για παράδοση του δαχτυλιδιού από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν άρδην.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σε αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην αρχική του πρόταση για εκλογή του πρόεδρου του κόμματος από την βάση μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ουσιαστικά φέρεται να έκανε πίσω μόνο στο να γίνει η εκλογή προέδρου πριν τις εκλογές.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος του απάντησε ότι επιθυμεί άμεσες εξελίξεις για την διαδοχή του ΠΑΣΟΚ , πριν δηλαδή την ολοκλήρωση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το χρέος.

Έτσι με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κορυφαίων στο κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο, που θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της επιθυμίας του Γιώργου Παπανδρέου να μην είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κινήματος, κάτι που επανέλαβε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.



Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Η συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , η εκλογή του νέου Προέδρου του Κινήματος να γίνει με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του καταστατικού για ανάδειξη από τη βάση και οι κάλπες να στηθούν πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου