Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μέση Ανατολή και Ελλάδα – Η Μεγάλη Παγίδα!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Αναμενόμενη θα χαρακτήριζα ο ίδιος την εξέλιξη, στο θέμα Τουρκίας – Συρίας. Σύμφωνα με το τουρκικό τύπο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, επισήμανε πως δεν υπάρχει πια σημείο επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών και πως οι συνομιλίες μεταξύ τους λήγουν.



Το γεγονός πως επικαλείται ο Πρόεδρος της Τουρκίας τη σημερινή νέα αιματοχυσία στο εσωτερικό της Συρίας δεν μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει υπό την έννοια του ανθρωπιστικού χαρακτήρα ή πως ενδιαφέρεται και πραγματικά στα πεπραγμένα περί του ανθρώπινου παράγοντα στη περιοχή. Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες. Οι ΗΠΑ έχουν δώσει τα “κλειδιά” στη Τουρκία σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Και οι ΗΠΑ κατά τη προσωπική μου άποψη παίζουν και “διπλό παιχνίδι”, σχετικά πάντα με τον ελληνισμό (Ελλάς & Κύπρος).

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά στο όσα έπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με το θέμα της Κύπρου. Ωστόσο για να αποφασίσει η Τουρκία να κάνει των ηγήτορα της περιοχής αν μη τι άλλο πρωτίστως έχει εξασφαλίσει ορισμένα ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ.
Το Κουρδικό ήδη μπήκε σε δεύτερη προτεραιότητα και δεν είναι τυχαία η αναζωπύρωση των επιθέσεων του PKK. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στη Τουρκία, η ίδια στη συνάντηση με μέλη του Κουρδικού Κόμματος της τουρκικής βουλής, χαρακτήρισε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση.
Τώρα, όσον αφορά τα δικά μας, πληροφορίες αναφέρουν πως το “ξίφος του Δαυίδ” (Ισραήλ) είναι έτοιμο να κόψει το οποιοδήποτε χέρι μπει ανάμεσα στις συμφωνίες που υφίστανται (συμφωνίες Ισραήλ-Κύπρου).
Καλώς ή κακώς η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι τεράστιας σημασίας, που μετατρέπει την Ελλάδα και τη Κύπρο σε balls boys (τα παιδάκια που μαζεύουν τις μπάλλες στα γήπεδα) και τους μεγάλους …επιτηρητές.
Γιατί το αναφέρω;
Γιατί ποτέ κανείς (από τους σημερινούς πολιτικούς) δεν θα μας πει πόσο ήταν το κέρδος της χώρας όταν ο ορυκτός πλούτος δει το …φως του ήλιου!
Φοβάμαι μηδαμινό έως τίποτα!
Ωστόσο θα μας παρουσιάσουν ως μέγα γεγονός το ότι η Τουρκία θα κάνει τη …πάπια (εναλλακτικά κότα) και δεν θα μας κάνει πόλεμο!
Πάντοτε ο λαός που πλήτεται οικονομικά “κερδίζει” (συμπτωματικά) μία τέτοια νίκη που θα του αναπτερώσει το ηθικό…
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου