Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Δέκα καταπληκτικά τεχνολογικά κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων!

Από το «Νύχι» του Αρχιμήδη στην αυτόματη θεραπαινίδα του Φίλωνα 
Όταν μιλάει κανείς για την Αρχαία Ελλάδα, είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που έρχονται στο μυαλό: τέχνες, φιλοσοφία, μυθολογία, πολιτική και επικές μάχες. Αυτό που διαφεύγει, όμως, σε πολλούς είναι πως η Αρχαία Ελλάδα υπήρξε κοιτίδα σημαντικών τεχνολογικών καινοτομιών και επιτευγμάτων για την εποχή τους,  που αφορούσαν σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής την αντίστοιχη περίοδο.
ADVERTISEMENT
Ελάτε να γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα από αυτά!

Ελληνικός βυθός: Ένα ανεκμετάλλευτο 'χρυσωρυχείο'

Γιατί τα 1400 καταγεγραμμένα ναυάγια του ελληνικού βυθού αποτελούν όχι μόνο ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα αλλά ένα κανονικό 'χρυσωρυχείο', που θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια έσοδα στο ελληνικό κράτος
Ποιο είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου; Τόσο σε έκταση όσο και σε ευρήματα, την πρωτιά κατέχει ο ελληνικός βυθός με 1400 καταγεγραμμένα ναυάγια, από τους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι τους σύγχρονους.

Γιατί έθαψαν το θέμα της Ατλαντίδας στη Κούβα; Τι συνέβη με τα βυθισμένα ερείπια; (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερο από μια δεκαετία πριν, μια ομάδα εξερευνητών εργαζόταν σε μια αποστολή εξερεύνησης και έρευνας στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κούβας, όταν ο εξοπλισμός των σόναρ τους έδειξε μια ανέλπιστη σειρά από πέτρινες κατασκευές που βρίσκεται περίπου 650 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Οι κατασκευές εμφανίστηκαν σε εντελώς αναλογικά σχήματα στην άγονη «έρημο» του πυθμένα του ωκεανού και φάνηκαν να δείχνουν συμμετρικά οργανωμένες πέτρες που θυμίζουν αστική ανάπτυξη.

Ερείπια Αρχαίας Πόλης βρέθηκαν στην Ανταρκτική; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο της Καλιφόρνια αγνοείται από το Νοέμβριο του 2002, ένα βίντεο που άφησε πίσω του και μια αποστολή από τους SEALs του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είναι τα βασικά στοιχεία σε μια ιστορία που ισχυρίζεται ότι εκτεταμένα αρχαία ερείπια έχουν βρεθεί κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον αρχαιολόγο και τυχοδιώκτη Jonathan Gray του World Education Research Ltd στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Αρχαιολογίας News Flash.
Ένας εκπρόσωπος για την εταιρεία φέρεται να δήλωσε κατά τη στιγμή που "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει να μπλοκάρει την κυκλοφορία ενός βίντεο που βρέθηκε από διασώστες του ναυτικού στην Ανταρκτική, που υποτίθεται ότι αποκαλύπτει μια τεράστια αρχαιολογική ανασκαφή είναι σε εξέλιξη 3.200 μέτρα κάτω από τον πάγο".

Σοκαριστικό: Βρετανικό αεροσκάφος έκανε ελιγμό για να αποφύγει πύραυλο στο Σινά

Με τις επίσημες τοποθετήσεις που αποδίδουν την αεροπορική τραγωδία στο Σινά σε έκρηξη βόμβας να πληθαίνουν, μία νέα σοκαριστική αποκάλυψη έρχεται να προσθέσει επιπλέον ανησυχία για τις πτήσεις στην περιοχή.
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένα αεροσκάφος, που μετέφερε τουρίστες στο Σαρμ ελ Σέιχ, βρέθηκε σε απόσταση 300 μ. από πύραυλο, ενώ πλησίαζε το αεροδρόμιο στην Αίγυπτο, τον Αύγουστο.

Spiegel: Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν στη λίστα τους πολλές χώρες - συμμάχους, των οποίων παρακολουθούσαν τις πρεσβείες, όχι μόνο κατ' εντολήν της αμερικανικής NSA, αλλά και για δικό τους λογαριασμό, αποκαλύπτει το περιοδικό
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό "Der Spiegel" σε σημερινό του δημοσίευμα.

Και τώρα «γενοκτονία» συνταξιούχων - Στόχος οι συντάξεις των 800-900 ευρώ

Διπλό ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές - Απαίτηση να εξοικονομηθούν 2,2 δισ.ευρώ μέχρι το τέλος του 2016 - Το σενάριο μείωσης των αποδοχών όσων συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50 - Το ενδεχόμενο αύξησης των εργοδοτικών εισφορών και ο κίνδυνος απολύσεων
Στην εθνική σύνταξη-λάστιχο ανάλογα με τις αυξομειώσεις του ΑΕΠ και σε πολλαπλές ρήτρες που θα οδηγούν στη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων θα βασιστεί η οριστική πρόταση Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό, η οποία, σύμφωνα με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Πιέρ Μοσκοβισί, πρέπει να παρουσιαστεί στους θεσμούς πριν από το τέλος Νοεμβρίου.