Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η τριάδα της καταστροφής...


http://wp.me/pWOiz-giX
Πέρυσι , τέτοιες μέρες, από αυτό το βήμα πάλι γράφαμε για το κατάντημα του εκπαιδευτικού συστήματός μας που επιβραβεύει το απόλυτο μηδέν, αφού με τις “πρωτοποριακές” εκπαιδευτικές εφαρμογές, οι τρεις κυρίες της εθνικής μας καταστροφής (φωτό), κατάφεραν να εισάγουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές που έγραψαν μηδέν και στα έξι μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων!!! Βέβαια μην ξεχνάμε και την καταλυτική συμβολή και του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου..

Ράλι ανακούφισης στη Wall Street μετά το πέρασμα της "Αϊρίν"

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.538,95254,41 2,25%  
  Nasdaq2.562,1182,26 3,32%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ράλι επιδόθηκαν οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τον Dow Jones να κερδίζει 255 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 3,3% καθώς δεν επαληθεύτηκαν οι χειρότερες προβλέψεις για τις αποκαλυπτικές καταστροφές από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας "Αϊρίν".

Την ίδια στιγμή τα ισχυρά στοιχεία που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας για τις καταναλωτικές δαπάνες άμβλυναν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η συμφωνία της Bank of America Corp. για την πώληση περίπου του μισού της μεριδίου στην China Construction Bank Corp. σε ομάδα επενδυτών έναντι 8,3 δισ. δολ. βελτίωσε περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.

Ο ασφαλιστικός κλάδος πρωταγωνίστησε στην άνοδο καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ζημιές από τον τυφώνα στην ανατολική Ακτή -τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις- δεν θα είναι τόσο σοβαρές όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο τίτλος της Travelers Cos. Inc. σημείωσε άλμα άνω του 5%.

Ο τυφώνας Αϊρίν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα καθώς έφτανε στη Νέα Υόρκη. Το κόστος της καταστροφής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο τα χειρότερα σενάρια φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώθηκαν αν και η τεράστια καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν παραλιακές πόλεις κατά μήκος της ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και αφήνοντας εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα.

Κολλούσαν αφίσες του Παπανδρέου με την λεζάντα "Καταζητείται" και τους συνέλαβαν

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_8031.html

Δύο νεαροί συνελήφθησαν επί τω έργω, χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ"

Μέρκελ: "Καμία βοήθεια σε χώρες που δεν μειώνουν το χρέος τους"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93372&catid=13



Η Μέρκελ τάχθηκε επίσης για άλλη μία φορά κατά της έκδοσης ευρωομολόγων.

Μπόχα σκανδάλου στο «γάμο» Alpha - Eurobank

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Αν σ’ αυτή τη χώρα υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση με πυγμή και κύρος, αντί να εκτοξεύει δηλώσεις-βεγγαλικά αμήχανων υπουργών για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, σίγουρα θα έβαζε φρένο σε μία σκανδαλώδη ενέργεια που δημιουργεί το πλαίσιο για τη διαμόρφωση ολιγοπωλιακών συνθηκών στην εθνική οικονομία.

Γιούνκερ: Πολύ κοντά σε λύση για το 2ο πακέτο στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15351421,00.html


Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ζήτησαν από τις Βρυξέλλες οι κκ. Τρισέ και Ρεν – πολύ κοντά σε λύση, εκτίμησε ο Γιούνκερ – στο Βερολίνο στις 27 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός

Στον Καναδά έφτασε εξασθενημένος ως τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Αϊρίν Υποβαθμισμένος σε τροπική καταιγίδα έφτασε στυον Καναδά

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=416975&h1=true

Στον Καναδά έφτασε εξασθενημένος ως τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Αϊρίν
Ενα αυτοκίνητο στην πολιτεία του Βερμόντ, καλυμμένο απο πέτρες και άμμο, λίγο μετά το πέρασμα του τυφώνα. EPA/CJ GUNTHER (File: INT10315901.jpg )


Αθήνα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΛΙΒΥΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ/29-8-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*KΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΙΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΧΙΛΑΡΙ. ΘΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.
*Η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
*ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ.

Νοτιανατολικά της Τρίπολης φέρεται να είναι ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Το ΔΠΔ έχει ήδη εγκρίνει τα εντάλματα σύλληψης για τον Μουάμαρ Καντάφι, το γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ και τον επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών και ο γγ του ΟΗΕ κάλεσαν τη διεθνή κοινωνία να βοηθήσει τους Λιβύους 

Οι αντικαθεστωτικοί προελαύνουν προς την πόλη Σύρτη η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι.

Οι λίβυοι εξεγερμένοι κρατούν εκατοντάδες αιχμαλώτους Σύμφωνα με την ΔΕΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Οι λίβυοι εξεγερμένοι κρατούν εκατοντάδες αιχμαλώτους


Οι λίβυοι εξεγερμένοι κρατούν "εκατοντάδες" αιχμαλώτους, συμπεριλαμβανομένων και αλλοδαπών, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη, ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Επίθεση χάκερς δέχθηκε η ιστοσελίδα της Intifada

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/world/5447--intifada-.html

intifadaΕπίθεση δέχτηκε την Κυριακή από χάκερς η Παλαιστινιακή ιστοσελίδα «Intifada-Palestine.com».
Ο υπεύθυνος διαχειριστής Ηλίας Φ.Harb ανάρτησε στο διαδίκτυο την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αγαπητοί συνεργάτες,
Η Παλαιστινιακή ιστοσελίδα – Ιντιφάντα – έχει υποστεί επίθεση.
Η ιστοσελίδα έχει ξαφνικά δεχθεί πλήγμα από χθες. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται να απειλούνται από μια ιστοσελίδα για την Παλαιστίνη, και που είναι διατεθειμένοι να κάνουν το σαμποτάζ, δείχνει μόνο, το πόσο φοβούνται την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Πράγματι, μόνο εκείνοι που προστατεύουν ένα ΨΕΜΑ θα πρέπει να καταφεύγουν σε τέτοιες φτηνές, τακτικές.

Τελεσίγραφο της ΝΑSA προς τη Ρωσία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τελεσίγραφο της ΝΑSA προς τη Ρωσία
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα εκκενωθεί, αν δεν γίνει μια πτήση του ρωσικού διαστημικού σκάφους Soyouz έως τα μέσα Νοεμβρίου, και θα ελέγχεται από τη Γη, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της NASA.

Απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για τις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αναθεωρεί σημαντικά προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη

«Σε συγκρούσεις έξω από την Τρίπολη» Για θάνατο του γιου του Καντάφι, Χαμίς, κάνουν λόγο οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4652896
Το θάνατο του Χαμίς Καντάφι, γιου του Λίβυου συνταγματάρχη, υποστηρίζει πως επιβεβαίωσε το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως ο Χαμίς τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη έξω από την Τρίπολη και εξέπνευσε σε κοντινό νοσοκομείο.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ξεχωριστές πηγές, αλλά ούτε και οι αντικαθεστωτικοί διευκρίνισαν πότε συνέβη το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου που έκανε την ανακοίνωση ανέφερε επίσης πως το πτώμα του Χαμίς ετάφη στην περιοχή που πέθανε, μεταδίδει το Reuters.

Ο Χαμίς ήταν ο γιος του Καντάφι που είχε τεθεί επικεφαλής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων, και οι αντικαθεστωτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει δύο φορές το θάνατό του -αλλά τελικά διαψεύστηκαν.

Η συριακή αντιπολίτευση δεν πρέπει να αποφεύγει το διάλογο

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/29/55352312.html

© Photo "Voice of Russia"




Η Συρική αντιπολίτευση δεν πρέπει να αποφεύγει το διάλογο με τις αρχές, - δήλωσε σήμερα στη Δαμασκό ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, υφυπουργός εξωτερικών Μιχαίλ Μπογκντάνοφ

Το έγκλημα των βαρβάρων στη Σμύρνη

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Αν ξεχάσουμε την τουρκική βαρβαρότητα, ονομάζοντάς την "συνωστισμό", θα το πληρώσουμε ακριβά ως έθνος. Το σύνθημα "Ισχυρός Στρατός-Ισχυρή Τουρκία", του στρατού του ειρηνιστή Ερντογάν, είναι πολύ σαφές και με ξεκάθαρους αποδέκτες. Τους επιζήσαντες της Γενοκτονίας Έλληνες-Αρμενίους-Ασσυρίους και Κούρδους.

Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Το θάνατο μέχρι και 160 Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) προκάλεσαν οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων τους στο βόρειο Ιράκ.

Ο αριθμός των Κούρδων αυτονομιστών του PKK που σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιδρομές είναι από 145 μέχρι και 160, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του.

"Τα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν με επιτυχία τους στόχους της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στις περιοχές του Ζαπ και του Γκάρα ανάμεσα στις 25 και στις 28 Αυγούστου κατά την διάρκεια 21 εξόδων", σημειώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι 38 στόχοι βομβαρδίστηκαν από το πυροβολικό σε συνεργασία με την αεροπορία από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου.

Πηγή: www.athina984.gr

Χερσαία εμπλοκή αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για Ελλάδα στη Λιβύη!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7923

Χερσαία εμπλοκή στη Λιβύη,στην οποία η ελληνική συμμετοχή θα είναι σημαντική. Οι Α/ΓΕΕΘΑ των χωρών που συμμετείχαν στη σύσκεψη στη Ντόχα του Κατάρ είχαν ως αντικείμενο προβληματισμού την επόμενη μέρα στη Λιβύη. Ένα είναι το βασικό πρόβλημα: πως θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, χωρίς να προηγηθούν τριβές που θα μπορούσαν να φθάσουν μέχρι και την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων φυλών των λεγόμενων εξεγερμένων.

Ερντογάν: Αναδύεται μία "νέα Τουρκία"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/erntogan-anadietai-mia-nea-tourkia

Αναδύεται μια "νέα Τουρκία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στις ηγεσίες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, στη διάρκεια τελετουργικό γεύματος κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανίου, μετά την απόφαση για επιστροφή μειονοτικών περιουσιών.

¨ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κείμενο του Ιστολόγιου 29-8-2011
Η κάτωθι αφίσα είναι του Γενικού Επιτελείου Τουρκίας. Αύριο στην Τουρκία είναι εθνική γιορτή. Όποιος δεν ξέρει τι γιορτάζουν ας κάνει την αφαίρεση…  


Ας είναι ευτυχισμένη η 89η χρονιά της νίκης
Ισχυρός Στρατός Ισχυρή Τουρκία

WIKILEAKS: ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/08/wikileaks.html



Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα Shqip. Τα έγγραφα που βγήκαν τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks του Τζούλιαν Ασάντζ, και αφορούν τηλεγραφήματα του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Τζον Ουίδερς, ταρακουνούν τη χώρα, ενώ το σημερινό αφορά άμεσα τις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

Ακολουθεί η δημοσίευση μόνο από το  borioipirotika.blogspot.com:

...
Η Αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για το "Τσάμικο"

[Αποκλειστικό http://www.secnews.gr/] Κυβερνοεπίθεση στο ΥΜΕ!!!

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/20484

ymegrlogo [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση στο ΥΜΕ!!! Ανώνυμη πληροφορία που διαβιβάστηκε στο SecNews μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος πριν απο λίγο υποδεικνύει επίθεση αλλοίωσης ιστοσελίδας στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων! Οι hackers , όπως υπέδειξαν στην συντακτική ομάδα του SecNews,κατόρθωσαν να αναρτήσουν μήνυμα σε εσωτερικό σύνδεσμο <…>
της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα στο μήνυμα τους περιλαμβάνουν αναρτημένο αρχείο video, περιγράφοντας «το τραπεζικό σύστημα μέσα από ένα παραμύθι». Στο μήνυμα τους επίσης ενημερώνουν γραπτώς  ότι «δεν σβήστηκε τίποτα από τον server του υπουργείου», «δείτε και μάθετε την αλήθεια» καθώς και «αυτό δεν είναι παιχνίδι αλλά είναι η δουλειά μας». Είναι σαφές ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχει αρχίσει να «ανθεί το πολιτικό hacking», σύμφωνα με άποψη αναγνώστη μας.

Πού θα πάνε τα χρήματα του Καντάφι;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Στο μεταίχμιο της πολιτικής μετεξέλιξης της Λιβύης – έστω και αν οι μάχες συνεχίζονται και ο Καντάφι παραμένει άφαντος – το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο απαιτεί την εκταμίευση των δις του Καντάφι στο εξωτερικό.

Αχτουγκ! Αχτουγκ! Ειδική οικονομική ζώνη η Ελλάς

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_6576.html

Δεν φταίει το ηρωικό δίδυμο Γιωργάκης - Μπενύτο για τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση -που πάει για πείνα. Ηταν λέει κατόρθωμα του προηγούμενου Υπομπενύτο, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ορθόν! πάντα τρεις ανόητοι είναι πιο αποτελεσματικοί από δύο ανόητους...

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ προς Angela Merkel: "Φανταστείτε ένα "βαυαρικό έθνος" Μή Γερμανικό στα σύνορά σας»

Από το ιστολόγιο

              

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Επιτροπής
Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

27 Αυγούστου 2011
Στην Αυτού Εξοχότητα Angela Merkel
Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας 
German Bundestag
Platz der Republik 1
11011 Berlin, Germany

Εξοχότατη,     

Η Alpha Bank αναγνωρίζει τα Σκόπια ως.. Μακεδονία!!!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/alpha-bank.html

Μπορεί να απαιτούμε από τους ξένους να σέβονται τις διατάξεις του ΟΗΕ αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων, αλλά δυστυχώς κάποιοι στην Ελλάδα επιμένουν να θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του χρήματος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, εγείρει ξανά θέμα «Τούρκων» στα Δωδεκάνησα!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Συστηματικά ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος παρασκηνιακά εργάζεται υπέρ των συμφερόντων της ανθελληνικής & φιλοτουρκικής οργάνωσης DEB, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, «σηκώνοντας» συνεχώς «θέμα» (έχουμε κατ' επανάληψη ασχοληθεί εδώ στον "ΕΚ" με αυτή του τη "δραστηριότητα"). Αυτή τη φορά «ξαναχτύπησε», μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού προξενείου στην Ξάνθη.
Παρουσία λοιπόν του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, ο κ. Μάντατζη και αφού είπε ότι μεταφέρει «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου», μίλησε για ταξίδι που θα πραγματοποιούσε την επόμενη ημέρα στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και στην Κω, λέγοντας ότι «εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω».
Ο λόγος για το δείπνο ιφτάρ, (πρόκειται για τελετή κατά την περίοδο του ραμαζανιού), που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην Κω. Φυσικά, ο τουρκικός Τύπος έκανε πάρτι, μιλώντας για 2000 Τούρκους στην Κω και «υπογραμμίζοντας» ότι από τα τεμένη του νησιού, μόνο δύο λειτουργούν. Το δείπνο λοιπόν έγινε, παρουσία του βουλευτή Σμύρνης Ριφάτ Σαΐτ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Στην Αλγερία η σύζυγος και 3 παιδιά του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η σύζυγος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και τρία παιδιά του εισήλθαν σήμερα στο αλγερινό έδαφος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας.

Προβλήματα από τη ραδιενέργεια στην Φουκουσίμα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Η Greenpeace ανέφερε σήμερα ότι τα σχολεία και γενικότερα οι περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι επισφαλή για τα παιδιά, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ακόμη και 70 φορές πιο πάνω από τα διεθνή όρια.
Προβλήματα από τη ραδιενέργεια στην Φουκουσίμα
Η περιβαλλοντική οργάνωση πήρε δείγματα κοντά σε τρία σχολεία στην Φουκουσίμα.

Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν στις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί την άνοδο στον απόηχο της συμφωνίας συγχώνευσης των Alpha Bank – Eurobank στην Αθήνα και ενώ η ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Ben Bernanke διαμόρφωσε θετικό κλίμα στις αγορές.

Αν και ο Bernanke δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης κατά την ομιλία του, ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έκλεισε την πόρτα για το μέλλον. Ο Bernanke επίσης τόνισε την προσδοκία του ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο.

"Ο πρόεδρος της Fed προέβη στα συνήθη καθησυχαστικά σχόλια ότι η Fed διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και την αποφασιστικότητα να τα χρησιμοποιήσει, στην περίπτωση που οι οικονομικές συνθήκες απαιτούν μέτρα, ενώ δεν άφησε να εννοηθεί ότι επίκεινται νέα μέτρα άμεσα", σημειώνει η Credit Agricole Corporate & Investment Bank.

Ντενίς Σνόουερ - Προθεσμία 20 χρόνων ώστε να μειωθεί στο 60% το χρέος της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69183.html

image


Προθεσμία 20 χρόνων ώστε να μειωθεί στο 60% το χρέος της Ελλάδας ζητεί ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και διευθυντής του διεθνώς αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου της Γερμανίας,Ντενίς Σνόουερ.

Μεταβίβαση ελληνικής περιουσίας ζητούν οι Φινλανδοί

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Επιμένουν να βάζουν εμπόδια στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα οι Φινλανδοί. Πρότειναν μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία στο Λουξεμβούργου!

Την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, απευθύνει έκκληση για πλήρη και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου σχετικά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα, οι Φινλανδοί φαίνεται ότι θέλουν να την τινάξουν στον αέρα.

Vodafone-Wind: Επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε συζητήσεις με στόχο τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας επιβεβαίωσαν επίσημα ότι βρίσκονται Vodafone και Wind, διαψεύδοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες αφορούν εξαγορά της Wind από τη Vodafone.

Τραπεζικό ντελίριο με άνοδο έως 30% - Η αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα deals και στο Κατάρ – Άλμα 14,41% στο ΧΑ που μπορεί να κινηθεί έως τις 1200 μονάδες – Οριακή η συμμετοχή των ξένων στο πάρτι - Στο +60% τα συμβόλαια σε Eurobank - Alpha

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd11)Πρωτόγνωρο και τουλάχιστον ιστορικό ότι συνέβη σήμερα στο ΧΑ μετά το τραπεζικό ντελίριο που προκάλεσε το deal της Alpha με την Eurobank, καθώς πυροδοτεί μαζικό επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως από εγχώρια χαρτοφυλάκια καθώς οι συναλλαγές των ξένων είναι περιορισμένες λόγω της αργίας στο Λονδίνο. Πρώτη φορά στην ιστορία του τραπεζικού συστήματος καταγράφεται τόσο μεγάλης κλίμακας άνοδος που φθάνει στο 30% για περίπου το σύνολο των τραπεζικών μετοχών. Οι τραπεζικές μετοχές ήταν απαξιωμένες και οδηγούνταν σε κατάρρευση μέχρι και πριν λίγα εικοσιτετράωρα. 

Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ Οικονομικά στοιχεία για Alpha-Eurobank

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63339287

  Τα οικονομικά τους στοιχεία για το Α' εξάμηνο της φετινής χρονιάς παρουσίασαν πριν λίγο οι τράπεζες Alpha και Eurobank.

Οικονομικά στοιχεία για Alpha-Eurobank
Συγκεκριμένα για την Alpha Bank, στα 14 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της στο Α' εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά η επίπτωση από την εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

Πρόεδρος του δ.σ. ο Γ. Κωστόπουλος Alpha Eurobank το όνομα του νέου τραπεζικού σχήματος

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2044567

Νέα δεδομένα στον τραπεζικό χάρτη αναμένεται να δημιουργήσει η Alpha Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα , όπως θα ονομαστεί το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοικήσεις των δύο τραπεζών.


Με μια ματια

  • Απορρόφηση της Εurobank από την Αlpha Bank
  • Μετοχική σύνθεση: 57,5% για τους μετόχους της Alpha Bank και 42,5% για τους μετόχους της Eurobank
  • Σχέση ανταλλαγής μετοχών: 5 κοινές ονομαστικές μετοχές Alpha Bank για κάθε 7 Eurobank
  • Στην καταριανή Paramount το 17% του νέου ενοποιημένου σχήματος
  • Σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίων ύψους 3,9 δισ. ευρώ
  • Ο δείκτης Core Tier I αναμένεται να ανέλθει στο 14%
  • Στο 1,25 δισ. ευρώ η συμμετοχή της Paramount στην ΑΜΚ


Συρία: Τεθωρακισμένα πολιορκούν την πόλη Ραστάν μετά από λιποταξίες

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Δεκάδες στρατιώτες εγκατέλειψαν τα κυβερνητικά στρατεύματα υποχρεώνοντας μονάδες τεθωρακισμένων να περικυκλώσουν πόλη βόρεια της Χομς σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση ακτιβιστών και κατοίκων της περιοχής.
Τουλάχιστον 40 ελαφρά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και 20 λεωφορεία με στρατιώτες των Μυστικών Υπηρεσιών του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν στις 05:30 στην είσοδο της πόλης Ραστάν, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς και άνοιξαν πυρ εναντίον της πόλης.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    

Ισραήλ : Τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιου νεαρού στο Τελ Αβίβ

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
tel abib 300x204 Ισραήλ : Τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιου νεαρού στο Τελ ΑβίβΕπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Τελ Αβίβ όταν νεαρός Παλαιστίνιος έπεσε με ταξί που είχε κλέψει πάνω σε ομάδα συνοριοφυλάκων και επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους και εναντίον περαστικών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης, κάτοικος Ναμπλούς, έκλεψε το ταξί τραυματίζοντας των οδηγό και κατευθύνθηκε σε οδόφραγμα κοντά σε κλαμπ, όπου βρίσκονταν περίπου 1.000 μαθητές.
Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία διεξάγη έρευνες για το αν ο 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ανήκει σε κάποια οργάνωση.

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Σύρτη


Το ΝΑΤΟ δήλωσε πως τα μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν σήμερα τη γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, τη Σύρτη, καθώς οι δυνάμεις που αντιτίθενται στον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης πλησιάζουν στην παραλιακή πόλη.

Άρχισαν σήμερα οι ανοικτές ακροάσεις της Επιτροπής Πολυβίου Λύνουν τη σιωπή τους N.Αιμιλίου και Μ.Κυπριανού

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Στην περιβόητη σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου, στην οποία παρακάθησαν 18 κρατικοί αξιωματούχοι, επικεντρώνει σε πρώτο στάδιο τις εργασίες της η Επιτροπή Πολυβίου, η οποία διερευνά τα γεγονότα που αφορούν στη φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί την 11η Ιουλίου.

Αποκλειστικά το πόρισμα της Επιτροπής Άμυνας για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/


  • "Η απόφαση για κατάσχεση του φορτίου έγινε με καθαρά πολιτικά κριτήρια
  • Με επιπολαιότητα και προχειρότητα λήφθηκε η απόφαση για την εκφόρτωση και τοποθέτηση του φορτίου στο συγκεκριμένο χώρο
  • Η επικινδυνότητα του φορτίου τουλάχιστον υποτιμήθηκε ή και αγνοήθηκε
  • Άρνηση προσώπων να αναλάβουν το μέρος της όποιας ευθύνης
  • Άρνηση να αναγνωρίσουν ότι οι ίδιοι είχαν συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να προβούν σε ενέργειες
  • Υπήρξαν αντιφατικά στοιχεία ή αντιφατικές θέσεις και πληροφορίες
  • Όφειλαν οι αρμόδιοι είτε να ζητήσουν την εκπόνηση είτε να προβούν οι ίδιοι στις αναγκαίες τεχνοκρατικές μελέτες
  • Για δύο και πλέον έτη η επίκληση των πολιτικών λόγων φαίνεται να υπερτερούσε των ενδεχόμενων κινδύνων
  • Παρόλο που επικινδυνότητα ήταν δεδομένη δεν λήφθηκαν μέτρα για τη σωστή φύλαξη του φορτίου"

ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο Πρόεδρος δεν… βγαίνει στο γυαλί

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/
Δεν πρόκειται να υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της κατάθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί την 11η Ιουλίου.

Όπως διαφάνηκε σήμερα κατά την έναρξη των καταθέσεων ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής, που συνεδριάζει σε αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ερωτήματος του Χρίστου Τριανταφυλλίδη, δικηγόρου ενός εκ των συγγενών των θυμάτων της φονικής έκρηξης, δεν θα επιτραπεί στις τηλεοπτικές κάμερες να λαμβάνουν και να μεταδίδουν στιγμιότυπα από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Αλλού στοχεύουν οι Τούρκοι

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

...Oι φωνές των Τούρκων για τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας στοχεύουν τα κοιτάσματα που βρίσκονται ανοικτά της Πάφου εκεί που η Κυπριακή ΑΟΖ ενώνεται με την Ελληνική. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας γνωρίζει ότι πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν όσον αφορά το οικόπεδο 12 ή το οικόπεδο Αφροδίτη, όπως έχει μετονομαστεί τελευταία. Η περιοχή αυτή της κυπριακής ΑΟΖ είναι συμφωνημένη, οριοθετημένη και επικυρωμένη με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και με προσυμφωνία με το Λίβανο και η όποια αμφισβήτησή της από χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά πίσω από την Κύπρο αγγίζει τα όρια του παραλογισμού....
ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Χουριέτ  28-8-2011

Αναβλύζει η ιστορία στην Λαοδίκεια
Στις συνεχιζόμενες ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη της Λαοδίκειας, βρέθηκαν μαρμάρινες προτομές θεών εκείνης της εποχής καθώς και του αυτοκράτορα και άλλων σημαντικών ατόμων της εποχής. Τελευταία βρέθηκαν δύο προτομές του Δία, μία του αγγελιοφόρου του του Ερμή καθώς και μία φέρεται να είναι κάποια πλούσια γυναίκα της εποχής.

Wikileaks για Βενιζέλο: Θα μπορούσαμε να μην χαρακτηρίζαμε εχθρικές τις Τουρκικές πτήσεις, αν λυνόταν το “πρόβλημα CAOC “…

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/

 Wikileaks για Βενιζέλο: Θα μπορούσαμε να μην χαρακτηρίζαμε εχθρικές τις Τουρκικές πτήσεις, αν λυνόταν το “πρόβλημα CAOC “…Τον Νοέμβριο του 2009 και σύμφωνα με το wikileaks :
Ο  κ. Βενιζέλος σε συζήτηση που είχε με τον  Αμερικανό πρέσβη Σπέκχαρντ, σχολίασε θετικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε γενικές γραμμές.
Αλλά σημείωσε ότι το πρόβλημα ήταν η εφαρμογή τους. Υποστήριξε την επανεξέταση παρελθόντων μέτρων, όπως η αναστολή των υπερπτήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και τις θρησκευτικές αργίες.

Αναβολή άσκησης Ελλάδος-Ισραήλ με πολλά μηνύματα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Με έγγραφό τους προς το ΓΕΕΘΑ ,οι ισραηλινοί αναβάλουν την προγραμματισμένη άσκηση με την Ελληνική ΠΑ,που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Σεπτεμβρίου ,γράφει ο Μικροπολιτικός στα Νέα και επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ.

Οι νέες στρατηγικές συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/



Του πρέσβη M K Bhadrakumar (διπλωμάτη καριέρας της Ινδίας).
Το Ισραήλ έχει πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Tayyip Erdogan δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Σχέσεις που το Τελ Αβίβ χρειάζονταν για ιδεολογικούς, πολιτικούς, και οικονομικούς λόγους.

Κύπρος: Τρεις όρους στη Λευκωσία θέτει η ισραηλινή Delek

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Κύπρος: Τρεις όρους στη Λευκωσία θέτει η ισραηλινή Delek
Ακρογωνιαίος λίθος της κυπρο-ισραηλινής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών σε πρακτικό επίπεδο, θεωρείται από διπλωματικές πηγές η επιτυχής κατάληξη στον διάλογο μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας Delek και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις απειλές για τις έρευνες στη Κύπρο.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Της Ανδρούλας Ταραμουντά
Η Άγκυρα φορτώνει ευθύνη πισωγυρίσματος στις διαπραγματεύσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για εξεύρεση  λύσης του Κυπριακού προβλήματος και ένταση στην περιοχή.
Αποθρασύνθηκε η τουρκική πλευρά.

Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που… απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;;;

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/

Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ
Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”

Ο Εισαγγελέας δείχνει Η.Π.Α. για τις υποκλοπές

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δείχνει η Εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005.