Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακούφιση και άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα
Aπό το capital.gr

Στον «απόηχο» της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών και εν αναμονή της επόμενης, το Χρηματιστήριο της Αθήνας αντιδρά ανοδικά την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 2,92%.

Η αγορά βρίσκει ανακούφιση στο γεγονός ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών φεύγει από το «τραπέζι» της πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, αναζητώντας ωστόσο καταλύτες που μπορούν να μετατρέψουν την ανακούφιση σε… αισιοδοξία.


Η αβεβαιότητα ως προς την πολιτική σταθερότητα μειώθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities. Επισημαίνει ωστόσο ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα μπορεί να περιορίσει τα περιθώρια ανόδου κατά τη σημερινή συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι η αγορά αναζητά ισχυρότερους καταλύτες από το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων.

Στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου το σύνολο σχεδόν των τίτλων κινείται ανοδικά, τα υψηλότερα κέρδη, άνω του 7%, καταγράφουν οι μετοχές των ΣΩΛΚ, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ, ενώ ακολουθεί η Βιοχάλκο ενισχυμένη 5,24% στα 4,42 ευρώ.

Πάνω από 4% ενισχύονται οι τίτλοι των ΔΕΗ, Coca-Cola HBC, Μυτιληναίος, MIG και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ άνοδο πάνω από 3% σημειώνουν οι Frigoglass, ΜΕΤΚΑ, Jumbo και Motor Oil.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΟΠΑΠ και Τρ. Πειραιώς, υποχωρώντας 1,71% και 2,70% αντίστοιχα.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 926,74 μονάδες με κέρδη 2,12%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 2,92% στις 933,95 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 31,14 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 84 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 31 υποχωρούν και 20 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 926.0202.04%
ΟΓΚΟΣ: € 31,895,532.052



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου