Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Ολυμπιάδα, ο Ηφαιστίωνας και ο τριπλός χαρακτήρας του τάφου της Αμφίπολης!

Του Γιώργου Ροδάκογλου
Από το xronometro
 
«Η Ολυμπιάδα και ο Ηφαιστίωνας είναι οι δυο από τους πέντε νεκρούς στον τάφο της Αμφίπολης» Ο Ευάγγελος Μπεξής εξακολουθεί να υποστηρίζει την άποψη αυτή ενώ κάνει λόγο για τον τριπλό χαρακτήρα του μνημείου. Παράλληλα θεωρεί σενάρια επιστημονικής φαντασία τα περί ρωμαϊκής δημιουργικότητας του μνημείου και επιρρίπτει ευθύνες στο ΥΠ.ΠΟ που υιοθέτησε την άποψη αυτή πριν την ανακοίνωση των αποτελέσματα της ανασκαφικής ομάδας. Ο αρχαιολόγος εκδότης του περιοδικού ΙΧΩΡ  κάνει λόγο για μια μεγάλη ανακάλυψη που βρίσκεται προ των πυλών και τίποτα τελικά δεν θα μπορέσει να τη σταματήσει.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Ράδιο Κρήτη 101.5. 
19/02/2016

Δείτε το βίντεο που αποτυπώνει πόσο αχανές είναι το Σύμπαν(Βίντεο)


H NASA δημοσίευσε μια φωτογραφία ακριβείας του γειτονικού μας γαλαξία της Ανδρομέδας την οποία είχε λάβει το το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Το πραγματικό μέγεθος της φωτογραφίας που βλέπετε είναι τόσο μεγάλο που η εμφάνισή του σε πλήρη ανάλυση απαιτεί 600 τηλεοράσεις Υψηλής Ανάλυσης (HD) σύμφωνα με τη NASA. Ο γαλαξίας αποτελείται από περισσότερα από 100 δισ. άστρα και εκτείνεται σε μήκος 40.000 ετών φωτός. Τα νούμερα είναι ασύλληπτα από τον ανθρώπινο νου. Ωστόσο, ο χρήστης daveachuk του YouTube δημιούργησε ένα video που ίσως μας βοηθήσει να βάλουμε μια μικρή τάξη στο αχανές Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΚΑΥΚΑΣΟ-ΚΑΣΠΙΑ

Του Νίκου  Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Την είδηση ότι μετά την μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας στον Νότιο Τομέα, η Μόσχα προχωρεί στην εγκατάσταση στην περιοχή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων προφανώς με στόχευση την Τουρκία, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Zaman, επισημαίνοντας τον κυκλωτικό κίνδυνο από την κίνηση αυτή.
Όπως αναφέρεται, ο άξονας Μαύρη Θάλασσα- Καύκασος και Κασπία έχουν αποτελέσει ένα ισχυρό ενιαίο άξονα συγκέντρωσης μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Ρωσία, γεγονός που δείχνει και την μεγάλη σημασία της Μόσχας στην στρατηγική αξία της περιοχής αλλά και στην άμεση γειτνίαση της με την Τουρκία

Άκουσε εξάψαλμο η Άγκυρα από τη Μόσχα για Κυπριακό - Η Τουρκία παρεμβαίνει για τα συμφέροντά της

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Με σκληρή γλώσσα και αδειάζοντας την τακτική της Άγκυρας, η Μόσχα παρενέβη στο Κυπριακό στέλνοντας μηνύματα ότι ουσιαστικά μόνο στόχος της Τουρκίας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων και όχι η επίτευξη μιας πραγματικά δίκαιης συμφωνίας στο Κυπριακό.

Η ρωσική παρέμβαση έγινε με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις Ερντογάν και είναι σαφές ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να αφήνει εφεξής την Άγκυρα σε «χλωρό κλαρί». Αυτό διαφάνηκε και από την πρόσφατη συζήτηση για το ψήφισμα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ οι θέσεις που εκφράζονται από τη Ρωσία είναι οι γνωστές διαχρονικές της στο Κυπριακό.

Εισφορά αλληλεγγύης: Τα βάρη πάλι στα …πολύπαθα μεσαία στρώματα

Τα συνήθη… υποζύγια, δηλαδή τα μεσαία στρώματα θα πληρώσουν και πάλι το «μάρμαρο» της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την αύξηση στην Εισφορά Αλληλεγγύης, την οποία «μαγειρεύει» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
AdTech Ad
Από τις επερχόμενες αλλαγές στην Εισφορά Αλληλεγγύης προκύπτει ότι και πάλι τα… ρετιρέ θα έχουν μικρότερη επιβάρυνση, αντίθετα τα βάρη πέφτουν στα …χαμηλά.

Λέσβος: Σε 24 ώρες γέμισε το hotspot - Le Monde: Καταστροφή το plan B για το προσφυγικό - Τον κίνδυνο εκ νέου απομόνωσης της Ελλάδας επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα

Μέσα σε ένα 24ωρο διασώθηκαν 2.090 πρόσφυγες στη Λέσβο - Δραματική η κατάσταση στο νησί
Πυκνώνουν οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο με την κατάσταση στο νησί να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει περισσότερα από 6.000 άτομα τις τελευταίες τρεις ημέρες μόνο, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν να διασώζουν ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύνοδος Κορυφής: Νυχτερινές διαπραγματεύσεις για το Brexit - Δείτε το «tweet» του Κάμερον

«Αγκάθι» το βέτο που απειλεί να ασκήσει η Ελλάδα στο τελικό κείμενο - Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χλευάζουν τις «κοσμητικές» μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στη συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία
Από παράταση σε παράταση πάει η δεύτερη ημέρα διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς, λόγω της ανάγκης περαιτέρω διαβουλεύσεων γύρω από το ζήτημα της συμφωνίας για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, το «βρετανικό» πρωινό μετατράπηκε σε γεύμα και τώρα γίνεται δείπνο.