Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πέθανε ο Δημήτρης Ρίζος(Βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος. 
Ήταν 83 ετών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Είχε συνδέσει την πορεία του με τον Ελεύθερο Τύπο. 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ ο αδερφός του, Νίκος Ρίζος.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠO ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

O Kων/νος Καραθεοδωρής υπήρξε μία σπανίζουσα μορφή στην ιστορία της επιστήμης, όπου η δυσθεώρητου ύψους επιστημονική του οντότητα, συναγωνίζεται αυτήν που αφορά τον άνθρωπο Καραθεοδωρή, τον φιλόστοργο οικογενειάρχη, τον σεμνό ώριμο πολίτη της κοινωνίας, τον φιλόπατρη στο επίπεδο του άδολου και ανιδιοτελούς οραματιστή.
 Η συγκρότηση ενός τέτοιου αδαμάντινου χαρακτήρα σε συνδυασμό με μια υγιώς αναπτυσσόμενη φιλοδοξία, που είχε τα θεμέλιά της στο ταλέντο του και τον ευφυή νου, δεν μπορούσε παρά να προδιαγράψει λαμπρή φωτοδότρα πορεία, άστρου φωτεινού που μας φωτίζει ακόμα και σήμερα με φως ελληνικό και οικουμενικό και μας κάνει περήφανους.

Είναι γόνος ενός ισχυρού μεγαλεπήβολου γενεαλογικού δέντρου με ρίζες στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης.

Έντονο ενδιαφέρον για προμήθεια φυσικού αερίου

Με τη συμμετοχή 25 εταιριών από τη διεθνή αγορά ενέργειας έκλεισε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κύπρου, καταγράφοντας έντονο διεθνές ενδιαφέρον από ενεργειακούς κολοσσούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΦΑ «ο έντονος ανταγωνισμός για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία FSRU κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Δριμεία επίθεση Bild στον Ντράγκι: «Ο κόμης Ντράγκουλας ρουφάει το αίμα των καταθέσεών μας»

Δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας ότι, «ρουφάει το αίμα» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γερμανών καταθετών, μια ημέρα αφότου η ΕΚΤ μείωσε ακόμα περισσότερο σε αρνητικό έδαφος το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.
Στο πρωτοσέλιδο της Bild, και με τη βοήθεια του φωτομοντάζ εμφανίζεται ο Ντράγκι με κυνόδοντες και στολή βαμπίρ υπό τον τίτλο: «Ο κόμης… Ντράγκουλας ρουφάει το αίμα των καταθέσεών μας».

Εκθεση-σοκ: Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί μαθητές των Λυκείων - ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκθεση-σοκ της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διαπιστώνει ότι σχεδόν οι μισοί μαθητές Λυκείου κινδυνεύουν να τελειώσουν το σχολείο και να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι.

Η Αρχή βασίζει το εξαιρετικά ανησυχητικό συμπέρασμά της στις επιδόσεις των μαθητών της Β' Λυκείου, στις εξετάσεις της Γλώσσας, της Φυσικής και της Αλγεβρας, ενώ επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο Λύκειο αλλά έχει τις ρίζες του στις υπόλοιπες βαθμίδες.

Νέα τουρκική Navtex χωρίζει τη Ρόδο από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι την Κρήτη(Βίντεο)

Δεσμεύει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα

Με μία νέα Navtex η Τουρκία πιέζει την Αθήνα καθώς δεσμεύει, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα. Με τη Navtex ή Άγκυρα χωρίζει το Καστελόριζο από τη Ρόδο και φθάνει μία ανάσα από την Κρήτη.
Ειδικότερα, οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε ναυτική αγγελία με την οποία

Ε. Θεοχάρους σε Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων: Ανασύσταση αμυντικού δόγματος και οριοθέτηση ΑΟΖ

Η ανασύσταση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, η ενίσχυση της στρατιωτικής και πολιτικής Άμυνας της Κύπρου και η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, κατά τη συνάντησή της απόψε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η κ. Θεοχάρους, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματος, επέδωσε κατά τη συνάντηση υπόμνημα στον κ. Τασούλα με μια σειρά από προτάσεις.