Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εκκίνηση με ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η σκυτάλη των κερδών από τη Wall και την Ασία πηγαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα καθώς η ομιλία Bernanke «ζέστανε» το επενδυτικό κλίμα. Κέρδη άνω του 1,5% στη Φρανκφούρτη, κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Λονδίνο λόγω αργίας.

Αν και ο Bernanke δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης κατά την ομιλία του, ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έκλεισε την πόρτα για το μέλλον. Ο Bernanke επίσης τόνισε την προσδοκία του ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο.

«Ο πρόεδρος της Fed προέβη στα συνήθη καθησυχαστικά σχόλια ότι η Fed διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και την αποφασιστικότητα να τα χρησιμοποιήσει, στην περίπτωση που οι οικονομικές συνθήκες απαιτούν μέτρα, ενώ δεν άφησε να εννοηθεί ότι επίκεινται νέα μέτρα άμεσα», σημειώνει η Credit Agricole Corporate & Investment Bank.


Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται ανοδικά και… με άνεση πάνω από τα $1,45, «αγγίζοντας» ακόμη και το επίπεδο των $1,4550. Εξάλλου, το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα ενισχύεται σε ποσοστό 1,3% έναντι του φράγκου, στα 1,1829 φράγκα.

Στο ταμπλό, ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 καταγράφει κέρδη 1,35%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 1,47%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο +1,55%.

Κέρδη 1,27% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 1,06% ενισχύεται ο ιταλικός MIB, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI καταγράφει άνοδο 1,08%. Ο ελβετικός SMI ενισχύεται 1,46%.

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο +2,80% και τον Micex στο +0,85%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE ενισχύεται σε ποσοστό 0,01%.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου