Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα - Η Νίκη του Ελληνισμού

Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα
Του Νίκου Λυγερού

Όσο η προπαγάνδα είχε να διαχειριστεί τάσεις και δημοσκοπήσεις, πάντα μπορούσε να τα παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο για να επηρεάσει τουλάχιστον τους ψηφοφόρους της. Τώρα όμως που αρχίζουμε να έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που είναι θεαματικά, πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά τα δεδομένα της πραγματικότητας. Διότι ακόμα και αν αυτή δεν αλλάζει, η προπαγάνδα θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει και να την δικαιολογήσει. Αυτή η πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη,
διότι τα λάθη της προπαγάνδας ήταν και είναι τεράστια. Για να μην χάσει εντελώς και να βρει προσχήματα καθυστέρησης, θα αρχίσει να κάνει παράλογες αναλογίες. Ενώ έλεγε ότι θα σπεύσει να πάρει νέες αποφάσεις, τώρα θα μας εξηγήσει ότι πρέπει να μη βιαστεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμα και αν αυτό δεν είναι θολό. Δεν ήθελε η προπαγάνδα να αποδεχτεί την ήττα της και ούτε πρόκειται, απλώς θα πρέπει να την παρουσιάσει έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να παραμείνει στη θέση του ακόμα και μετά από αυτήν την πολιτική καταστροφή. Ας είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια του αγώνα ακόμα και μετά το τέλος αυτών των εκλογών.

Η Νίκη του Ελληνισμού
Του Νίκου Λυγερού

Όσοι αμφισβητούσαν τόσα χρόνια τη δυναμική, αλλά και την ύπαρξη του Ελληνισμού, τώρα πρέπει να αποδεχθούν τη νίκη του ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος της λήθης. Το γαλάζιο χρώμα που εμφανίστηκε πάνω στον χάρτη της Ελλάδας δεν είναι μόνο το στίγμα μιας παράταξης, αλλά του ίδιου του Ελληνισμού. Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να αποτέλεσε πόλο έλξης, αλλά η δυναμική προέρχεται από ένα ευρύτερο φάσμα του εκλογικού σώματος, διότι αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό που ήταν στα Συλλαλητήρια για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας, και ξέρουμε ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών με τον ανθελληνισμό που το χαρακτηρίζει έπαιξε έναν ρόλο καταλυτικό για την ένωση των ψηφοφόρων του Ελληνισμού. Έτσι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ ένα εκλογικό σώμα που ονόμαζε όχλο και μάζα πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο δεν κατάφερε να χειραγωγήσει με τα μέτρα και τις παγίδες της. Τώρα ζούμε μια αλλαγή φάσης που προετοιμάζει μια αλλαγή κύκλου σε εθνικό επίπεδο. Η νίκη του Ελληνισμού είναι βαθύτερη από ότι νόμιζαν μερικοί, διότι είναι το αποτέλεσμα της αντίστασης του ελληνικού λαού που θέλει ν’ απελευθερωθεί από το ζυγό της βαρβαροκρατίας, που ήθελε να ξεχάσει τα πάντα από την Ιστορία και τον Ελληνισμό. Αλλά το Φως πάντα νικά το σκοτάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου