Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Έτσι ήταν οι πολύχρυσες Μυκήνες, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Τρισδιάστατη αναπαράσταση με το ανάκτορο και το οχυρό (Βίντεο)...

Με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις Μυκήνες όπως πραγματικά ήταν στην αρχαιότητα.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.
Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη.

12 Απριλίου 1204. Ἡ ἅλωσις τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἀπό τούς Λατίνους

Η 12η Απριλίου του 1204 ήταν Δευτέρα, όταν έπεσε η Βασιλεύουσα. Το Πάσχα πλησίαζε. Η Κυριακή των Βαΐων ήταν στις 18.
 
Ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ΄ αντιλαμβανόμενος την αδυναμία της Κωνσταντινούπολης έθεσε ως στόχο την υποταγή της Ορθοδοξίας και αποφάσισε την ανατροπή του Αυτοκράτορα Αλέξιου Γ΄ που νόμιζε ότι η κοσμική, «αυτοκρατορική εξουσία ήταν ανώτερη από την εκκλησιαστική» και την παλινόρθωση του εκθρονισμένου και τυφλωμένου Ισαάκιου Β΄ Άγγελου, που είχε στενές σχέσεις με τους παπικούς.

Συνέταιροι με τον Πάπα ήσαν οι Βενετοί που επιζητούσαν την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών τους προνομίων που είχαν περιοριστεί από τους Κομνηνούς. Οι κινούντες τα νήματα Ιννοκέντιος και Δάνδολος, επέλεξαν ως ηγέτη της Σταυροφορίας τον Βονιφάτιο Μομφερατικό.

Σιού κατά ΗΠΑ… Με μόνο όπλο το θάρρος κόντρα στη φωτιά και το σίδερο

H ιστορία της εξάπλωσης των ΗΠΑ προς Δυσμάς είναι αρκετά σκοτεινή. Οι συγκρούσεις με τους γηγενείς Ινδιάνους κυριαρχούνται από περιστατικά που σήμερα, τα διεθνή όργανα, άνετα θα χαρακτήριζαν εγκλήματα πολέμου. Φυσικά και οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν ανάλογες μεθόδους, συνηθισμένοι στους διαφυλετικούς πολέμους, αλλά και στην σκληρότητα των Λευκών.

Οι Σιού δεν αποτέλεσαν εξαίρεση και πολέμησαν σκληρά κατά των αντιπάλων τους Ινδιάνων και Λευκών, αλλά έναντι των τελευταίων οι ελπίδες νίκης ήταν μηδαμινές.

Ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο πραγματοποίησε την πρώτη του εμπορική εκτόξευση - Έθεσε σε τροχιά τον δορυφόρο Arabsat 6A και δύο κομμάτια του επέστρεψαν άμεσα στη Γη(Βίντεο)

Την πρώτη του εμπορική εκτόξευση πραγματοποίησε ο πύραυλος Falcon Heavy της αμερικανικής εταιρείας Space X, ο οποίος είναι σήμερα ο πιο ισχυρός στον κόσμο, θέτοντας σε τροχιά τον σαουδαραβικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Arabsat 6A.
Η εκτόξευση, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης -μετά από τρεις διαδοχικές καθυστερήσεις, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ήταν η δεύτερη πτήση του επαναχρησιμοποιούμενου γιγάντιου πυραύλου, ο οποίος είχε κάνει το «ντεμπούτο» του το Φεβρουάριο του 2018, μεταφέροντας στο διάστημα το κόκκινο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla του Έλον Μασκ, με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι.

Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ

Με την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας κλιμακώνουν την πίεσή τους προς την Τουρκία οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν διαταραχθεί με βασικό σημείο τριβής την απόφαση της Αγκυρας να προμηθευθεί ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400, αγνοώντας τις περί του αντιθέτου εκκλήσεις της Ουάσιγκτον, που απειλεί να ματαιώσει την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Αγκυρα.
Η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε στις 9 Απριλίου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατατάσσει την Τουρκία στο νούμερο 3 (με μέγιστο το 4) της κλίμακας επικινδυνότητας σχετικά με την πιθανότητα οι Αμερικανοί πολίτες να πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης ή απαγωγής.

«Θερμό» επεισόδιο Τουρκίας-Γαλλίας στη γενική συνέλευση του ΝΑΤΟ - Αποχώρησε η γαλλική αντιπροσωπεία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

Σε φραστική αντιπαράθεση με τη Γαλλίδα βουλευτή Σόνια Κριμί ήρθε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την επίθεσή του κατά της Γαλλίας λόγω του διατάγματος που ορίζει την 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Είχε προηγηθεί επίθεση του προέδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ κατά της Γαλλίας και άμεση αντίδραση της Γαλλίδας βουλευτή που προέρχεται από το κόμμα του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ο Σεντόπ κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «χειραγωγεί την ιστορία» και της απέδωσε την ευθύνη για σφαγές που διαπράχθηκαν στην Αλγερία, την εποχή της αποικιοκρατίας και στη Ρουάντα.

Η Τουρκία παραδέχθηκε για πρώτη φορά με ΝΟΤΑΜ ότι το Καστελόριζο ανήκει στο Αιγαίο!

Γράφει: Κύρα Αδάμ
Από το
pronews
Μια ελληνική άσκηση τον Απρίλιο στα νησιά Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος και Καστελόριζο και μια εξωφρενική απαντητική τουρκική ΝΟΤΑΜ 1879/19 με την οποία η Άγκυρα δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει και τη Συνθήκη της Λωζάνης και την - κατηργημένη (!) - Σύμβαση της Λωζάνης 1923 για τα Στενά και τη Συνθήκη των Παρισίων 1947, προκειμένου να υποστηρίξει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά του Αν. Αιγαίου και αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους αποδεικνύουν το μέγεθος της ανικανότητας του ελληνικού πολιτικού συστήματος διεθνώς.

Φίλοι και εχθροί της Τουρκίας: Ο χάρτης – viral που λέει όσα δεν λένε οι πολιτικοί

Την ξύλινη γλώσσα της διπλωματίας, έρχεται να «σπάσει» ένας χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου και επιχειρεί να αποκαλύψει τους πραγματικούς εχθρούς και φίλους της Τουρκίας ανά την Ευρώπη.

Στον χάρτη που δεν προέρχεται από κάποιο επίσημο φορέα της ΕΕ, αλλά είναι έμπνευση κάποιου χρήστη, αποτυπώνεται γεωγραφικά, η στάση που έχει τηρήσει κατά καιρούς κάθε χώρα απέναντι στην Τουρκία.

Ετσι λοιπόν ο δημιουργός χρωμάτισε:

Η Κύπρος στον «προθάλαμο» του ΝΑΤΟ - Στη δημοσιότητα ολόκληρο το νομοσχέδιο των ΗΠΑ - Τί αναφέρει για Ρωσία & Τουρκία

Στη δημοσιότητα δόθηκε όλο το νομοσχέδιο των ΗΠΑ με τίτλο «Νόμος για την προώθηση της εταιρικής σχέσης στην ασφάλεια και στην Ανατολική Μεσόγειο» που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ από τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικανό Μάρκο Ρούμπιο.

Ενα από τα πλέον σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως γίνεται αναφορά για "προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Σύμπραξη για την Ειρήνη»" ενώ ξεκάθαρα το νομοσχέδιο "κτυπά" τρίτες χώρες στην περιοχή.

Spiegel: Μη φτάσουμε στο σημείο να μας στείλουν οι Έλληνες την τρόικα - «Ίσως γίνουν τα πρότυπά μας»

«Ενώ η άλλοτε περίφημη βιομηχανία μας κατευθύνεται όλο και βαθύτερα προς την κρίση, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Eίμαστε καλά;», διερωτάται ο Τόμας Φρίκε σε δημοσίευμα του στο Spiegel.
«Τι καιροί ήταν και εκείνοι, όταν μπορούσαμε ακόμα θυμωμένα να πούμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα στην οικονομία. Παρά μόνο ότι παράγουν ελιές και ότι έχουν ένα αποτυχημένο κράτος. Ότι πρέπει νοικοκυρευτούν όπως εμείς, αν υποτεθεί ότι μπορούν να το κάνουν, διότι προτιμούν να λιάζονται. Και ότι στην πραγματικότητα κάνουν συνεχώς τεχνάσματα. Όπως προέκυψε από τα προπύργια της γερμανικής σκέψης (όπως η εφημερίδα Bild).