Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ 126 ΣΜ. ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την αναστολή της λειτουργίας για την 126 Σμηναρχία Μάχης στην περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου, αποφάσισε το αρχηγείο... μετά από απαίτηση (!) του υπουργού Εθνικής άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Σχετικό έγγραφο έφτασε ήδη στην 126 Σ/Μ με το οποίο γίνεται γνωστό πως στις 30 Νοεμβρίου θα ανασταλεί η λειτουργία της.
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας , Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, σε επίσκεψη του στην 126 Σ/Μ τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσε την είδηση.

Ως γνωστόν η 126 Σ/Μ λόγω της στρατηγικής της θέσης, καθίσταται η πιο επιχειρησιακή, σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, διότι δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στα αεροσκάφη μας, στον επιχειρησιακό τους χρόνο, λόγω ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Η απόφαση αυτή του υπουργείου, σε αυτήν την χρονική στιγμή που αυξάνεται απειλητικά η Τουρκική προκλητικότητα στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, δημιουργεί πολλά και ΥΠΟΠΤΑ ερωτηματικά.
Πολύ ΣΟΒΑΡΟ και αξιοσημείωτο επίσης που δημιουργεί και αυτό πολλά ερωτηματικά είναι το εξής: στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αεροπορική βάση λόγω της στρατηγικής της θέσης, βρίσκονται εγκατεστημένοι οι S 300. Είναι γνωστό, ότι αυτά τα λεγόμενα «στρατηγικά όπλα» χρειάζονται αεροπορική υποστήριξη. Αν την χάσουν, γίνονται πιο εύκολοι στόχοι και μειώνεται η αποτελεσματικότητα τους.
Επομένως με πια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση, που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;;;;;;
Πολλες και ΥΠΟΠΤΕΣ οι ενέργειες του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και του αρχηγού Χρήστου Βαΐτση, που ελπίζω και εύχομαι κάποιος να τις εμποδίσει, για να μην ΘΡΗΝΗΣΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ τα αποτελέσματα τους.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής


ΠΗΓΗ parapona-rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου