Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Ελληνική στρατηγική ΑΟΖ"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ελληνική στρατηγική ΑΟΖ".
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 
Δημαρχείο Αμαρουσίου,
Βας.Σοφίας 9 & Δημ.Μόσχα.
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, ώρα: 19.00

Το εθνικό νόμισμα είναι... σχετικό

Του John KayΑπό το euro2day
Το Μαυροβούνιο, που δεν ανήκει καν στην ΕΕ, έχει ευρώ. Το Εκουαδόρ έχει δολάριο που δεν ανανγωρίζει η Fed. Το παράδοξο της Νήσου Μαν και της Σκωτίας. Τι αξία τελικά έχει ένα νόμισμα; Όποια του δώσουμε εμείς. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης.
Οι πιστοί αναγνώστες αυτής της στήλης -εάν υπάρχουν- θα γνωρίζουν ότι πριν από λίγες εβδομάδες ήμουν στα νησιά Γκαλαπάγκος, που ανήκουν στο Εκουαδόρ. Αναπόφευκτα επέστρεψα με μία χούφτα νομίσματα. Υπήρχε όμως, νόμισμα δολαρίου των ΗΠΑ και ένα άλλο νόμισμα που απλώς έγραφε «50 σεντς».

” Λεφτά από Ε.Ε για τερματικό, αγωγούς και καλώδιο “

Είναι ιστορικής και κολοσσιαίας σημασίας οι παρακάτω αποφάσεις της Ε.Ε. .
Η πενόμενη Ελλάδα γιατί καθυστερεί την ανακήρυξη και την έναρξη τιτλοποίησης της δικής της Α.Ο.Ζ.;
Οι πολιτικοί μας είναι άχρηστοι ή προδότες; ( Ν.Κ. )
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σήμερα κατάλογο με 250 ευρωπαϊκά έργα υποδομής καίριας σημασίας στον τομέα της ενέργειας, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις να συγχρηματοδοτηθούν από τον κοινοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» με 5,85 δισ. ευρώ την περίοδο 2014-2020.
Τα σχέδια που αφορούν την Κύπρο είναι: η ηλεκτρική διασύνδεση με υποθαλάσσιο καλώδιο 820 ναυτικών μιλίων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή του Βασιλικού και ο νότιος αγωγός Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, μέσω Κρήτης, για τη μεταφορά φυσικού αερίου.

Σύγχυση για τα αίτια θανάτου του Αραφάτ

Σύγχυση έχει προκληθεί με το θέμα της έρευνας για την πιθανότητα ο θάνατος του εκλιπόντα ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ να οφείλεται σε δηλητηρίαση, καθώς ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει να εξετάσει δείγματα από το λείψανό του δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού πολωνίου — κάτι που διαψεύστηκε λίγο αργότερα από την ίδια υπηρεσία.

«Δεν μπορεί να πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο — οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες δεν εντόπισαν ίχνη αυτής της ουσίας», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Βλαντίμιρ Ουίμπα, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Βιοϊατρικής Υπηρεσίας.

Θύμα οργανωμένης απαγωγής έπεσε ενδεχομένως η Μαντλίν

O Βρετανός επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜαΚάν από την Πορτογαλία πριν από έξι χρόνια δήλωσε ότι νέα στοιχεία υποδηλώνουν πως η μικρή Βρετανή έπεσε θύμα οργανωμένης απαγωγής.

Η Μαντλίν, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Επίθεση Σημίτη σε Παπανδρέου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το real.gr

Σε μετωπική σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, προχώρησε για δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία ή της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα της ΑΟΖ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το “έτσι θέλω” δεν υποδηλώνει δύναμη, αλλά αδυναμία».

Νέα μέτρα 3 δισ. ζητεί η τρόικα

Λουξεμβούργο: Του Θάνου Αθανασίου
Από το real.gr

Σε χαρτιά που διακινούνται μεταξύ όσων παρακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα το 2014, αυτή τη στιγμή, έχει κενό 2,5 δισ. ευρώ κατά την πιο συντηρητική εκτίμηση, 4 δισ. ευρώ κατά κάποιους, πάντως όχι λιγότερο από 3 δισ. ευρώ. Σε αυτό αναφερόταν ο Άσμουσεν σύμφωνα με κύκλους του Λουξεμβούργου.

Χάσμα Αθήνας - Εurogroup

Ένας ωκεανός χωρίζει τις απόψεις και τις πολιτικές δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης από τα θέλω των εταίρων και της Κομισιόν, όπως αυτά εκφράστηκαν στο χθεσινό Εurogroup στο Λουξεμβούργο.

Telegraph: Αρχίζουν τα στοιχήματα για το Frexit και την επιστροφή της Γαλλίας στο φράγκο

Ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard υπενθυμίζει τι του είχε η Μarine Le Pen για την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Πολιτικός σεισμός στην Γαλλία, όπου το κόμμα που έχει κάνει σημαία την έξοδο από το ευρώ την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε με διαφορά τις εκλογές στο καντόνι του Brignoles run-off election.
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen και ο ακροδεξιός υποψήφιος Laurent Lopez κέρδισαν τις εκλογές στο καντόνι του Brignoles με 53.9% έναντι 46.1% κεντρο-δεξιού UMP.

Άδωνις: Σύνταξη σε άτομα κάτω των 65, δεν έπρεπε να υπάρχει

«Του Αγίου Φούφουτου θα πάρει τα λεφτά της η τρόικα» είπε ο υπ. Υγείας - «Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά»
 «Νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις περικοπές στο ΕΚΑΣ αλλά και στις ηλικίες συνταξιοδότησης λέγοντας: «Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Δεν έπρεπε να δίνουμε σύνταξη κάτω των 65 σε κανέναν. Αν δε δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε», είπε.

Πάγκαλος: Παντελώς ανεπάγγελτος ο Τσίπρας

Περιέγραψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως καταληψία και μίλησε για τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής προσωπικής επίθεσης από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ Fm.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρία των δυο άκρων, «για να απαλλαγεί από τις ευθύνες του, που είναι δεδομένες», κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για κίνημα πολιτικής και ιδεολογικής βίας, παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή, που «μπορεί να οδηγήσει και σε περιπτώσεις σαν του άτυχου Φύσσα στο Κερατσίνι ή μπορεί να μην έχει οδηγήσει ακόμα».

Σενάρια χρεοκοπίας των ΗΠΑ εξετάζουν οι κεντρικές τράπεζες

«Ξεφορτώνονται» αμερικανικά χρεόγραφα - Καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αμερική αθετήσει την αποπληρωμή του χρέους της – Διαψεύδουν (;) τους φόβους οι αγορές που “ποντάρουν” σε άρση του αδιεξόδουΣχέδια έκτακτης ανάγκης έχουν αρχίσει να καταρτίζουν οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες, όπως και οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στις ΗΠΑ προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών σε περίπτωση που η Αμερική αθετήσει την αποπληρωμή του χρέους της!

Βloomberg: “Η Ελλάδα δεν απολύει δημοσίους υπαλλήλους”

Το αμερικανικό πρακτορείο «θυμίζει» την περίπτωση των δύο δημοτικών υπαλλήλων που δολοφόνησαν τον δήμαρχο Παγγαίου και πληρώνονται ακόμα - Χαρακτηρίζει «βραχνά» το Δημόσιο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης οικονομίας και χώρας“Δημόσιος υπάλληλος που σκότωσε δήμαρχο παίρνει ακόμα το μισθό του”.

Την υπόθεση της δολοφονίας του Δημάρχου Παγγαίου από δύο δημοτικούς υπαλλήλους του δημοτικού ταμείου και το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά και παρά το ότι έχουν καταδικαστεί, οι δύο υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου, χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg ως επιχείρημα στο άρθρο του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αδυναμία της χώρας να κάνει βήματα εξόδου από το Μνημόνιο. (δείτε εδώ)

Πάτρα:Μία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως κρατά τα δολοφονημένα βρέφη επί μήνες στο νεκροτομείο του ΠΠΝΠ-Παρέμβαση του ανακριτή

Το...χαρτί δεν υπάρχει, τα βρέφη είναι αδήλωτα, άρα πρέπει να "τιμωρηθούν"!!!

Άκουσον άκουσον. Τα δύο βρέφη που βρήκαν τραγικό τέλος από τα χέρια της ίδιας τους της μάνας σε Αλεποχώρι και Λεχαινά, και τα οποία ως γνωστόν παραμένουν άταφα στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ, δεν μπορούν να ταφούν γιατί...λείπει μία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως!

Απίστευτο και όμως αληθινό για ένα Κράτος που σκοτώνει για δεύτερη φορά δύο αγγελούδια.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Κέρδη παρουσιάζει κατά το πρώτο δίωρο των συναλλαγών της Τρίτης το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:43) ανερχόταν στις 91,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,57%.

Αντίθετα, πτώση σε ποσοστό 0,67% καταγράφει ο FTSE/CySE 20, υποχωρώντας στις 32,68 μονάδες. Την ίδια ώρα η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €28.258. Όσον αφορά στους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,53%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 1,57% και των Τραπεζών σε ποσοστό 0,53%.

Σε "απόσταση βολής" από τα υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε επίπεδα άνω των 1.150 μονάδων «σκαρφαλώνει» την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών.

Η αγορά διατηρεί την ανοδική της δυναμική, μετά την διόρθωση της Παρασκευής, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στο σύνολο σχεδόν των τίτλων τόσο της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στον FTSE Large Cap ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη άνω του 7% για τον τίτλο της Βιοχάλκο, ενώ ενισχυμένες σε ποσοστό πάνω από 6% ακολουθούν οι μετοχές των MIG και ΣΩΛΚ.