Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ρωσία: Αεροπορικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς


 

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-500 συνετρίβη πριν λίγο στο αεροδρόμιο του Καζάν στην κεντρική Ρωσία - Για 52 νεκρούς κάνει λόγο το Russia Today - Δείτε φωτογραφία από το σημείο της συντριβής.

Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην πόλη Καζάν της κεντρικής Ρωσίας.

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά εξερράγη. Στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Μόσχα επέβαιναν, σύμφωνα με το Russia Today 52 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Σκόπια: «Η Ελλάδα δωρίζει 2,5 εκατομμύρια για δημιουργία θεάτρου στην Αλβανία»

Νοέμβριος 16, 2013.

Η ελληνική κυβέρνηση θα δωρίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου των Τιράνων, αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

Η χρηματοδότηση για την κατασκευή αυτή, ανακοινώθηκε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αλβανό αναπληρωτή πρωθυπουργό Νίκο Πελέσι.

Ο Βενιζέλος είπε ότι η ιδέα της χρηματοδότησης για την κατασκευή του θεάτρου είναι μια παλιά υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ...ΓΚΑΦΑ Σκότωσαν το... γηραιότερο πλάσμα του πλανήτη

Ήταν φθινόπωρο του 2006 όταν μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων έπιασε στα χέρια της ένα σπουδαίο επιστημονικό εύρημα: το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα στον κόσμο! Επρόκειτο για μια αχιβάδα ηλικίας 405 ετών! Η αχιβάδα μπήκε βεβαίως κατευθείαν στο βιβλίο Γκίνες.
 
Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η αχιβάδα του είδους Arctica islandica ήταν ακόμη γηραιότερη και συγκεκριμένα 507! Ζούσε δηλαδή από την εποχή που ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική.

Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έλεγε ο Γλαύκος Κληρίδης(Βίντεο)

«Eνδιαφέρομαι περισσότερο για την παραμονή της ψυχής μου παρά για τον φόβο μου για τον θάνατο» δήλωνε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μιλήσει πολλές φορές για τον θάνατο και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει.

Ο Γλαύκος Κληρίδης δήλωνε ότι δεν φοβάται τον θάνατο, εξηγώντας την άποψή του ως εξής:

Ιστορικά κτίρια-φαντάσματα στην Πάτρα…(ΦΩΤΟ)

Της Αθηνάς Κουτσίδη
Από το  patrisnews

Σε συνθήκες εγκατάλειψης, που αγγίζουν τα όρια της λήθης, συνεχίζουν να στέκονται αρκετά από τα ιστορικά κτίρια της Πάτρας, ορισμένα εκ των οποίων νεοκλασικά. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Εκεί διατηρούνται με σεβασμό όχι μόνο μεμονωμένα οικοδομήματα αλλά και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα διατηρώντας παράλληλα ζωντανό τον πολιτισμό που τα δημιούργησε.

Παραμυθένιες εικόνες που κόβουν την ανάσα


Όσα μέρη κι αν έχει επισκεφθεί κανείς, το θαύμα της φύσης και η δεξιοτεχνία των ανθρώπων μοιάζουν να είναι ανεξάντλητα...

Απολαύστε μοναδικές εικόνες από όλο τον κόσμο και ανακαλύψτε για ακόμα μια φορά πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει ένα τοπίο.

Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων στον ΟΗΕ για την πρόσφατη λογοκρισία σε δελτίο τύπου των Ηνωμένων Εθνών

Γιατί εξαλείφθηκαν οι φράσεις, από ποιον, και ποιος επέμενε να εξαλειφθούν;

Αξιότιμα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σας παρακαλούμε διαβάστε την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς τον ΟΗΕ.

Με εκτίμηση, Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Wi-Fi ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΙΒΑΝΙΤΙΔΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

«Παρόμοιο με το wi-fi διαδίκτυο, είναι εκείνο που παράγεται διαμάχη στο Σιάτλ με την ικανότητά του να παρακολουθεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και που εγκαθίσταται ήδη στο Λος Άντζελες, και περιμένουμε να ρθεί και στην ελλάδα.
Το 2.700.000 δολαρίων σύστημα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, αποτελείται από μια σειρά από λευκά κουτιά wi-fi που έχουν τοποθετηθεί σε πόλους χρησιμότητας όπου οι αρχές σχεδιάζουν να σκεπάσουν ολόκληρη την πόλη του Σιάτλ.Μετά την αντιπαράθεση στα δελτία ειδήσεων, το Αστυνομικό Τμήμα του Σιάτλ είπε ότι θα απενεργοποιούσε το δίκτυο, αν και μια ημέρα μετά την υπόσχεση, το δίκτυο ήταν ακόμα ενεργό.

Πολυνήσιοι διαδηλώνουν κατά των εγκαινίων του πρώτου τζαμιού στην Papeete … ενώ οι έλληνες νομίζουν ότι οι Ταϊτινοί τους συμπαραστέκονται διαδηλώνοντας αντί για αυτούς για το τζαμί στον Βοτανικό !!!(Βίντεο)


Από το heilgap


From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Πολυνήσιοι διαδήλωσαν κατά των εγκαινίων του πρώτου τζαμιού στην Papeete … 

 (Η Παπεέτε, είναι η πρωτεύουσα μίας Γαλλικής υπερπόντιας κοινότητας στον Ειρηνικό, της Γαλλικής Πολυνησίας. Βρίσκεται στην νήσο Ταϊτή και έχει 26.017 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2007) 

 … με κεντρικό σύνθημα « δεν είναι ρατσισμός αλλά ρεαλισμός »,  εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για το τέμενος στην πρωτεύουσα τους και εκτοξεύοντας συνθήματα κατά του κορανίου και του Ισλάμ.

Τα δύο κόμματα χρωστάνε πάνω απο 255 εκ ευρώ στις τράπεζες! Θα τους γίνει κατάσχεση;;;

Από το logiosermis
 
Από το 2000 μέχρι σήμερα τα κόμματα πήραν περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους φορολογουμένους, δηλαδή επιχορήγηση από το κρατικό ταμείο.
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δανείστηκαν από τις τράπεζες με εγγύηση τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση, που βασίζεται στα ποσοστά τα οποία λαμβάνουν στις εκλογές!
Τα πράγματα βεβαίως δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν και τα ονειρεύονταν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα δύο βασικά κόμματα της συγκυβέρνησης, να χρωστάνε στις τράπεζες σήμερα 252 εκατ. ευρώ και μέσω νέων δανείων προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.

ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ 126 ΣΜ. ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την αναστολή της λειτουργίας για την 126 Σμηναρχία Μάχης στην περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου, αποφάσισε το αρχηγείο... μετά από απαίτηση (!) του υπουργού Εθνικής άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Σχετικό έγγραφο έφτασε ήδη στην 126 Σ/Μ με το οποίο γίνεται γνωστό πως στις 30 Νοεμβρίου θα ανασταλεί η λειτουργία της.
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας , Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, σε επίσκεψη του στην 126 Σ/Μ τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσε την είδηση.

Την ώρα που το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας τείνει να «ξεχαστεί» καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν θεωρεί «απειλή» την προχειρότητα των greeklish

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γλωσσολόγοι που ανησυχούν για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας από τη χρήση των greeklish και πολλοί αναγνωρίζουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν αν κάποιος γράφει με λατινικούς χαρακτήρες, τα Ελληνικά.

Ωστόσο ο καθηγητής Λατινικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «Άλλο γλώσσα κι άλλο γραφή της γλώσσας. Δεν πιστεύω ότι τα greeklish συνιστούν απειλή για την ελληνική γλώσσα και γι’ αυτό δε πρέπει να κινδυνολογούμε».

Παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει ότι μελέτες έχουν δείξει ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες των greeklish τείνουν να ξεχάσουν τη σωστή γραφή των λέξεων και γίνονται ανορθόγραφοι. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον καθηγητή λοιπόν;

Απίστευτο! Γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο Πακιστάν, επειδή ειχε ένα κινητο τηλέφωνο! Βίντεο ΣΟΚ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ!!!!
Arifa Bibi καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού από δικαστήριο των φυλών του Πακιστάν, και εκτελέστηκε στις 11 Ιουλίου στα χέρια της οικογένειάς του. Ο θείος, τα ξαδέλφια του και άλλα μέλη της....
οικογένειας πέταξαν πέτρες σε γυναίκα μέχρι το θάνατό της, όλα αυτά επειδή είχε ένα κινητό τηλέφωνο. Θάφτηκε στην έρημο μακριά από το πατρικό της χωριό, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η οικογένειά της δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στην κηδεία της.

ΛΟΥΙ ΨΥΧΟΓΙΟΣ "Ο Ελληνοαμερικανός που αποκάλυψε τη σφαγή 23.000 δελφινιών ετησίως"

O Λούι Ψυχογιός γεννήθηκε στην Αμερική από γονείς μετανάστες με καταγωγή από τη Σπάρτη. Η μεγάλη του αγάπη υπήρξε ανέκαθεν η φωτογραφία, την οποία από χόμπι στην αρχή τη μετέτρεψε με μεγάλη επιτυχία σε επάγγελμα. Οι φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε δεκάδες περιοδικά, μεταξύ αυτών τα «Τime», «Νewsweek», «Fortune» και «Sports Ιllustrated». Ωστόσο, ένα μάλλον τυχαίο περιστατικό, άλλαξε άρδην τον τρόπο επαγγελματικής του σκέψης, αλλά και τη ζωή του γενικότερα.