Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη προς τους σκλαβωμένους Έλληνες από το στρατόπεδο του Ιασίου (24 Φεβρουαρίου 1821)

Αλέξανδρος Υψηλάντης
(Σημείωση Φιλίστωρος: έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι οι συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο για το 1821 αδιαφορούν συστηματικά για τις απόψεις και τις γνώμες όσων έλαβαν μέρος στην επανάσταση, η αποσπασματικά επικαλούνται κάποιες από αυτές. Σήμερα θα υπενθυμίσουμε την προκήρυξη του ΑλέξανδρουΥψηλάντη από το Ιάσιο, στην οποία αναφέρονται με ευκρίνεια οι ιδεολογικές συνιστώσες της επανάστασης τις οποίες επικαλείται για να παρακινήσει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν.)
Ἡ ὥρα ἦλθεν, ὦ ἄνδρες Ἕλληνες!

Οἱ ἀδελφοί μας καὶ φίλοι εἶναι πανταχοῦ ἕτοιμοι· οἱ Σέρβοι, οἱ Σουλιῶται, καὶ ὅλη ἡ Ἤπειρος ὁπλοφοροῦντες μᾶς περιμένουν· ἂς ἑνωθῶμεν λοιπὸν μὲ ἐνθουσιασμόν! Ἡ Πατρὶς μᾶς προσκαλεῖ!
Ἡ Εὐρώπη προσηλώνουσα τοὺς ὀφθαλμούς της εἰς ἡμᾶς, ἀπορεῖ διὰ τὴν ἀκινησίαν μας· ἂς ἀντηχήσωσι λοιπὸν ὅλα τὰ ὄρη τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὸν ἦχον τῆς πολεμικῆς μας σάλπιγγος καὶ αἱ κοιλάδες ἀπὸ τὴν τρομερὰν κλαγγὴν τῶν ἁρμάτων μας.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το αίμα της ανθρώπινης τιμής"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το αίμα της ανθρώπινης τιμής". 
6ο ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου, Κρήτη. 
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Νέα στρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην Ελλάδα και Ε.Ε"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Νέα στρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην Ελλάδα και Ε.Ε". 
Στο Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο, Κρήτη. 
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 19:00

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από τη Διδακτική στον Προσανατολισμό"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Από τη Διδακτική στον Προσανατολισμό". 
Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρχάνων, 
Κρήτη. Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Στήβεν Χόκινγκ: Πρέπει να αποικήσουμε άλλους πλανήτες, αλλιώς είμαστε τελειωμένοι

Ο διάσημος επιστήμονας, καθηγητής Στήβεν Χόκινγκ, ισχυρίζεται ότι η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται από τον αποικισμό άλλων πλανητών. Δήλωσε, επίσης, ότι η επιθετικότητα του ανθρώπου είναι το χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Πρόσθεσε επίσης ότι, το διάστημα αντιπροσωπεύει το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρώπινης φυλής και μπορεί να λειτουργήσει ως «ασφάλεια ζωής» για τα είδη.

Υπάρχουν άλλοι 2 πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα σύμφωνα με αστρονόμους

Το Ηλιακό Σύστημα έχει τουλάχιστον δύο πλανήτες που περιμένουν να ανακαλυφθούν πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, λένε Ισπανοί και Βρετανοί αστρονόμοι.

Ο επίσημος κατάλογος των πλανητών στο αστρικό μας σύστημα, φτάνει τους οκτώ, με τον αέριο γίγαντα Ποσειδώνα να είναι ο πιο μακρινός.

Πέρα από τον Ποσειδώνα, ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε στην κατάσταση του «πλανήτη νάνου» από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση το 2006, αν και κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο πιο μακρινός πλανήτης από τον Ήλιο.

Σοκ! Το 1968 ανακαλύφτηκε UFO 150 εκατ. ετών με πτώματα εξωγήινων και μικρών δεινοσαύρων

Το θέμα αυτό το ζήτησε αναγνώστης του aorata-gegonota.blogspot.com, σήμερα με σχόλιο του.

Ψάξαμε συγκεντρώσαμε πληροφορίες και αναλύουμε. Οπότε όλη η ανάρτηση του αφιερώνεται καθώς έδωσε την αφορμή να ξεθάψουμε κάτι ιδιαίτερα περίεργο και ίσως σημαντικό.

Στο θέμα μας τώρα...

Την 1τη Ιουλίου του 2008 κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένα μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναλύει τους ισχυρισμούς για κάποιο εξωγήινο σκάφος που είχε μια μοναδική ανωμαλία.

Αυτό το σκάφος -προσοχή- δεν συνετρίβη το 1947 στο Roswell, του Νέου Μεξικού.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ Μέρος 2ο

Οι William και Landig, δύο νέο-ναζί εκδότες και συγγραφείς, αναφέρουν με γεγονότα, ιστορίες και υποδείξεις την ναζιστική αναβίωση. Ορισμένοι αναφέρουν ότι, όταν οι Αμερικανοί απέτυχαν να χτυπήσουν την υπόγεια βάση των Γερμανών “Neuberchtesgarden” στην Ανταρκτική,πραγματοποιήσαν  χτυπήματα το 1958 υπό το πρόσχημα πυρηνικών δοκιμών.

Αυτό που επίσημα γνωρίζουμε είναι ότι,το 1958 ως μέρος της "Επιχείρησης Argus” έγιναν τρεις ατμοσφαιρικές πυρηνικές εκρήξεις.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ Μέρος 1ο

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ, ΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Από το τέλος του Β'ΠΠ έχουν ήδη περάσει 69 χρόνια,αλλά τα σκοτεινά παρασκήνια και γεγονότα που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί είναι πάρα πολλά.Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφοροι συγγραφείς που αποτολμούν να αναφερθούν σ'αυτά,αλλά το έργο τους δεν γίνεται γνωστό στο ευρύτερο κοινο,μάλλον σκόπιμα.

Αφιέρωμα των Times στην Κύπρο που «ανακάμπτει» - «Η Κύπρος γυρίζει σελίδα»

Λονδίνο: Δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα στην Κύπρο με τιτλο «Κύπρος: Στο δρόμο προς την ανάκαμψη» φιλοξένησε προ ημερών η εφημερίδα Times. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει λεπτομερή αναφορά στα σημάδια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας ανά τομέα, ενώ περιλαμβάνει και τοποθετήσεις της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας της χώρας.

Στο εισαγωγικό άρθρο τονίζεται ότι η Κύπρος «γυρίζει σελίδα προς ένα φωτεινότερο, ζωηρό μέλλον», σημειώνοντας ότι «η ήρεμη στωικότητα του κυπριακού λαού έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη». Γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά στο «πνεύμα του ‘74» που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Το Curiosity ίσως καταστρέφει τα ίχνη αρειανής ζωής στα δείγματα που αναλύει

Μπορεί το ρομπότ Curiosity της ΝΑΣΑ να περιπλανιέται στον Άρη από το 2012 αναζητώντας οργανικές ενώσεις που θα «πρόδιδαν» την ύπαρξη μικροοργανισμών στον Κόκκινο Πλανήτη, ωστόσο ακόμη κι αν υπάρχουν τέτοιες ενώσεις στα δείγματα που μελετά, είναι πιθανό να τις καταστρέφει το ίδιο, εξαιτίας του τρόπου επεξεργασίας που χρησιμοποιεί.
Αυτό υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, οι οποίοι θεωρούν ότι ενδεχομένως τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ρομπότ αλλοιώνονται λόγω της σύστασης του εδάφους του Άρη.

Public Issue: Επτά στους δέκα Έλληνες θέλουν Β.Πούτιν και Ρωσία - Η ορθόδοξη αλληλεγγύη λύνει τα χέρια της κυβέρνησης

Eνδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει δημοσκόπηση της Public Issue ως προς την αγάπη των Ελλήνων πολιτών για την Ρωσία και τον Β.Πούτιν που αγγίζει επτά στους δέκα Έλληνες!
Το ποσοστό του 70% επιτρέπει στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μελλοντικά, άλλες γεωπολιτικές κινήσεις σε περίπτωση που τα πράγματα με την ΕΕ φτάσουν στο απροχώρητο είτε λόγω αδιαλλαξίας είτε λόγω επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών συμφερόντων,τα οποία φυσικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικό συμφέρον

Δεν σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ

Προχωράνε όσες αποκρατικοποιήσεις είναι σε εξέλιξη - Αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση Ελληνικού και Περιφερειακών αεροδρομίων - Το ΤΑΙΠΕΔ ενοποιείται με την ΕΤΑΔ
Με μικρές παρεκκλίσεις από τον υπάρχοντα προγραμματισμό θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Με δυο λόγια οι αλλαγές συνοψίζονται στο εξής δόγμα: Ότι έγινε καλώς έγινε, προσοχή στο μοντέλο για ευαίσθητες ΔΕΚΟ όπως είναι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ. Θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσίας του Δημοσίου με έμφαση στις μακροχρόνιες μισθώσεις και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ΕΕ

Κατάργηση εξαιρέσεων στο ΦΠΑ - Σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης - Τέλος στις πρόωρες συντάξεις - Αναπροσαρμογή μισθών του Δημοσίου - Αργότερα η αύξηση κατώτατου μισθού - Ενοποίηση Ταμείων - Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές - Αρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα - Σταδιακή κατάργηση τελών υπέρ τρίτων - Ευθυγράμμιση αγοράς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου με νομοθεσία ΕΕ
Κατάργηση εξαιρέσεων στους συντελεστές του ΦΠΑ, «stop» στο καθεστώς των πρόωωρων συνταξιοδοτήσεων σε δημόσιο και τράπεζες, αναπροσαρμογή μισθών στο δημόσιο, συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, περιορισμό των φοροαπαλλαγών, απελευθέρωση του ανταγωνισμού με βάση τις αρχές του ΟΟΣΑ,

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΙ ΚΕΛΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ;

Οι γραπτές ιστορικές πηγές του Ελληνικού και του Ρωμαϊκού κόσμου είναι ελάχιστες. Ως λαός αναφέρονται αρχικά από τον Εκαταίο τον Μιλήσιο στο έργο του «Γεωγραφικά», δηλαδή τον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο Ιούλιος Καίσαρ στο βιβλίο του «Περί του Γαλατικού Πολέμου», ένα βιβλίο με την μορφή των απομνημονευμάτων μας δίδει τις ακόλουθες πληροφορίες : ότι οι θρησκευτικές τελετές

των Κελτών και των Γαλατών ήσαν ίδιες με τις Ελληνικές, ενώ στην γλώσσα όπου έψελναν οι Δρυΐδες ήτο επίσης η Ελληνική. Αλλά και οι αξιωματικοί του συνενοούντο με τους ιερείς των Κελτών, τους Δρυΐδες, ομιλούντες την Ελληνική.