Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Η Ναυμαχία του Γέροντα

Μία από τις σημαντικότερες ναυτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του ’21, που τελείωσε νικηφόρα για τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη στις 29 Αυγούστου 1824 στ' ανοιχτά του ακρωτηρίου Ποσείδιο ή Γέροντας της Μικράς Ασίας (νυν Didim Τουρκίας), απέναντι από τα νησιά Λειψοί και Λέρος της Δωδεκανήσου. Αντιμέτωποι τέθηκαν ο ελληνικός στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, που αριθμούσε γύρω στα 70 πλοία και ο υπέρτερος (τεχνολογικά και ποσοτικά) τουρκοαιγυπτιακός στόλος υπό τους πασάδες Χοσρέφ και Ιμπραήμ, με πάνω από 250 πλοία.
Μετά την καταστροφή της Κάσου (29 Μαΐου 1824) και των Ψαρών (21 Ιουνίου 1824), το ηθικό του ελληνικού ναυτικού είχε καταπέσει.

“Η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε τουρκικό βέτο”!

Άμεση και σκληρή απάντηση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε

ΡΩΣΟΣ αναλυτής προβλέπει καταστροφή για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ… “Η χώρα ωθείται στην ΑΒΥΣΣΟ”

Η Τουρκία, θυμήθηκε προφανώς την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,και άρχισε πάλι να ακολουθεί μια επεκτατική πολιτική. Φέτος, τα τουρκικά στρατεύματα παρενέβησαν ανοιχτά στη σύγκρουση στη Λιβύη, και τον Αύγουστο, ο τουρκικός στόλος ήλθε σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα.
Του Έβγκενι Πογκρεμπνιάκ
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ίσως η τουρκική ηγεσία αναμένει ότι η επανάληψη της επιθετικής πολιτικής θα οδηγήσει στην εμφάνιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όμως, δεδομένης της λογικής του σύγχρονου κόσμου, αυτή η περιπέτεια οδηγεί σε απομόνωση και πλήρη κατάρρευση.[…]

Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι συνόδευσαν B-52 των ΗΠΑ στο Αιγαίο και το ΓΕΕΘΑ απαντά

Η τουρκική αεροπορία προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την πτήση του αμερικανικού Β-52, στους εναέριους χώρους των χωρών μελών της συμμαχίας, που ήταν μια επικοινωνιακή ανοησία και τίποτα περισσότερο. 

Το ΝΑΤΟ εκεί έχει καταντήσει, να κάνει πτήσεις…επίδειξης και δήθεν ενότητας μεταξύ των μελών του. Το πληρώνουμε τακτικά όπως έχει παραδεχτεί ο Τραμπ, αλλά όποτε το χρειαστήκαμε ανύπαρκτο ήταν.
Τέλος πάντων το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση του στο twitter υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά συνόδευσαν το B-52 και εντός του Αιγαίου. Παιδική χαρά…

Στόχος του Ερντογάν είναι το «Κόκκινο Μήλο»: Κατάκτηση ή αφανισμός

«Μήπως ο Ερντογάν προσπαθεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ με το παιχνίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο;», αναρωτιέται σε ανάλυσή της η ιστοσελίδα Al Monitor.

Αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα στο εσωτερικό του, συμπεριλαμβανομένης της εμβάθυνσης των οικονομικών προβλημάτων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφεύγει σε επιθετικές και επεκτατικές κινήσεις εξωτερικής πολιτικής για να εξασφαλίσει κοινωνική υποστήριξη τροφοδοτώντας τον εθνικισμό.

Έχουμε καταλάβει ότι το ΠΝ και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε κατάσταση κανονικών επιχειρήσεων για πάνω από 30 μέρες, και μάλιστα κερδίζουν;

Κάτι που δεν έχει γίνει κατανοητό από τους περισσότερους ίσως στην Ελλάδα, είναι πως οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα παραμένουν σε μέγιστη επιφυλακή, ουσιαστικά είναι σε κατάσταση επιχειρήσεων, για να μην πούμε σε κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει πως τα πλοία του ΠΝ, ασχέτως ηλικίας είναι στη θάλασσα, τα υποβρύχια σε κατάδυση, ο Στρατός Ξηράς σε θέσεις εφόρμησης, τα άρματα μάχης έχουν χαράξει την πορεία τους, η ΠΑ μέσα στα shelters με τα αεροσκάφη φορτωμένα και έτοιμα να σκορπίσουν το χάος εκεί που πρέπει.

Fake το βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας με τις “αναχαιτίσεις” ελληνικών F-16

Είχαμε γράψει στο Militaire.gr ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ που επέστρεφαν από την άσκηση στην Κύπρο, βρήκαν κάποια στιγμή μπροστά τους τουρκικά F-16.


Γράψαμε πολύ συνοπτικά ότι τα ελληνικά F-16, “έρχονταν με φόρα” από την Κύπρο, που σημαίνει ότι οι Τούρκοι “έφαγαν πολύ ξύλο”.

Παρόλα αυτά ο μηχανισμός προπαγάνδας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο σύμφωνα με το οποίο τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα ελληνικά στην περιοχή που πλέει το Oruc Reis.


Το βίντεο είναι fake και δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό αποτελεί έκπληξη.