Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ελληνικό σχολείο 1700 ετών στην Αίγυπτο με εικόνες των θεών του Ολύμπου

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σχολείο - το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους - χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.

Νέα Τουρκική πρόκληση: Ζητούν με επιστολή στον ΟΗΕ την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και θέτουν ζήτημα ΑΟΖ για την Ελλάδα

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κοινοποίησε η Τουρκία, μέσω του μόνιμου εκπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, μέσω της οποιάς κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

«Θέλουμε για άλλη μια φορά να σας επισημάνουμε πως η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με βάση τις σχετικές συνθήκες για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Μεσόγειο» αναφέρεται αρχικά στην επιστολή, στην οποιά δίνεται έμφαση στην εγγύτητα των συγκεκριμένων νησιών - μεταξύ τους και το Καστελλόριζο - με την Τουρκία. «Η Ελλάδα απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας με αυτή τη συμπεριφορά. 

Ελληνίδα επιστήμονας κρατήθηκε για 24 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και μετά απελάθηκε

Αν και πήγε στη γειτονική χώρα για ερευνητικούς σκοπούς, προσκεκλημένη από καθολική εκκλησία που εδρεύει στην περιοχή του Πόντου, κρατήθηκε για 24 ώρες στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και απελάθηκε ως άτομο επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας

Persona non grata θεωρήθηκε στην Τουρκία Ελληνίδα υποψήφια διδάκτορας σε πανεπιστήμιο της χώρας μας, στον τομέα του πολιτισμού και με ειδίκευση στη μουσικολογία, η οποία, αν και πήγε στη γειτονική χώρα για ερευνητικούς σκοπούς, καλεσμένη από καθολική εκκλησία που εδρεύει στην περιοχή του Πόντου, κρατήθηκε για 24 ώρες στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και απελάθηκε ως άτομο επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Παναγιωτόπουλος: ''Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με τα ελληνικά drones'' - Το Ισραήλ μεταφέρει τεχνογνωσία στην ελληνική βιομηχανία

«Επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας η Ελλάδα»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», μιλώντας για μια σειρά επίκαιρων και κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως οι φρεγάτες, την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και την πορεία της χώρας στον άξονα συμμαχιών και στρατηγικών συνεργασιών που έχει διαμορφώσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Βέμπερ: Αλληλεγγύη στην Κύπρο – Καταδίκη των πυροβολισμών της τουρκικής ακταιωρού

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων κάνει λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στο επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και της κυπριακής ακτοφυλακής.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας. 

Οι άνευ προηγουμένου πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και το καταδικάζουμε απολύτως. Αλληλεγγύη στους Κύπριους φίλους μας!»