Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Σφαγή του Δοξάτου

Μετά την απελευθέρωση των Σερρών, το 21ο Σύνταγμα της 7ης Μεραρχίας διατάσσεται να κατευθυνθεί προς τη Δράμα και να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων, που κατείχαν την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912. Το πρωί της 30ης Ιουνίου, μία ίλη ιππικού της 10ης Μεραρχίας του βουλγαρικού στρατού, με επικεφαλής τους ταγματάρχες Μπίρνεφ και Σιμεόνοφ, συνεπικουρούμενη από ένα τάγμα πεζικού και ομάδες κομιτατζήδων, κυκλώνει το Δοξάτο (9 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Δράμας. Σκοπός τους να σφάξουν και να λεηλατήσουν το πλούσιο χωριό της Δράμας, που κατοικείται από Έλληνες χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ως δικαιολογία προβάλλουν το επιχείρημα ότι είχαν παρενοχληθεί από ομάδες Ελλήνων προσκόπων (στρατιωτικό σώμα από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού Αγώνα).

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό

Του Ν. Λυγερού

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό, διότι αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της επιχειρηματικότητας, αλλά και της απασχόλησης. Ο τουρισμός φέρνει αντικειμενικά έσοδα στην πατρίδα μας και το καλοκαίρι είναι η κυρίαρχη εποχή για το εισόδημα των επαγγελματιών του τομέα. Όμως αυτός ο τουρισμός χρειάζεται εκτός από το πολιτισμικό στοιχείο και την αναψυχή, τη σταθερότητα μιας κατάστασης. Για αυτόν δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αναρωτιέται πώς θα περάσει τις διακοπές τους σε χρηματικό επίπεδο, όταν του ανακοινώνει ότι θα υπάρχουν δυσκολίες ακόμα και πρακτικές για τις ανάγκες του.

Η αντιδραστικότητα δεν είναι αντίσταση

Του Ν. Λυγερού

Όταν σέβεσαι τους δικούς σου και πρέπει να τους προστατεύεις, πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου, για να μην έχουν ούτε καν την εντύπωση ότι ρισκάρεις κάτι με τη ζωή τους. Όταν περιμένουν το μισθό τους ή τη σύνταξή τους πώς και πώς στο τέλος του μήνα, δεν μπορείς να τους βάλεις σε μία περιπέτεια για την οποία δεν έχουν προετοιμαστεί. Όταν τρέχει ο μεγαλύτερος διαγωνισμός της Ελλάδας για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα και τους υδρογονάνθρακες, δεν τον θέτεις σε κίνδυνο λίγο πριν λήξει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες.

Θεωρία με τρεις παίκτες

Του Ν. Λυγερού


Όταν θέλεις να απορρίψεις μια πρόταση, διότι την θεωρείς παράλογη ή άδικη δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις κάποια παράταση, αρκεί να ενημερώσεις τον συνομιλητή σου, τον αντίπαλό σου, ότι είναι απαράδεκτη κι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσεις με τέτοιες συνθήκες. Αυτή είναι μια στάση ξεκάθαρη που εξηγεί σε όλους ότι δεν αποδέχεσαι αυτό που προσπαθούν να σου επιβάλλουν. Τι γίνεται όμως όταν ζητάς μια παράταση και μάλιστα μετά από απόρριψη την ξαναζητάς με το στρατηγικό πρόσχημα ότι θέλεις να δώσεις την επιλογή σ’ έναν τρίτο από τον οποίο βέβαια περιμένεις μόνο και μόνο να απορρίψει αυτός την πρόταση χωρίς εσύ να υποστείς κανένα κόστος, αφού θα εξηγήσεις εκ των υστέρων ότι ακολουθείς την απόφασή του.

Η Αργεντινή στηρίζει και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ την Ελλάδα - "Τα έχουμε ζήσει και..."

Η Αργεντινή, η οποία κήρυξε στάση πληρωμών το 2001, εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να «λεηλατηθεί» από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

«Η Αργεντινή το έχει ήδη ζήσει και εμείς το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι εκείνοι υπολογίζουν ότι θα γίνει το ίδιο με την Ελλάδα προτού αρχίσουν να την λεηλατούν, όπως έχουν κάνει το ίδιο σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής, Ανίμπαλ Φερνάντες.

Τράπεζες: Αυτές θα ανοίξουν αύριο για τις συντάξεις!

Στην δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η αναλυτική λίστα των τραπεζών που θα ανοίξουν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων, μετά το capital control που επιβλήθηκε από χθες.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα την αναλυτική λίστα των υποκαταστημάτων των τραπεζών που αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα ανοίξουν ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων.

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νέα πρόταση της Ελλάδας (Εικόνες)

Για νέο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης που ζητά ο Τσίπρας κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του σχετικά με την νέα πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά. 

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μια «βιώσιμη συμφωνία» συνεχίζει το πρακτορείο και προσθέτει πως η εισήγηση της ελληνικής πλευράς «δεν περιλαμβάνει καμία από τις μεταρρυθμίσεις που διαπραγματεύονταν οι Ευρωπαίοι».

Οι τρεις όροι του Π.Καμμένου στον Ζ.Κ.Γιούνκερ για να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την συμφωνία-"ΟΧΙ" ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ - "ΟΧΙ" ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος έθεσε την "κόκκινη" γραμμή της Εθνικής Άμυνας στην εξωφρενική απαίτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ για αφοπλισμό της χώρας προκειμένου να αποπληρωθούν τα δάνεια στους δανειστές.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την παρουσία του στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, έκανε αναφορά στις πολιτικές εξελίξσεις.

Από σοκ σε σοκ: Τώρα ζητάμε μνημόνιο 29 δισ. μέχρι το 2017 - Έκτακτο Eurogroup στις 20:00 για το ελληνικό πρόγραμμα - Αρνητική η πρώτη αντίδραση των θεσμών

«Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό» γράφει ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ - Θέλουν πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - Επιμένει το Μαξίμου στο «όχι» στο δημοψήφισμα
Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, υπέβαλε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μέσω διετούς προγράμματος-μνημονίου.

Χρεοκόπησε και το Πουέρτο Ρίκο - Αδυναμία πληρωμών, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του!

Το Πουέρτο Ρίκο, που αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, χρεοκόπησε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνήτη του, την Δευτέρα
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι η χώρα χρεοκόπησε και δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της, που ανέρχεται σε 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνήτη, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times και ανέφερε ότι: «Το χρέος της χώρας δεν είναι πληρωτέο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα ήθελα πολύ να είχα μια άλλη επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά».