Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δείτε την έπαρση της μεγαλύτερης Ελληνικής σημαίας στον κόσμο από αερόστατο στη Λίμνη Πλαστήρα (Βίντεο)

Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα 'Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, μεγέθους 1.500 τ.μ., υψώθηκε πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά 'Αγραφα.

Η ανύψωση του αερόστατου που θα δείτε στο βίντεο του Up Stories με τη σημαία πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. από το γήπεδο της Πεζούλας με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα.

Αρχαίο DNA «μίλησε»: Οι σημερινοί Έλληνες όμοιοι γενετικά με πληθυσμούς Β. Αιγαίου του 2.000 π.Χ

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που «διάβασε» (αλληλούχισε) πλήρη γονιδιώματα από σκελετούς που βρέθηκαν σε διάφορες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην περιοχή του Αιγαίου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, συγκεκριμένα τέσσερα από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και δύο από τη Μέση Εποχή του Χαλκού.
Ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο Κυκλαδικός πολιτισμός στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις διαφορές τους στα ταφικά έθιμα, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη, είχαν γενετικές ομοιότητες στη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πριν περίπου 5.000 χρόνια. Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης ανάλυσης αρχαίου DNA της περιοχής από Έλληνες και ξένους ερευνητές, η οποία ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση των πρώτων σημαντικών πολιτισμών του Χαλκού στην Ευρώπη, στο ρόλο των μεταναστεύσεων και στην εμφάνιση των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών.

TAZ: "Η Άγκυρα σε πορεία επεκτατισμού"

Ειρήνη Αναστασοπούλου
Από το  dw.com

Ο Τύπος για τις επεκτατικές κινήσεις της Τουρκίας σε βόρεια Κύπρο και βόρεια Συρία, αλλά και την εκλογή Όλαφ Σολτς ως υποψήφιου καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών.

Η αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου στηλιτεύει τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας, που έχουν γίνει πλέον περισσότερο από εμφανείς κυρίως στη βόρεια Συρία, όπως αναφέρει. Δεν πρόκειται μόνο για νεο-οθωμανικά οράματα στα λόγια, αλλά και στις πράξεις σε περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου οι Τούρκοι ήταν λίγο-πολύ εκεί. Το σχετικό άρθρο ξεκινά με την Κύπρο. Διαβάζουμε:

Guardian: Πιέσεις για να παραιτηθεί η ΥΠΕΞ της Λιβύης… λόγω Τουρκίας!

Προσωπικές πιέσεις υπέστη η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla El-Mangoush μετά την απαίτηση που διατύπωσε για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης, αναφέρει το δημοσίευμα του διπλωματικού συντάκτη της εφημερίδας Guardian, Patrick Wintour.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έχει δεχθεί πιέσεις για να παραιτηθεί μόλις επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Najla El-Mangoush, διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών από τον μεταβατικό Πρωθυπουργό της χώρας Abdelhamid Dbeibah, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπαναχώρησή του από την υπόσχεση ότι το 30% των υπουργικών χαρτοφυλακίων θα δίνονταν σε γυναίκες.

“Ανταρσία” 36.000 Γάλλων εν ενεργεία στρατιωτικών: Το Ισλάμ απειλεί!

Έπειτα από την δημοσίευση του επίμαχου κειμένου, του οποίου οι υπογράφοντες στρατιωτικοί απειλούνται με κυρώσεις, το υπερσυντηρητικό περιοδικό Valeurs Actuelles δημοσίευσε χθες νέο άρθρο Γάλλων στρατιωτικών με θέμα την «επιβίωση της χώρας» που υπογράφεται αυτήν την φορά από εν ενεργεία στρατιωτικούς και είναι ανοικτό σε υπογραφές. Μέχρι πριν από λίγες ώρες, το κείμενο είναι λάβει 36.000 υπογραφές.

«Ενεργήστε κυρίες και κύριοι. Δεν πρόκειται, αυτήν την φορά, για κατά παραγγελία συναίσθημα, για κλισέ ή για επικοινωνιακή προβολή. Δεν πρόκειται για την παράταση της θητείας σας ή για την απόκτηση πόστων. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», αναφέρεται στο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στους υπουργούς, στους βουλευτές και στα μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.