Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση: Η ΕΡΤ έχει καταργηθεί - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Aπό το real.gr

Οι πολιτικοί αρχηγοί διαφώνησαν στην ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ. Την Τετάρτη το απόγευμα νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: « Με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση της η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της ΕΡΤ. από εδώ και πέρα θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα ο νέος δημόσιος φορέας. Για την κυβέρνηση μείζον θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις».






«Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η άποψη μου είναι ότι η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει καθώς δεν υπάρχει άλλος δημόσιος φορέας αυτή την στιγμή» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος. Παράλληλα τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν «όχι με προχειρότητα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική δύναμη. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει τα όσα αναφέρει το Σύνταγμα για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ρίξει μαύρο στην οθόνη».




Από την πλευρά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η «η απόφαση του ΣτΕ αμφισβητεί την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ρίξει μαύρο. Οφείλει ο Πρωθυπουργός να αρχίσει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και στην συνέχεια να δρομολογηθούν οι αλλαγές. Ήταν λάθος η μονομερής απόφαση του Πρωθυπουργού να διακόψει την λειτουργία χωρίς να την έχουν υπογράψει τέσσερις υπουργοί.





22:51
Μετά από περίπου 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - «Θα κάνουμε δηλώσεις στα γραφεία μας» είπαν Βενιζελος - Κουβέλης βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου

22:48
Συνομιλητές του Πρωθυπουργού τονίζουν κατηγορηματικά πως η ΕΡΤ έχει κλείσει και ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν σημαίνει επαναλειτουργία με το παλαιό σήμα. Διαφορετικά «διαβάζει» την απόφαση ο Φ. Κουβέλης και υποστηρίζει πως η ΕΡΤ ξανανοίγει

21:45
Νέος κύκλος συζητήσεων στο Μαξίμου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών μετά την απόφαση του ΣτΕ. Η σύσκεψη έχει ξεπεράσει τις 2,5 ώρες

21:05
Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτά όλα τα αιτήματα που έχουν θέσει κατά το παρελθόν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δηλαδή καλύτερη συνεργασία, επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας αλλά και τον ανασχηματισμό αλλά όχι και το θέμα της ΕΡΤ για το οποίο επανέλαβε τις προτάσεις του.

20:50
Άμεση – μεταβατική λειτουργία της νέας ραδιοτηλεόρασης, ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ και νέα προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πρόταση 9 σημείων του Πρωθυπουργού προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

20:30
Συμπληρώθηκε η πρώτη ώρα της σύσκεψης. Αμηχανία επικρατεί και μεταξύ των συνεργατών των πολιτικών αρχηγών. Λιγοστές είναι οι κουβέντες που ανταλλάσσουν και περισσότερα τα sms που στέλνουν μέσω των κινητων τους.

20:20
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ζητήσει να ενημερωθούν άμεσα για την απόφαση του ΣτΕ

20:10
Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου. Τυπικές και σύντομες οι χειραψίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στον προθάλαμο περιμένει ο Γ. Στουρνάρας μέχρι να τον καλέσουν.  

20:00
Βελτιωμένη πρόταση αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός. Εναλλακτικό σχέδιο από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

19:50 Όλες οι πληροφορίες συγκλήνουν στο γεγονός πως και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θέλουν να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές

19:30 Ξεκίνησε η συνάντηση στο Μαξίμου. Πρώτος έφτασε ο υπουργός Οικονομικών και ακολούθησαν οι Φ. Κουβέλης και Ευ. Βενιζέλος

Πως προσήλθαν στις σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί

Ανυποχώρητα εμφανίζονταν τα επιτελεία των τριών κυβερνητικών εταίρων λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη με όλα τα ενδεχόμενα να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Με κλειστή ή ανοιχτή την ΕΡΤ θα γίνει η αναδιάρθρωση;

Στο Μαξίμου σημειώνουν πως δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει η παλιά δημόσια τηλεόραση. Επαναλαμβάνουν την πρόταση του Πρωθυπουργού για άμεση λειτουργία μιας νέας ραδιοτηλεόρασης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατεβαίνουν με κοινή ατζέντα μάλιστα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει με ανοιχτή την ΕΡΤ τονίζουν χαρακτηριστικά Βενιζέλος και Κουβέλης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει εναλλακτικό σχέδιο για τις 2000 απολύσεις

Στην σύσκεψη θα μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει τις συζητήσεις που είχε με την τρόικα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β. Σόϊμπλε αλλά και να απαντήσει στα εναλλακτικά σενάρια που πιθανότατα θα παρουσιάσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Ο Γ. Στουρνάρας θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τις Βρυξέλλες και την συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου