Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ήταν απίστευτο: Μισό εκατομμύριο Έλληνες βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια απο τη Μακεδονία» (Βίντεο - Φωτό)

Βροντερό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες κόσμου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση είχε δοθεί από τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχε καταφθάσει εκεί κόσμος  από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.

Κυπριακό: Κινήσεις για εμπλοκή του Σ. Ασφαλείας

Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Την ενεργή εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μελλοντικές πρωτοβουλίες για το Κυπριακό θέλουν τα κράτη-μέλη του, όπως συναφώς προκύπτει από τη συζήτηση που διεξήχθη μετά την ενημέρωση που έγινε από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την περασμένη Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη.

Απ.Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αντικατάσταση Νίμιτς

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για τους Σκοπιανούς, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίμιτς, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ

Πρόκληση Νίμιτς: Αποκαλεί «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς! - Πολιτικό και διπλωματικό «ατόπημα»(Βίντεο)

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είπε ότι οι προτάσεις του διασφαλίζουν και ενισχύουν την «ταυτότητα και το έθνος» της ΠΓΔΜ! - «Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά!
Σε ένα μέγα πολιτικό και διπλωματικό «ατόπημα», που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις προχώρησε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, μεσούσης μάλιστα της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, που ξεκίνησε εκ νέου, προ ολίγων ημερών, στη Νέα Υόρκη!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα - Δείτε αναλυτικά

Αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα Βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 
Χαλάει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα τις επόμενες ώρες περιμένουμε  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα Βόρεια της χώρας.