Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου η Ελληνική σκαπάνη στην Αίγυπτο - ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΣΑΛΑΛΑΤ

Αγγελική Κώττη
Από το ethnos 

Ο προθάλαμος ενός μεγάλου κτιρίου εντοπίστηκε από την Ελληνίδα αρχαιολόγο Πέπη Λιμναίου-Παπακώστα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 
Βρίσκεται στην περιοχή των ανακτόρων όπου κατοικούσαν οι Πτολεμαίοι, της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, του Μουσείου, αλλά και του Σώματος ή Σήματος, όπου είχε εναποτεθεί η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ποιο απ' όλα τα κτίρια μπορεί να είναι αυτό που «χτύπησε» με τη σκαπάνη της η ανασκαφέας; Η ίδια αρνείται να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, οποιοδήποτε όνειρο. Αρνείται να πιθανολογήσει χωρίς στοιχεία.

Ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αριστοτέλη

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα τη «Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» και εναρκτήριες ομιλίες των Dermont Moran από την Ιρλανδία και Βασιλικής Καραβάκου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το συνέδριο διεξάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.

Αφορμή του Συνεδρίου είναι τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλους και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (International Federation of Philosophical Societies (FISP).

ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis


Επί 15 χρόνια έθαβε μώρα. Τα μωρά από το μαιευτήριο των εκτρώσεων. Αλλά όταν οι μητέρες ήρθαν σ ‘αυτόν, έκανε κάτι απίστευτο …

Ήταν το έτος 2001 όταν ο Tong Phuoc Phuc από το Βιετνάμ πήγε με την έγκυο γυναίκα του στο νοσοκομείο, περιμένοντας την να γέννησει. Ενώ περίμεναν, παρατήρησε ότι άλλες έγκυες γυναίκες πήγαιναν σε ένα δωμάτιο και αργότερα έβγαιναν με δάκρυα στα μάτια τους από εκεί.

Ο Tong χρειάστηκε λίγο καιρό για να καταλάβει τι συνέβαινε. Όταν συνειδητοποίησε ο ίδιος τι έκαναν οι γυναίκες σε εκείνο το δωμάτιο, σοκαρίστηκε και η καρδιά του ράγισε καθώς κατάλαβε ότι αυτά τα παιδιά καταδικαστήκαν να μην έρθουν στον κόσμο και το χειρότερο, δεν τους έδιναν καν το δικαίωμα για μια απλή κηδεία. Ετσι αποφάσισε να πάρει τα παιδιά και τουλάχιστον να τα θάψει όπως τους άξιζε και όπως άξιζει σε κάθε άνθρωπο επάνω στην Γή.

Η απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Η απόφαση πάρθηκε. Ο Ελληνικός Ζεόλιθος, είναι πλέον μια επίσημη και θεσμική πραγματικότητα, καθώς δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου ζεολίθου. Μετά από χρόνια ενός εθνικού αγώνα, ζούμε την απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου από τη γραφειοκρατία. Τώρα ο Ελληνικός Ζεόλιθος θα μπορέσει να τροφοδοτήσει τις ανάγκες της Ελλάδας και παράλληλα να προσφέρει εξοικονόμηση στις ξένες εισαγωγές ζεολίθου και βέβαια να γίνει στη συνέχεια προϊόν εξαγωγής για να προσφέρει ακόμα περισσότερες απολαβές στην Ελλάδα.

Επίσημα ανεύθυνοι

Του Ν. Λυγερού

Έχουμε καταντήσει στον τομέα των υδρογονανθράκων να έχουμε άτομα που διοικούν να είναι επίσημα ανεύθυνοι, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι δεν έχουν ιδέα για το θέμα. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να είναι και απλή και αγνή άγνοια, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να απαξιώσουν όλα όσα έγιναν πριν ενώ έχουν μία αντικειμενική αξία που έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης προσπαθούν να κρύψουν την άγνοιά τους με την ιδεολογία τους, ξεχνώντας ότι η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο.

Η ΑΟΖ ως στρατηγικό εργαλείο

Του Ν. Λυγερού

Όταν οι μεγάλες χώρες άρχισαν να μιλούν για την έννοια της ΑΟΖ, για την κύρωση της Συμφωνίας Montego-Bay 1982, για τη θέσπιση και την οριοθέτηση, λέγαμε ότι είναι μεγάλες χώρες. Όταν η Κύπρος που έχει κατεχόμενα, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους έκανε τη θέσπιση το 2004 και τις οριοθετήσεις της το 2003, το 2007 και το 2010 είπαμε ότι είναι η Κύπρος και δεν έχει καμιά σχέση. Στην πραγματικότητα είναι απλώς ότι δεν σεβόμαστε τους ίδιους τους Έλληνες γιατί εξετάζουμε μόνο και μόνο τους ψηφοφόρους, ενώ τα πράγματα αλλάζουν με ραγδαίο τρόπο.

Θέλουν και δική τους ΑΟΖ οι Τ/κ - Ζητούν να συνάπτουν συμφωνίες με άλλες χώρες, φωτογραφίζοντας την Τουρκία

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews
 
Λευκωσία: Να έχει τη δυνατότητα να χαράσσει «κατά μόνας» Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), το τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο, ζητά η τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, έχουν κατατεθεί απόψεις και θέσεις που όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, ποσώς δεν συνάδουν με λύση που διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Μια από αυτές τις θέσεις είναι και η απαίτηση της τ/κ πλευράς να μπορεί το κρατίδιο να συνάπτει αυτής της μορφής τις συμφωνίες με γειτονικές χώρες.

Έγγραφο «βόμβα» των δανειστών για τους μισθούς - Έρχεται εργασιακός Μεσαίωνας

Έγγραφο «βόμβα» των δανειστών για τους μισθούς - Έρχεται εργασιακός Μεσαίωνας
Έγγραφο «βόμβα» 21 σελίδων αποκαλύπτει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά που αναμένεται να φέρουν ένα πραγματικό Mεσαίωνα, με μικρότερους κατώτατους μισθούς, ομαδικές απολύσεις και δικαίωμα «λοκ αουτ» από επιχειρήσεις να είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που απαιτούν να γίνου το συνοτμότερο δυνατό.

Η Κολομβία άνοιξε τα σύνορα στους εξαθλιωμένους της Βενεζουέλας - Απίστευτες σκηνές

«Ποτάμι» από 7.000 ανθρώπους πέρασε τα σύνορα στις έξι το πρωί, προκειμένου να προμηθευτούν με φαγητό και φάρμακα
Ένα «ανθρώπινο ποτάμι» κατέκλυσε τα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, όταν στις έξι το πρωί τοπικής ώρας, όταν η κυβέρνηση της Μπογκοτά αποφάσισε να επιτρέψει τη διέλευση των εξαθλιωμένων πολιτών, προκειμένου να προμηθευτούν με τροφή.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές. Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, σχεδόν 7.000 άνθρωποι από τη Βενεζουέλα συγκεντρώθηκαν και διέσχισαν τα σύνορα προς την Κολομβία, αναζητώντας την απαραίτητη τροφή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η απογείωση της Κατερίνας Στεφανίδη στην κορυφή της Ευρώπης - Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης(Βίντεο)

Από τον Χολαργό βρέθηκε στις ΗΠΑ για να κατακτήσει τους αιθέρες – Ο γάμος της με τον Αμερικάνο προπονητή της Μίτσελ Κρίερ και ο μεγάλος στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων
Από τον Χολαργό, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη από το βράδυ του Σαββάτου είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην εκπληκτική της πορεία.