Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ελληνικός

Του Ν.Λυγερού

Για όσους δεν το ξέρουν δεν υπάρχει καμία απαίτηση από οποιοδήποτε κείμενο που υπογράψαμε ή που δεν υπογράψαμε για την πώληση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) και σε αυτό το σημείο, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με τη ΔΕΠΑ. Για όσους δεν το ξέρουν οι Αρμένιοι του Αρτσάχ και όχι μόνο ονομάζουν τους Αζέρους, Τούρκους, διότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά. Επιπλέον η SOCAR είναι η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η οποία αφορά και τον ΔΕΣΦΑ και τη ΔΕΠΑ, προσπαθώντας να αποσπάσει τον ΔΕΣΦΑ από μια μη απαραίτητη διαδικασία. Όταν λοιπόν ακούμε από τον πρόεδρο της εταιρείας SOCAR ότι «αυτό σημαίνει πως όλο το σύστημα διανομής φυσικού αερίου θα είναι σύντομα στα χέρια μας» αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι στο ΤΑΙΠΕΔ, έχουν γνώση όλων αυτών των δεδομένων ή προχωρούν σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης δίχως να έχουν ενημερώσει ολοκληρωτικά την πατρίδα μας και ειδικά την κυβέρνηση.

Στρατηγικά νοητικά σχήματα

Του Ν. Λυγερού


Μπορεί να μην ξέραμε αρχικά την αξία του απέραντου γαλάζιου, αλλά τώρα όλος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας θησαυρός. Με τον ίδιο τρόπο ανακαλύπτει το βαθύ λευκό που υπάρχει στη γη του. Παλαιότερα του μιλούσαν για ορυκτό πλούτο, αλλά ποτέ δεν ήταν εθνικός στην ουσία, ήταν απλώς μια ουτοπία. Παλαιότερα του μιλούσαν για βαριά βιομηχανία, αλλά κανείς δεν πίστευε στην ύπαρξή της εκτός βέβαια αν την ταύτιζε με τον τουρισμό.

Καταργούν Το Μοναδικό Τάγμα Της Κόνιτσας. Η Περιοχή Έρμαιο Αλβανών Και Εγχώριων Κακοποιών.

-Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. 
-Από πολύ καιρό πριν ήθελαν να καταργήσουν το τάγμα αλλά έκαναν πίσω μετά από αντιδράσεις φορέων και ιδιωτών.

-Τα χωριά των συνόρων στα χέρια κλεφτών, εμπόρων ναρκωτικών και αλβανοκατσαπλιάδων.
-Κάτω από το μισό το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. 

-Αν φύγει και ο στρατός όλη η περιοχή έρμαιο των Αλβανών.

-Μετά από τις τράπεζες, τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ, σειρά έχει ο στρατός. 

ΚΑΖΑΚΗΣ: Η DEUTSCHE TELECOM ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΞΈΡΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΆΚΙ ΑΠΟ ΒΕΡΟΛΊΝΟ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΣΕ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΤΡΑΤΌ ΕΠΕΙΔΉ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΎΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Η DEUTSCHE TELECOM.(ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ OFF ΚΑΙ
ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ).

ΤΟ ΞΈΡΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΥΠΌΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΥΠΆΡΧΕΙ(ΥΠΗΡΧΕ) ΕΝΑ ΔΩΜΆΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΆΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΚΡΊΣΕΩΝ ΏΣΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΚΌΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΈΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ REAL TIME ΏΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΡΊΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΊΠΟΤΑ; (ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΟ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΉΣΑΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ HELLAS SAT).

Φρίκη στη Βουλή! Τιμοκατάλογος με ανθρώπινα όργανα

Τιμοκατάλογο ανθρωπίνων οργάνων κατέθεσαν στηΒουλή, οι Γ.Δημαράς και Γ.Αβραμίδης.

Οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ με ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ζητούν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να «μην μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη διαθέσιμων ανθρώπινων ανταλλακτικών» ενώ επικαλούνται στοιχεία από «το επιστημονικό portal Medical Transcription» σύμφωνα με τα οποία «ένας νέος ώμος κοστίζει 500 δολάρια , δηλαδή όσο έναν iPad κατέθεσαν.Δείτε τον ενδιαφέροντα τιμοκατάλογο:

Νόμος του Μέρφυ: από τη θεωρία στην πράξη...

Οι νόμοι του Μέρφυ (θεωρία)

1.Ο Νόμος του Μέρφυ: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
α. Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει στραβά, θα είναι αυτό που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά.
β. Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά
και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα εμφανιστεί και ένας πέμπτος.
γ. Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους, πάντα έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δεκάδες οι τραυματίες Τριάντα νεκροί από έκρηξη βόμβας σε κηδεία στο Πακιστάν

Τουλάχιστον τριάντα άτομα, ανάμεσά τους και ένας τοπικός βουλευτής, σκοτώθηκαν και άλλα 55 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια κηδείας στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Σύμφωνα με την αστυνομία στόχος της έκρηξης ήταν ο βουλευτής Ιμράν Χαν Μοχμάντ, ο οποίος είχε ταχθεί ενάντια στους Ταλιμπάν. 

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε την ώρα που οι προσκεκλημένοι στην κηδεία ενός ιδιοκτήτη σταθμού βενζίνης —ο οποίος είχε σκοτωθεί από πυρά όπλου την προηγούμενη νύχτα— προσεύχονταν στη μνήμη του.

Υπόθεση δωροδοκίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στην Ελλάδα

Υπόθεση δωροδοκίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στην Ελλάδα
Υπόθεση δωροδοκίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) στην Ελλάδα, την Αλγερία, τη Ρουάντα, την Ταϊλάνδη και τη Λιβύη, ερευνά η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutesche Zeitung».

Η εταιρεία έκλεισε το γραφείο της στην Ελλάδα, όπου, όπως επισημαίνεται, την περασμένη δεκαετία περίπου 315.000 ευρώ είχαν δοθεί σε αξιωματούχους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και προς την Κόρινθο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία απέλυσε τριάντα στελέχη της θυγατρικής της DB International (DBI), μεταξύ των οποίων τον επικεφαλής του γραφείου τής Αθήνας, αφού είχε προηγηθεί εσωτερικός έλεγχος, ενώ αναμένεται να στραφεί νομικά εναντίον δέκα υπόπτων για διαφθορά.

Αρχή του τέλους για την κυβέρνηση…Ό,τι κι αν γίνει, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε…

Του Μάρκου Μουζάκη
Από το newsbomb

Πέρα από επικοινωνιακά τερτίπια, επικοινωνιακές πιρουέτες και «λύσεις» που θα δώσουν (;) μια παράταση ζωής στην παραπαίουσα τρικομματική κυβέρνηση, η αλήθεια είναι πως «τίποτα δεν είναι όπως πριν», κατά την εύστοχη προσέγγιση εμπειρότατου πολιτικού, ο οποίος πάντως έτσι κι αλλιώς ουδέποτε είχε πειστεί ότι… οι τρεις εταίροι θα τα σπάσουν και θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Για την ώρα δηλαδή…
Διότι έτσι που διαμορφώθηκε το τοπίο αυτή η κυβέρνηση πήρε (αν πήρε…) απλά μια μικρή ανάσα. Και θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη πλέον, στην πρώτη «στραβή», στο πρώτο «ατύχημα» που μπορεί ακόμα και από λάθος να προκύψει!

Ετοιμάζουν τα ΜΑΤ για την ΕΡΤ

Ετοιμάζουν τα ΜΑΤ για την ΕΡΤ
Όλοι οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ να μείνουν σε μόνιμη κατάληψη κτηρίων, studios, κοντρόλ, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ σε όλη την επικράτεια, καθώς και των τεχνικών μέσων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, εμποδίζοντας ακόμα και με τη ζωή τους το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Αυτή είναι η μία πλευρά της μάχης για την ΕΡΤ.
Στην άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη βίαιη εκδίωξη των καταληψιών από την ΕΡΤ, όταν και αν χρειαστεί, ακόμα και με την επέμβαση των ΜΑΤ

Πάτησε με το φορτηγό τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Σε τραγωδία κινδύνευσε να μετατραπεί οικογενειακό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη. Ένας 46χρονος παρέσυρε με φορτηγό και τραυμάτισε σοβαρά την εν διαστάσει του σύζυγο, ύστερα από καβγά που είχαν μεταξύ τους. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του αντρόγυνου.

Ο 46χρονος μετέφερε αρχικά τη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο καβγάς εκτιμάται ότι ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του άντρα να πάρει από την 45χρονη γυναίκα το ανήλικο παιδί τους.

Πυρετός για τη νέα ΕΡΤ

Με πυρετώδεις ρυθμούς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας προετοιμάζουν το σχέδιο για την μεταβατική ΕΡΤ κατ' εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει το σχέδιο για την μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι έτοιμο μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα προκειμένου να το παρουσιάσει στην νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Για να κερδηθεί χρόνος το νέο σχήμα θα υπάγεται νομικά στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί βέβαια με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ αν επιθυμούν θα τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς του εταίρους. Ήδη από το πρωί σήμερα συνεδριάζουν συνεργάτες του κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη για να καθορίσουν τις λειτουργικές λεπτομέρειες.

«Μαύρη τρύπα» στην Υγεία ανακάλυψε η Τρόικα

Νέα δεδομένα στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα προκαλούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Στη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, η Τρόικα ζήτησε να βρεθούν από τώρα λύσεις και τρόποι, με τους οποίους θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που δημιουργείται στον προϋπολογισμό και υπολογίζεται σε περίπου ένα δισ. ευρώ για φέτος και τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014.

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, στο τραπέζι μπαυν ζητήματα που αγγίζουν μισθούς και συντάξεις. Στο επίκεντρο μπαίνουν πλέον οι συσκέψεις που θα έχει η Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, πιθανότατα  από την ερχόμενη εβδομάδα.

Την πορεία σταθεροποίησης στις 96 μονάδες συνεχίζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Τη σταθεροποιητική πορεία εντός του επιπέδου των 96 μονάδων που παρουσιάζει τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες συνεχίζει και στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:07, βρισκόταν στις 96,29 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση της τάξης του 0,21%.Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στα 2.415 ευρώ.

Πτώση της τάξης του 0,99% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,02 μονάδες.

Ανακούφιση και άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα
Aπό το capital.gr

Στον «απόηχο» της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών και εν αναμονή της επόμενης, το Χρηματιστήριο της Αθήνας αντιδρά ανοδικά την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 2,92%.

Η αγορά βρίσκει ανακούφιση στο γεγονός ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών φεύγει από το «τραπέζι» της πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, αναζητώντας ωστόσο καταλύτες που μπορούν να μετατρέψουν την ανακούφιση σε… αισιοδοξία.

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο!!!


Το μνημείο παρέμεινε όρθιο και ορατό για περισσότερες από δύο χιλιετίες
Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε ένα...
γεωλογικό έξαρμα που βρέχεται στις τρεις πλευρές του από τη θάλασσα, ορθώνεται ο αρχαίος ναός που έκτισαν οι Αθηναίοι για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Ποσειδώνα, τον πανίσχυρο θεό κυρίαρχο της θάλασσας.

Κατά την παράδοση, η έριδα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την πνευματική ηγεμονία της αττικής γης, είχε λήξει με την ήττα του τελευταίου, όταν ο βασιλιάς των Αθηνών επέλεξε την ιερή ελιά από τα θαλάσσια άλογα του Ποσειδώνα. Ωστόσο η Αθήνα ήταν άμεσα εξαρτημένη πάντα από τη θάλασσα. Στην κορυφή λοιπόν του ακρωτηρίου του Σουνίου βρήκε η λατρεία του Ποσειδώνα την κατάλληλη θέση για να εδραιωθεί.

Κυβέρνηση: Η ΕΡΤ έχει καταργηθεί - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Aπό το real.gr

Οι πολιτικοί αρχηγοί διαφώνησαν στην ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ. Την Τετάρτη το απόγευμα νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: « Με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση της η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της ΕΡΤ. από εδώ και πέρα θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα ο νέος δημόσιος φορέας. Για την κυβέρνηση μείζον θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις».