Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πώς ψηφίζουμε από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα - Αναδρομή στον τρόπο ψηφοφορίας ανά τους αιώνες

Ψάχνοντας κανείς στο λεξικό την ετυμολογία της λέξης «ψήφος», θα δει ότι η προέλευσή της έχει βαθιές ρίζες στα αρχαία χρόνια. Η ψήφος γεννήθηκε από το αρχαίο ρήμα ψάω, που σημαίνει τρίβω, κάνω κάτι λείο.

Η αρπαγή της κάλπης!
Στην ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας… άρπαξε την κάλπη και την πήγε στα γραφεία του κόμματός του. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τα γαλάζια -υπέρ Σαρτζετάκη- ψηφοδέλτια και λευκά για τους υπόλοιπους, αλλά και για την αμφισβητούμενη ψήφο Αλευρά.
Για πρώτη φορά ψηφοδέλτια…

Το "λευκό" και το άκυρο ψηφοδέλτιο δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ

Επειδή οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα μην σπαταλήσετε την ψήφο σας με "λευκό" ή άκυρο ψηφοδέλτιο και μην ακούτε αυτούς που λένε ότι υπολογίζονται για την εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος ή φανερώνουν την δυσαρέσκεια μας για τους πολιτικούς ή τα κόμματα.


Το "λευκό" και το άκυρο ψηφοδέλτιο δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ καθώς από το 2006 ο "συνταγματολόγος" Παυλόπουλος φρόντισε να τα καταστήσει άχρηστα.

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα γεμάτα σοφία και μυαλό!!!

O φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε...
τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα.. γαϊδούρια σε άλογα. Όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε:«Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε με την ψήφο σας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»

Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να προφυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Προς τούτο τοποθέτησε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε: "Κανένα κακό μη μπει στο σπίτι αυτό".Ο Διογένης διαβάζοντας την επιγραφή παρατήρησε:«Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει;»

Όταν είδε ο Διογένης κρατικούς ταμίες να έχουν πιάσει κάποιον που είχε κλέψει ένα μπουκάλι,  παρατήρησε: «Οι μεγάλοι κλέφτες έχουν συλλάβει το μικρό κλέφτη».

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το μέλλον του Ελληνισμού".(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Το μέλλον του Ελληνισμού". 
Λύκειο Αγίου Γεωργίου, Λάρνακα,
Κύπρος.
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στην εκπομπή "Εμείς κι ο Κόσμος μας" 
με την Ε. Χαραλάμπους. 
21/01/2015

50+1 συνταγές (αυτοβαυκαλισμού) με βασικό συστατικό την "(δήθεν) Ελπίδα" (Στη φτωχολογιά έδωσαν - τάχαμου μεγαλόψυχα - ένα και μόνο "δημοκρατικό δικαίωμα": να επιλέγει τον Εκτελεστή και, ίσως, τον τρόπο θανάτωσής της)


Του Γιώργου Ανεστόπουλου  
 
"Ελπίδα":

μια μεταφυσική τροφή που θεωρητικά μπορεί να δώσει φτερά.

Σαν το γνωστό ενεργειακό ποτό ένα πράμα.

Με τη διαφορά πως το δεύτερο το πιάνεις, το αισθάνεσαι...

Την "Ελπίδα" όχι...

Αυτές είναι οι 10 ερωτήσεις για το χρέος, από έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου που πρέπει όλοι να διαβάσουμε!


Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece

Από το thesecretrealtruth

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1.000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα...

κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500; Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! Έχετε δει προϊστορικούς δονητές; (Φωτο)

Οι δονητές βρέθηκαν στο σπήλαιο Hohle Fels στη νοτιοδυτική Γερμανία. Οι επιστήμονες, αρχαιολόγοι που τους ανακάλυψαν… τους ονόμασαν «ράβδους από την εποχή των παγετώνων» και αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο μουσείο ιστορίας Blaubeuren, στην αίθουσα με τα προϊστορικά ευρήματα.

Από τα ευρήματα αυτά οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ο άνθρωπος από την εμφάνιση του, έκανε σεξ όχι μόνο για την αναπαραγωγή και συνέχιση της γενιάς του(βασικό) αλλά και για ευχαρίστηση. Δείχνουν επίσης ότι οι γυναίκες πριν από 30.000 χρόνια ζούσαν κάτω από ένα καθεστώς σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Φαινόμενο του «αντήλιου» - Τρεις ήλιοι ανέτειλλαν στη Μογγολία (Βίντεο)

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τρεις ήλιοι φώτισαν την Μογγολία σε μια στιγμή!
Ήταν μια παράξενη χειμωνιάτικη μέρα στη Μογγολία, με τρεις Ήλιους να λάμπουν στον ανατολικό ουρανό.
Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για οπτική απάτη που οφείλεται στην αλληλεπίδραση του φωτός με παγοκρυστάλλους στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για το φαινόμενο του «αντήλιου», φωτεινές κηλίδες που εμφανίζονται στον ουρανό λόγω της διάθλασης του φωτός από παγοκρυστάλλους.

Θα ψηφίσουμε εν μέσω καταιγίδας - Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Και όμως όλα δείχνουν ότι θα ψηφίσουμε υπό βροχή. Σε κάποιες περιοχές της χώρας οι κάτοικοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με χιόνια.
 
Υπό άστατες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων σήμερα Σάββατο, με το βροχερό καιρό να δυσχεραίνει τη μετάβαση των πολιτών προς τα μέρη που αναμένεται αύριο Κυριακή να ρίξουν την ψήφο τους!
 

Με βροχές και καταιγίδες θα πάμε στις κάλπες

Η σημαντική επιδείνωση του καιρού δυσκολεύει την έξοδο των ετεροδημοτών - Αυξημένα δρομολόγια για πλοία, τρένα και λεωφορεία - Που αναμένεται να πέσουν χιόνια τις επόμενες ώρες - Δείτε αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες μέχρι το βράδυ της Κυριακής
Υπό άστατες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων σήμερα Σάββατο, με το βροχερό καιρό να δυσχεραίνει τη μετάβαση των πολιτών προς τα μέρη που αναμένεται αύριο Κυριακή να ρίξουν την ψήφο τους!

Οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν πως εκτέλεσαν έναν από τους δύο Ιάπωνες!-Δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία η ιαπωνική κυβέρνηση

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δεύτερος όμηρος να μιλάει για την εκτέλεση του φίλου του, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του - Το ΙΚ δεν ζητά πλέον λύτρα, αλλά την αποφυλάκιση του «Σατζίντα αλ-Ρισάουι»
Λίγη ώρα αφότου το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι και οι δύο Ιάπωνες όμηροι, ο 47χρονος Κέντζι Γκότο και ο 42χρονος Χαρούνα Γιακάουα, είναι ζωντανοί, το Ισλαμικό Κράτος, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εκτέλεση ενός εκ των δύο αντρών.

Νιγηρία: 15 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Οι τρομοκράτες πυρπόλησαν και κατοικίες - Ανάμεσα στους νεκρούς και παιδιά
Μαχητές της ένοπλης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν την Παρασκευή 15 ανθρώπους σε ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό τους προπύργιο, το Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, έγινε σήμερα γνωστό από έναν μάρτυρα και από τις δυνάμεις ασφαλείας.

"Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο χωριό Καμπάρι, που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, γύρω στις 05:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί.