Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο Εισαγγελέας δείχνει Η.Π.Α. για τις υποκλοπές

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δείχνει η Εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Εισαγγελέας Εφετών Δ. Δασούλας, που είχε αναλάβει την ποινική έρευνα της υπόθεσης αυτής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι «φυσικός αυτουργός» στις τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν πραγματοποιηθεί εκείνη την περίοδο μέσω τουλάχιστον της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafon.

Έρευνα έφτασε σε αυτό το άκρως σοβαρό αποτέλεσμα με την βοήθεια των έμπειρων τεχνικών της Αρχής Προστασίας προσωπικών Δεδομένων, οι οποίοι ανακάλυψαν ακολουθώντας τα ίχνη των δεκατεσσάρων «κινητών-σκιών» που αναμετέδιδαν τις υποκλαπείσες συνομιλίες σε κάποιο τερματικό υπολογιστή, ότι τέσσερα από αυτά αγοράστηκαν από το ίδιο άτομο, από κατάστημα της ακτής Μιαούλη στον Πειραιά.

Η συνέχεια της ιχνηλάτησης ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε μία από αυτές της συσκευές στην συνέχεια τοποθετήθηκε άλλη κάρτα sim, η οποία αγοράστηκε από την πρεσβεία των Η.Π.Α. και το κινητό το χρησιμοποιούσαν στελέχη της για τις επικοινωνίες τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην χώρα τους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» όλες αυτές οι πληροφορίες είναι σε γνώση της Κυβέρνησης από την αρχή του καλοκαιριού και τώρα αναμένεται να συνεχιστεί σε επίπεδο προσωποποίησης κατηγοριών η δικαστική έρευνα, παρά την διπλωματική ασυλία που καλύπτει τους εμπλεκόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι στην λίστα των προσώπων που είχε αποκαλυφθεί το 2005 ότι ήταν σε συνεχή παρακολούθηση, εκτός από τον Πρωθυπουργό περιλαμβάνονταν υπουργοί, ο αρχηγός της αστυνομίας, ο διοικητής της Ε.Υ.Π., μέχρι και αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου