Τρίτη 28 Μαΐου 2019

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’άλλου των κατοικούντων ενταύθα…»

27/05/1453… Ο Μωάμεθ Β” προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, αρνήθηκε να συνθηκολογήσει και να παραδώσει εθελοντικά τη διοίκηση της Κωνσταντινούπολης στους εχθρούς, έστω κι αν έβλεπε την επερχόμενη καταστροφή. Αρνήθηκε επίσης να εγκαταλείψει την πόλη, όπως του συνιστούσαν οι συγκλητικοί και ο πατριάρχης. «Μπορεί η απομάκρυνσή μου να είναι ευνοϊκή για μένα», απάντησε, «μου είναι όμως αδύνατο να φύγω. Πώς να αφήσω τις εκκλησίες του Κυρίου μας και το θρόνο και το λαό μου σε τέτοιο κακό;».

Εφτιαξαν ρομπότ που μαθαίνει μόνο του να γράφει και να ζωγραφίζει! (Βίντεο)

Ένα νέο ρομπότ στις ΗΠΑ έχει μάθει μόνο του να γράφει «γεια σας» στα ελληνικά και σε άλλες εννέα πολύ διαφορετικές γλώσσες όπως αγγλικά, ιαπωνικά, κινεζικά, χίντι, ούρντου κ.α.


Είναι ακόμη σε θέση να σκιτσάρει ένα αντίγραφο της «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για δημιούργημα ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ, με επικεφαλής τον ιαπωνικής καταγωγής Ατσουνόμπου Κοτάνι.

Μέρκελ και Τουσκ κατά των παρανομιών της Τουρκίας σε ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει απόψε στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην επόμενη περίοδο.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελλάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Παραιτείται από την ηγεσία του Ποταμιού ο Θεοδωράκης - «Εδειξε» τον Μαυρωτά για διάδοχό του(Βίντεο)

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ποταμιού, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάληψης της ηγεσίας από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Επίσης εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις επικείμενες εκλογές, σημείωσε όμως ότι θα ακούσει τα στελέχη του Ποταμιού σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να εκφράσει την τελική του θέση.

Τελειώνει η βαρβαρότητα - Η δικαίωση του αγώνα

Τελειώνει η βαρβαρότητα
Του Νίκου Λυγερού

Από σήμερα τελειώνει η δράση της βαρβαρότητας σε όλα τα επίπεδα, διότι η προπαγάνδα της δεν κατάφερε να νικήσει την πραγματικότητα. Κατάρρευσε όλο το σύστημα που έλεγε ότι θα κερδίσει τα πάντα, ενώ καταπατούσε τους πάντες. Διότι νίκησε η αλήθεια και μαζί της ο Ελληνισμός. Κανένας εκβιασμός, κανένα μέτρο, καμιά παγίδα δεν λειτούργησε πάνω στον Ελληνικό λαό που άντεξε όλες τις πιέσεις της βαρβαρότητας. Τώρα αρχίζει η κατεδάφιση μιας ιδεολογίας που ποτέ δεν ήταν λειτουργική και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει τον Ελληνισμό

Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα - Η Νίκη του Ελληνισμού

Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα
Του Νίκου Λυγερού

Όσο η προπαγάνδα είχε να διαχειριστεί τάσεις και δημοσκοπήσεις, πάντα μπορούσε να τα παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο για να επηρεάσει τουλάχιστον τους ψηφοφόρους της. Τώρα όμως που αρχίζουμε να έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που είναι θεαματικά, πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά τα δεδομένα της πραγματικότητας. Διότι ακόμα και αν αυτή δεν αλλάζει, η προπαγάνδα θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει και να την δικαιολογήσει. Αυτή η πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη,