Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα:Μία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως κρατά τα δολοφονημένα βρέφη επί μήνες στο νεκροτομείο του ΠΠΝΠ-Παρέμβαση του ανακριτή

Το...χαρτί δεν υπάρχει, τα βρέφη είναι αδήλωτα, άρα πρέπει να "τιμωρηθούν"!!!

Άκουσον άκουσον. Τα δύο βρέφη που βρήκαν τραγικό τέλος από τα χέρια της ίδιας τους της μάνας σε Αλεποχώρι και Λεχαινά, και τα οποία ως γνωστόν παραμένουν άταφα στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ, δεν μπορούν να ταφούν γιατί...λείπει μία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως!

Απίστευτο και όμως αληθινό για ένα Κράτος που σκοτώνει για δεύτερη φορά δύο αγγελούδια.
Μπορεί βέβαια για την υπόθεση του βρέφους από το Αλεποχώρι, που η ίδια του η μάνα το σκότωσε και το έβαλε στην κατάψυξη, να κινήθηκε σήμερα δικαστικός λειτουργός, δίνοντας παραγγελία για έκδοση ληξιαρχική πράξης γεννήσεως, αλλά για το ηλικίας ωρών βρέφος από τα Λεχαινά καμία πρωτοβουλία.

Αλλά τόσο για το τριών μηνών άταφο από τον Ιούνιο αγγελούδι, όσο και για το μόλις λίγων ωρών επίσης άταφο βρέφος από τα Λεχαινά, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, οτι είναι αδήλωτα στο ληξιαρχείο.

Άρα; Τι θα πρέπει να πράξει το Κράτος για να λήξει μία τραγωδία η οποία εξαιτίας του νομικού κενού και της ολιγωρίας των Αρχών εξακολουθεί να σέρνεται μέχρι και σήμερα; Ευθέως, να ζητήσει εκπρόθεσμη έκδοση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, έστω και αν αυτό είναι...παράτυπο

Η αλήθεια είναι οτι τα δύο άταφα βρέφη, είναι θύματα ειδικών συνθηκών-απότοκων της κοινωνικής και οικογενειακής τους μοίρας.

Δυστυχώς όμως, τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, από τα οποία κανείς δεν ζήτησε χρήματα (για να μην επικαλεστεί κανείς την οικονομική κρίση) δεν έπραξαν το στοιχειώδες καθήκον τους απέναντι σε δύο ανθρώπους, που από την μία είναι αδήλωτοι στα Ληξιαρχεία-άρα δεν μπορούν να ταφούν-από την άλλοι είναι δολοφονημένοι, άρα για τους φερόμενους ως δράστες απαγγέλλονται βαριές κατηγορίες και τα θύματα αναγνωρίζονται ως άνθρωποι.

Το θέμα των δύο άταφων βρεφών έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων. Αν λυθεί μόνο με πολιτική παρέμβαση, επειδή οι λειτουργοί των θεσμών είτε αδιαφορούν είτε λειτουργούν με το "γράμμα του Νόμου" (καταπίνετε την κάμηλον λέει το Ευαγγέλιο), τότε θα πιστοποιηθεί για μία ακόμη φορά οτι σε τούτη τη χώρα φοβόμαστε μόνο...τον Υπουργό...



ΠΗΓΗ thebest


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου