Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Οι άθλοι του Ηρακλή και το πραγματικό τους νόημα

Ο Ηρακλής, με τη βοήθεια της σωματικής του ρώμης και της βιωματικής γνώσης πετυχαίνει την ψυχική του κάθαρση, λυτρώνοντας έτσι την ψυχή του από όλους...
Μια εξέχουσα μορφή της ελληνικής μυθολογίας, που ξεχωρίζει ιδιαίτερα, όχι μόνο για την τιτάνια φυσική της δύναμη, αλλά και για το ήθος του χαρακτήρα της, ήταν ο Ηρακλής ο Θηβαίος. Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας, ή δοξασμένη ψυχή.
Ο σοφιστής Πρόδικος μάς αναφέρει ότι την περίοδο που ο Ηρακλής βρισκόταν στον Κιθαιρώνα, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως έφηβος, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τελικά στη ζωή του. Το δρόμο της κακίας, τον κοσμικό εκείνο δρόμο με τις ραδιουργίες, τα αξιώματα της εξουσίας, τον παράνομο πλούτο και τις αδικίες, ή το δρόμο της αρετής, ένα δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο περιπέτειες και αγώνες που θα τον οδηγούσαν στην αθανασία;

Σκόπια: « Ένα άλλο κράτος θα ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ, δεν δέχεται το «Βόρεια Μακεδονία»…

Ιούλιος 22, 2018. 21:04
«Μπορεί να υπάρξει μια υποθετική κατάσταση κατά την οποία ένα άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, όπως πριν η Ελλάδα, να εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία, λόγω ενός ζητήματος σχετικά με το όνομα της χώρας μας.

Με άλλα λόγια, παρά τη Συμφωνία στη Μάλα Πρέσπα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας μας, υπάρχει ένα νέο εμπόδιο για την τελική  αποδοχή από το ΝΑΤΟ, ακριβώς, λόγω της αλλαγής του συνταγματικού ονόματός μας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στα Χανιά – Στο νοσοκομείο πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων.

Η φωτιά που αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τα όρια του χωριού Βρύσσες και στις περιοχές Νίπος, Μετόχι και Καλαμίτσι, εξελίχθηκε σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση – ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να εχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ο καιρός τρελάθηκε - Ραγδαία επειδείνωση τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα φαινόμενα 

Μετά τον καύσωνα ο καιρός αλλάζει ριζικά, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Δευτέρα και από τα βόρεια, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Καίγεται η Αττική, σπίτια στις φλόγες(Βίντεο - Φωτο)


Από το newsbeast

Δύσκολη νύχτα με μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Κινέτα, Νέο Βουτζά, Μάτι και Κάλαμο - Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική και η δυτική Αττική.
Δύσκολη θα είναι η νύχτα στην Αττική, καθώς μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Κινέτα και ανατολική Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με το χρόνο για την κατάσβεσή τους.
Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, λόγω των δυνατών ανέμων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής.