Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Η Γ' Εθνοσυνέλευση του 1827

Το σημαντικότερο γεγονός των επαναστατικών εκείνων χρόνων, ήταν η Γ΄ Εθνική Συνέλευση του επαναστατημένου έθνους, η γνωστή ως Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, η οποία συνήλθε στις 19 Μαρτίου 1827 στο χωριό Δαμαλάς –δηλαδή στο σημερινό οικισμό της Τροιζήνας– και θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως «ιδρυτική πράξη» του Νεοελληνικού κράτους.

Αρχικά, η Εθνοσυνέλευση εκείνη άρχισε τις εργασίες της στις 6 Απριλίου 1826 στην Επίδαυρο. Οι ειδικές όμως πολεμικές συνθήκες, ιδίως μετά την πτώση του Μεσολογγίου, επέβαλαν τη διακοπή και την αναβολή της Εθνοσυνέλευσης μέχρι το Σεπτέμβριο, την 1/9/1826 με νέα έδρα στο Ναύπλιο. Επειδή όμως εκεί γίνονταν συχνά ταραχές και η Κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να εδρεύει στο Μπούρτζι του Ναυπλίου, η Εθνοσυνέλευση δεν θα μπορούσε να διεξαγάγει εκεί τις εργασίες της.

Τους κακοφάνηκε ο Ζελένσκι, όχι όμως η Νούλαντ…

Του ΛΑΖΑΡΟΥ Α.  ΜΑΥΡΟΥ

ΧΑΡΑΜΑΤΑ της Πέμπτης 24ης Φεβρουαρίου 2022 που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχε κιόλας διατυπωθεί η εκτίμηση, πρόβλεψη και μέγας φόβος ότι:

Ο πόλεμος που ο Ρώσος ηγεμών Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε εναντίον της γειτονικής του Ουκρανίας, ήδη ερωτοτροπούσας με τους Δυτικούς αντιπάλους της ρωσικής υπερδύναμης, μοιάζει να αποτελεί το προανάκρουσμα ενός νέου και κατά πολύ χειρότερου Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι διαστάσεις και το είδος, του οποίου, δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν. Ιδίως λόγω της διαρκούς απειλής πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Πρ.Εμφιετζόγλου:«Ρόλος υπέρμαχου του ΝΑΤΟ από την Κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων»

Με μία σκληρή δήλωση ο πρόεδρος της Πανελληνίας Πατριωτικής Ένωσης Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους πολιτική στο θέμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι πλήττει τα εθνικά συμφέροντα .

Η δήλωση Εμφιετζόγλου:

Ρόλος υπέρμαχου του ΝΑΤΟ από την Κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

Η Κυβέρνηση, αγόμενη από την ίδια πολιτική, που εκφράσθηκε με την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, έσπευσε να καλέσει τον Ουκρανό Πρόεδρο να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή. Όσοι ανέμεναν ότι θα καταδικάσει, με την ίδια ευκαιρία, την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, διεπίστωσαν, για μια ακόμη φορά, ότι για το ΝΑΤΟ και τους υποστηριζόμενους απ’ αυτό ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και  ότι ο Αττίλας από μια χώρα του ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζεται όπως η εισβολή της Ρωσίας, που προβάλλεται ως ο κοινός εχθρός.

ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΡΟΝΩΝ - Η Ουκρανία οριοθέτησε ένα νέο είδος πολέμου

Α. Κωνσταντίνου 

Μέχρι στιγμής η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει αντέξει στην εναέρια μάχη. Η Ρωσία εξακολουθεί να βασίζεται σε πυραύλους για βαθέα πλήγματα στην ουκρανική επικράτεια, ενώ οι αμυνόμενοι μπόρεσαν να διεκδικήσουν επιτυχώς τον εθνικό εναέριο χώρο τους, χρησιμοποιώντας πολύ επιτήδεια δρόνους.

Η γενική στάση απέναντι στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη - ΜΕΑ,όπως οι δρόνοι, τα οποία αντιμετωπιζόταν ως «μη αξιόπιστα» και «πανάκριβα» …. στρατιωτικά παιχνίδια, άλλαξε άρδην μετά τη νίκη της Ισραηλινής Αεροπορίας επί της Συριακής το 1982. Η συντονισμένη χρήση των ΜΕΑ από το Ισραήλ μαζί με τα επανδρωμένα αεροσκάφη του, επέτρεψε να καταστραφούν τάχιστα δεκάδες συριακά αεροσκάφη με ελάχιστες ισραηλινές απώλειες. Οι ισραηλινοί δρόνοι χρησιμοποιήθηκαν ως ηλεκτρονικοί πομποί, ηλεκτρονικά δολώματα, καθώς και για αναγνώριση «πραγματικού χρόνου» με βίντεο.

Η απάντηση στη μαζική χρήση Τουρκικών οπλισμένων μη επανδρωμένων: Το οπλισμένο Ισραηλινό UCAV Heron TP στο «στόχαστρο» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Του Κώστα Σαρικά

Η λύση που βλέπει η Αθήνα έρχεται και πάλι από το Ισραήλ, με το «αδερφό» του UAV Heron, μη επανδρωμένο, οπλισμένο UCAV Heron TP, το οποίο ήδη το Τελ Αβιβ πουλά τόσο στην Ινδία, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και οι Γερμανοί για την απόκτησή του.

Ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα οπλισμένα μη επανδρωμένα UCAV αναδεικνύεται με τον πλέον έντονο τρόπο στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία. Από τη μια τα γνωστά Τουρκικά Bayraktar και όχι μόνο,τα οποία χρησιμοποιεί το Κίεβο και απέναντι τα Ρωσικής κατασκευής UCAV Οrion κατέχουν το δικό τους «μερίδιο» στις εχθροπραξίες. Τόσο σε ρόλο επιτήρησης, αναγνώρισης και στοχοποίησης όσο κυρίως σε αποστολές κρούσης χωρίς φυσικά να έχουν πάντα απόλυτη επιτυχία αφού ήδη καταγράφονται και αρκετές καταρρίψεις.

Institute for the Study of War: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση σε Izyum, Luhansk με 60.000 στρατιώτες, θα κρατήσει 2-3 εβδομάδες

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία έχει μεταφέρει 60.000 ρώσους στρατιώτες προετοιμάζοντας την μεγάλη επίθεση ενώ ένα κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πλησιάζει την κρίσιμη περιοχή

Στην Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία έχει μεταφέρει 60.000 ρώσους στρατιώτες προετοιμάζοντας την μεγάλη επίθεση ενώ ένα κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πλησιάζει την κρίσιμη περιοχή αναφέρει το Institute for the Study of War
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντικά εδαφικά κέρδη στη Μαριούπολη τις τελευταίες 24 ώρες και συνέχισαν να ενισχύουν τις επιχειρήσεις κατά μήκος του άξονα Izyum-Slovyansk
.

Έτοιμα για παράδοση στο Πυροσβεστικό Σώμα τα ελληνικά drone SARISA

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σε φάση αναμονής ενάρξεως του σταδίου εκπαιδεύσεως, βρίσκεται το πρόγραμμα εισόδου σε υπηρεσία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το μη επανδρωμένο σύστημα τύπου SARISA, που έχει αναπτύξει η ελληνική SAS Technology. H εκπαίδευση αναμένεται να είναι σύντομη και χωρίς προβλήματα, έτσι ώστε στην ερχομένη αντιπυρική περίοδο, να είναι απολύτως διαθέσιμα τα drone για επιχειρησιακή αξιοποίηση ανά την επικράτεια.

Το Πυροσβεστικό Σώμα θα παραλάβει δύο συστήματα, στο πλαίσιο δωρεάς της εταιρείας LATSCO Shipping Limited, η οποία αποφασίσθηκε μετά την περυσινή αντιμετώπιση του κύματος πυρκαγιών, που αντιμετώπισε η χώρα. Κάθε σύστημα που θα παραδοθεί, αποτελείται από το εναέριο όχημα και ένα σταθμό εδάφους τύπου MPGS-S3.

Επικό τρολάρισμα του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου με βάση την εμπειρία του στον Σκαραμαγκά

Όταν μια επιχειρηματική προσωπικότητα του βεληνεκούς του Γιώργου Προκοπίου αποφασίζει να συμμετέχοντας σε ένα διεθνώς προβεβλημένο “Οικονομικό Φόρουμ” όπως αυτό των Δελφών (Delphi Economic Forum), να αναφερθεί στην εμπειρία του μετά την απόφαση απόκτησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) με τρόπο που θυμίζει ανεκδοτολογία, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως συνειδητή απόφαση “τρολαρίσματος” όσων έχουν την ευθύνη για την αποκαρδιωτική εικόνα του δημοσίου τομέα, ασχέτως των ιδεολογικών πεποιθήσεων και τον διακηρύξεων για την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως ατμομηχανής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όταν σου ζητά το ένδοξο ελληνικό Δημόσιο, “φόρο 880.000 για κάθε εκατομμύριο που βλακωδώς έφερες στην πατρίδα σου”, αυτό δεν είναι στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά “οικονομική σκέψη”… του Γιαγκούλα του αρχιληστή! Και σε όποιον αρέσει.

Eίναι εφικτός και οικονομικά αποδοτικός ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F-16 Block.30 σε Block.50M;

Τα διαθέσιμα στοιχεία αποδεικνύουν πως ναι. Είναι. Παρά τη μεγάλη ηλικία των μαχητικών του τύπου αυτού. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη μέσα από το σχολιασμό σχετικών με εκσυγχρονισμούς και αναβαθμίσεις μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αφιερωμάτων του DR.

Σχολιασμό που επιβεβαιώνει προς μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, ότι οι γνώσεις πολλών αναγνωστών είναι και πολλές και αρκετά εξειδικευμένες. Στο πλαίσιο του υγιούς διαλόγου και της παράθεσης απόψεων κατά συνέπεια, θα διευκρινίσουμε για ποιους ακριβώς λόγους επιμένουμε, ακόμη και εν έτει 2022, στην ορθότητα της επιλογής ενός ενδεχόμενου εκσυγχρονισμού των 32 μαχητικών F-16C/D Block 30 στο επίπεδο Block 50M, με δεδομένο ότι τα αεροπλάνα αυτά φέρουν τον ίδιο κινητήρα με τα Block 50 (F110 της GE).

Τουρκία: Ετοιμάζει νέα πρόκληση στο Αιγαίο με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2022»

Στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα - 2022», η Τουρκία στοχεύει στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας και ικανότητα λήψης αποφάσεων σε ένα άκρως απειλητικό περιβάλλον

Ενώ ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανίας παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, η Τουρκία ετοιμάζεται για τη «Γαλάζια Πατρίδα» στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με τη μεγάλη άσκηση που ξεκινά στις 11 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου και στην οποία θα συμμετάσχουν 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου. Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» διεξήχθη για πρώτη φορά το 2019 διεξήχθη σε τρεις θάλασσες ταυτόχρονα.

Ν. Δένδιας για σχόλιο Νούλαντ: «Ο EastMed είναι.... alive and kicking (ολοζώντανος)»

«Οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι ακριβώς οι θέσεις της Ελλάδας στο Κυπριακό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - «Ολοζώντανος ο αγωγός EastMed», πρόσθεσε

Το μήνυμα πως δεν είναι δυνατό στον 21ο αιώνα να καταστρέφονται πόλεις και να σκοτώνονται άμαχοι εν ονάματι επίτευξης στρατιωτικών στόχων, δεν είναι αποδεκτό, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στον 20ο και στον 19ο αιώνα, δεν μπορεί να ερημώνονται πόλεις από βομβαρδισμούς, δεν μπορεί να φονεύονται άμαχοι από τακτικά στρατεύματα, δεν μπορεί να έρχονται μισθοφόροι σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην εποχή της βαρβαρότητας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αναπροσαρμογή σχεδίων στους «μνηστήρες» για τις ΜΕΚΟ: Προ των πυλών η τελική πρόταση για τις κορβέτες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η αλλαγή πλεύσης του Πολεμικού Ναυτικού που αφορά τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ηθελημένη ή μη, έχει μπει στο «στόχαστρο» των μνηστήρων που μάχονται για το δικό τους «μερίδιο» στον Ελληνικό πολεμικό στόλο.

Οι ίδιοι είχαν εστιάσει στη ναυμαχία των κορβετών, αλλά τα νέα δεδομένα τους φέρνουν σε μια τάχιστη αναθεώρηση του σχεδιασμού και των προτάσεών τους. Καλούνται και αυτοί με τη σειρά τους ν’ απαντήσουν τόσο στο ναυτικό Επιτελείο, όσο και σε επίπεδο αντί-προτάσεων, απέναντι στις προσφορές που καταθέτει ο ανταγωνισμός για τις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ.

Σεχμπαζ Σαρίφ: Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και εχθροί του Πακισταν

Αποκαλυπτικη έρευνα του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr για τον Σεχμπάζ Σαρίφ, το πρόσωπο που είναι πιο πιθανό να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Πακιστάν, που είναι ελάχιστα γνωστός εκτός της πατρίδας του.

Οι αναλυτές λένε ότι το Shehbaz, απολαμβάνει φιλικές σχέσεις με τον στρατό του Πακιστάν, ο οποίος παραδοσιακά ελέγχει την εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Μάλιστα ο Σεχμπάζ Σαρίφ πριν 3 χρόνια, όπως θα σας αποκαλύψει το Directus, αποθέωνε τον Ερντογάν, συγκεκριμένα είχε γράψει:

Παυλόπουλος: Ανυποχώρητη προστασία των Θαλάσσιων Ζωνών μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

 

Στην ομιλία του, στο 7ο "Οικονομικό Forum των Δελφών" 2022, με τίτλο "Επισημάνσεις ως προς τα αδιαπραγμάτευτα Δικαιώματα της Ελλάδας επί των Θαλάσσιων Ζωνών της: Κυριαρχία και Κυριαρχικά Δικαιώματα", ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

"Οιαδήποτε συζήτηση γύρω από τα Δικαιώματα της Ελλάδας επί των Θαλάσσιων Ζωνών που της ανήκουν, κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση Montego Bay του 1982) -άρα και οιαδήποτε σχετική συζήτηση, αντιστοίχως, ως προς την Κυριαρχία της και τα Κυριαρχικά της Δικαιώματα εν προκειμένω- έχει ως αφετηρία την εξής θεμελιώδη θέση, η οποία αποτελεί πάγιο και

Tην Τρίτη οι ανακοινώσεις για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Το πρωί της Τρίτης, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρωθυπουργό οι ανακοινώσεις για την αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΠΑ σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας και των εμπλεκόμενων φορέων.

Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η εκδήλωση αυτή να είχε γίνει το τέλος Μαρτίου τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί στα μέσα στης εβδομάδας.

Οι ανακοινώσεις θα έχουν τρεις άξονες:

Διεύρυνση: «Αποσύνδεση» από τη Βόρεια Μακεδονία θα επιδιώξουν τα Τίρανα

Η Αλβανία θα επιδιώξει την αποσύνδεση της ευρωπαϊκής της ένταξης από τη Βόρεια Μακεδονία και θα πιέσει για διμερείς διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η προσπάθεια της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ έχει συνδεθεί με τη γείτονά της, τη Βόρεια Μακεδονία. Στις Βρυξέλλες έχει επικρατήσει το σενάριο ότι οι δυο χώρες πρέπει να ενταχθούν παράλληλα, σε μια «συμφωνία-πακέτο».

Ενώ και οι δύο χώρες έχουν, στα χαρτιά, ικανοποιήσει τις απαιτήσεις, η Βουλγαρία έχει ασκήσει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας λόγω διαφωνιών σε ιστορικά ζητήματα και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πετρέλαιο: Την στήριξη του ΟΠΕΚ αναζητά η Ε.Ε. πριν το εμπάργκο στην Ρωσία

Ο ΟΠΕΚ έχει απορρίψει έως τώρα τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) να αυξήσει την προσφορά του, ώστε να μειωθούν οι τιμές που εκτινάχθηκαν σε υψηλό 14 ετών τον περασμένο μήνα 

Διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του ΟΠΕΚ θα έχουν σήμερα στη Βιέννη αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας από το καρτέλ να αυξήσει την παραγωγή του καθώς η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο. 

Ο ΟΠΕΚ έχει απορρίψει έως τώρα τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) να αυξήσει την προσφορά του, ώστε να μειωθούν οι τιμές που εκτινάχθηκαν σε υψηλό 14 ετών τον περασμένο μήνα μετά την επιβολή από τη Δύση οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Politico: Τα 5 συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών

Γιατί τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι πιο… επικίνδυνα απ’ όσο φαίνεται για τον Μακρόν και δεν του επιτρέπουν να επαναπαυθεί στις δάφνες του - Η έκπληξη Μελανσόν, ο «θάνατος» Σοσιαλιστών και Ρεπουμπλικάνων - Ρυθμιστές του β' γύρου οι αριστεροί ψηφοφόροι

Η Ευρώπη έγινε μάρτυρας μιας εκλογικής αναμέτρησης για γερά νεύρα, όπου μετά από μια φαινομενική ισοψηφία, ο πρόεδρος Μακρόν κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση, έναντι της ηγέτιδος της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει, αφού ο δεύτερος γύρος ανήμερα του Πάσχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του επιφυλάσσει μια σκληρότερη σύγκρουση με τη Λεπέν σε σχέση με τις προεδρικές μια πενταετία πριν.

Εκλογές Γαλλία: Μακρόν VS Λεπέν – Δύο οράματα συγκρούονται για το μέλλον της χώρας(Βίντεο)

Μονομάχησαν για την προεδρία στη Γαλλία πριν από πέντε χρόνια, αλλά τώρα ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει μια πολύ ισχυρότερη πρόκληση από την αναζωογονημένη ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Σκληρή πολιτική μάχη ενόψει

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα διεξαχθεί μια αμφίρροπη μάχη. Ποιοι είναι λοιπόν οι δύο υποψήφιοι και ποιο είναι το όραμά τους για τη Γαλλία;

Έξι κινεζικά αεροσκάφη μετέφεραν στη Σερβία εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα- ανησυχία στη Δύση

Ερευνητές πτήσεων εξεπλάγησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν έξι αεροσκάφη φορτίου Y-20 της (κινεζικής) Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού ( PLAAF), έκαναν την εμφάνισή τους με κατεύθυνση δυτικά στον τουρκικό εναέριο χώρο προς τη Σερβία.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The War Zone», ο ιχνηλάτης αεροσκαφών ανοιχτού κώδικα Evergreen Intel ανέφερε ότι ο συνεργάτης παρακολούθησης @ameliairheart εντόπισε για πρώτη

”Kαμπανάκι” Ινδών για την συμμαχία Κίνας-Τουρκίας: ”Η Άγκυρα τα δίνει όλα στο Πεκίνο-Επικίνδυνος άξονας”

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Για την την συνεργασία Κίνας-Τουρκίας έγραψαν σήμερα Ινδικά ΜΜΕ, τα οποία ”χτυπούν” καμπανάκι, καθώς οι δύο χώρες έχουν συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Αναλυτικά:

”Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Κίνας έχουν σχεδόν γίνει μονόδρομος καθώς η οικονομική κατάσταση της Άγκυρας και του Πεκίνου εξασθενούν και οι δύο χώρες αναζητούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην αγορά της Κεντρικής Ασίας προκειμένου να επιτύχουν μια οικονομική ανάκαμψη.

Απαντήσεις στην Νούλαντ για το πόκερ με τουρκικά χαρτιά

 

Απαντήσεις στην Νούλαντ για το πόκερ με τουρκικά χαρτιά , ΔΡ ΓΙΑΝΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Το κράτος ξέρει ποιός παίζει παιχνίδια ξένων πρεσβειών | ZOOM (Vid)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Το κράτος ξέρει ποιός παίζει παιχνίδια ξένων πρεσβειών

Τέσσερα θέματα ανέλυσε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Τα επόμενα στάδια του πολέμου στην Ουκρανία – Η μεγάλη εικόνα

 

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη  όπου αναφέρθηκε για τα επόμενα στάδια του πολέμου στην Ουκρανία – Η μεγάλη εικόνα.

Περικλής Νεάρχου, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος

 

H σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος δηλώνει ο Πρέβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις από την 47η ημέρα εισβολής

 

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για «την ύστατη μάχη στη Μαριούπολη»Δραματικό μήνυμα τάγματος Ουκρανών πεζοναυτών από την πολιορκούμενη Μαριούπολη - Για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην πόλη μίλησε νωρίτερα ο Ζελένσκι.