Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Μυστηριώδης κύκλος 4.000 ετών στην Κρήτη απειλεί να εκτροχιάσει το μέγα έργο για το νέο αεροδρόμιο


Ιούνιος 13, 2024. Ελλάδα.

Ένας αρχαίος μυστικιστικός κύκλος, μέρος ενός μνημειακού συγκροτήματος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Κρήτη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ;

 

Υπάρχει κουλτούρα βιασμού; O RAINN, ο μεγαλύτερος οργανισμός στην Αμερική που βοηθά θύματα βιασμού λέει πως όχι. Μας εξηγεί πως ο βιασμός είναι ένα έγκλημα που διαπράττεται από μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Και πως οι αστικοί μύθοι περί κουλτούρας βιασμού αποσυντονίζουν την προσπάθεια να εστιάσουμε σε αυτούς καθώς στρέφουμε την προσοχή μας σε υγιής ανθρώπους. Μήπως όμως υπάρχει κάποια άλλη κουλτούρα βιασμού;

Κώστας Κωστόπουλος: Κινείται νομικά εναντίον όσων αγνοούν την ομόφωνη αθώωσή του για την κατηγορία βιασμού

Την αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου προκάλεσε η εμφάνιση της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η πνευματική τρωτότητα του woke


Απόσπασμα από το βιβλίο του Ματιέ Μποκ-Κοτέ, Η φυλετιστική επανάσταση και άλλα ιδεολογικά ζιζάνια, που κυκλοφορεί από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις .

Η Άγκυρα τορπιλίζει το Κυπριακό και οργανώνει φιέστα για την επέτειο της εισβολής


Νίκος Μελέτης

Μεθοδικά και συστηματικά η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο τορπιλίζουν την τελευταία προσπάθεια του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού καθώς θέτουν ως προϋπόθεση για τις συνομιλίες την αποδοχή εκ των προτέρων της ύπαρξης «δύο κρατών».

Κατεχόμενα: Θέλουν δύο ευρωβουλευτές μέσω χωριστής διαδικασίας


Ανδρέας Πιμπίσιης


Την απαίτηση των χωριστών εκλογικών διαδικασιών επαναφέρει στο προσκήνιο η τουρκοκυπριακή πολιτική ηγεσία με αφορμή τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ακόμα και εντός του ΡΤΚ (πάνω στο οποίο θέλησε να στηριχθεί το ΑΚΕΛ για να ανεβάσει ποσοστά) κυρίαρχη άποψη είναι πως οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να μη συμμετέχουν σε μια ελληνοκυπριακή εκλογική διαδικασία.

Μεταναστευτικό: Μειώθηκαν κατά 50% οι αφίξεις – Αυξήθηκαν οι επιστροφές


Στοιχεία για την πορεία του μεταναστευτικού στην Κύπρο, έδωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων: Το μεγάλο στοίχημα της ΔΕΠ και η ενίσχυση με τα Black Hawk

*Του Κώστα Σαρικά 

Η νεοσύστατη Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η 4η Μονάδα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων η οποία θα πιστοποιηθεί από το NATO προκειμένου να μπορεί να αναλαμβάνει σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τρεις επίλεκτες Μονάδες της ΔΔΕΕ – ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ και Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων – αποστολές της Συμμαχίας.

Αναμονή του ΟΚ από ΗΠΑ για Rampage – Τον JASSM-ER αφορά η αποδέσμευση

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την αμερικανική έγκριση αναμένει η σχεδιαζόμενη προμήθεια πυραύλων αέρος – εδάφους Rampage για την Πολεμική Αεροπορία. Η έγκριση, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, είναι απαραίτητo να ληφθεί από την κατασκευάστρια ΙΑΙ, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο όπλο προορίζεται να φέρεται από αμερικανικής κατασκευής μαχητικά F-16.

O εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ και τι θα έπρεπε να είχε γίνει.


O εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ και τι θα έπρεπε να είχε γίνει.

Επιβεβαίωση: 32 κελιά Sylver A50 VLS για Aster 30 η πρώτη FDI-HN “ΚΙΜΩΝ” F-601


Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του DP για την εγκατάσταση 32 κελιών εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) επιφανείας – αέρος Aster 30 στην πρώτη ελληνική φρεγάτα τύπου FDI-HN, την «ΚΙΜΩΝ» F-601, στην βάση των στιγμιότυπων του βίντεο της συνέντευξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρατική τηλεόραση κατά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία του ομίλου Naval Group, στο Λοριάν, της Γαλλίας.

«Καταιγίδες», «Λαίλαπες» και κοινές ασκήσεις SOF Ελλάδας – ΗΠΑ φέρνουν παραζάλη στην άλλη πλευρά του Αιγαίου: Νατοϊκή πιστοποίηση combat ready για τη διοίκηση Ειδικού Πολέμου


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Με την μετεκλογική άσκηση «Λαίλαπα» που ενεργοποιεί τις δυο μοίρες της Διοίκησης φρεγατών και τακτικό πεδίο τα νερά του Μυρτώου πελάγους και των Κυκλάδων, το Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώνει έναν κύκλο ασκήσεων εν μέσω συνθηκών καύσωνα.

Δένδιας και Γκιουλέρ «τα είπαν» στις Βρυξέλλες – Η εμβάθυνση και ενδυνάμωση του NATO συζητήθηκε στην Υπουργική Σύνοδο


Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, σχετικά με τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του NATO, στην οποία συμμετέχει, στις Βρυξέλλες: «Έχουμε σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την Υπουργική Σύνοδο του NATO, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα και συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του NATO».

Γαλλία: Ισλαμιστής νεκρός από αστυνομικούς (vid.)


“Η Μασσαλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης. Πολλά από τα εγκλήματα εκεί διαπράττονται από ισλαμιστές από χώρες της Βόρειας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένου αυτού που φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ” και έριξε μια βόμβα μολότοφ στις Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλικής Αστυνομίας που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν σήμερα”!

Αλ. Παπαδοπούλου: Η νέα ηγεσία έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα «Βόρεια Μακεδονία»


«Η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι δεν είναι απλοί πολίτες, εκπροσωπούν το κράτος και ως εκ τούτου έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία της χώρας, η οποία είναι Βόρεια Μακεδονία» επισήμανε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε χθεσινοβραδινή της συνέντευξη σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Μακεδονίας.

Σιλιάνοφσκα για το όνομα Βόρεια Μακεδονία: «Δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, δεν θα προκαλέσει προβλήματα»

Πηγή: iefimerida.gr - Σιλιάνοφσκα για το όνομα Βόρεια Μακεδονία: «Δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, δεν θα προκαλέσει προβλήματα» - iefimerida.gr


Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ισχυρίστηκε ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στη χώρα της.

Σιλιάνοφσκα σε Φιντάν: Σημαντικός ο ρόλος της τουρκικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της προς τη χώρα εκφράζοντας την προσδοκία ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον

Ελληνοτουρκικά: Αμηχανία στην Άγκυρα – Οι ΗΠΑ συζητούν την αναβάθμιση των ελληνικών MLRS στα 500 χλμ εμβέλεια;

Θα μπορούσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια του όπλου έως και τα 1.000 χλμ..

Διονύσης Αντωνέλλος

«Να παραβλεφθεί η αεροπορική ισορροπία με την Ελλάδα έναντι της ασφάλειας της Ευρώπης…», τουρκικό δημοσίευμα



Ιούνιος 14, 2024. Ελλάδα.

«Η Γερμανία πρέπει τώρα να άρει τη ρήτρα των Eurofighter λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία διασφαλίζει ταυτόχρονα την ασφάλεια της Ευρώπης στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή και ομαλοποιείται με τις ΗΠΑ μετά την πώληση των F-16», γράφουν τα τουρκικά media.

"Τουρκικό νησί η Ζουράφα", ισχυρίζεται ο πατέρας του τουρκολιβυκού μνημονίου


Ο απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί και "πατέρας" του τουρκολιβυκού μνημονίου, ζήτησε αντίποινα κατά της "ελληνικής παρενόχλησης Τούρκων ψαράδων στη Θάλασσα των Νησιών".

Τουρκία: Ανοίγει το κεφάλαιο για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο - Ο στόχος της


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σάντσεθ – Ερντογάν: Εγκάρδιο κλίμα, συμπόρευση στο Μεσανατολικό και συναλλαγές δισεκατομμυρίων


Η συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που διαθέτει η Ισπανία θα παραμείνει στην Τουρκία παρά τις εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προμηθεύσουν τέτοια οπλικά συστήματα στο Κίεβο, γνωστοποίησε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ισραήλ: Δεν θα συμμετάσχουμε στην τριμερή ομάδα επαφής που προτείνει η Γαλλία


Καθώς διεξάγουμε έναν δίκαιο πόλεμο, υπερασπιζόμενοι τον λαό μας, το Παρίσι έχει υιοθετήσει εχθρικές πολιτικές κατά του Ισραήλ, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ΥΠΑΜ Γκάλαντ.

Φαιδρή δήλωση Αποστολάκη: Η Χαμάς είναι πολιτική δύναμη που κινείται στα όρια της «επαναστατικής ομάδας»

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αυτή την αχαρακτήριστη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. 

Δεν είναι... fake: Το Ισραήλ επιτέθηκε στον Λίβανο με... καταπέλτη μεσαιωνικού τύπου! (vid)


Ισραηλινά στρατεύματα έριξαν βολίδα στον Λίβανο χρησιμοποιώντας έναν καταπέλτη που έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια από τον 16ο αιώνα και έπειτα

CNNi: Η Χαμάς λέει ότι «κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι Ισραηλινοί όμηροι είναι ζωντανοί

Ισραηλινοί ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Ohad Zwigenberg

Η τύχη των 120 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό της παρατεταμένης και αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν περιπολικά ταχύπλοα και drones των Χούθι


ΗΠΑ: Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Πέμπτη κατέστρεψαν δυο περιπολικά ταχύπλοα και τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα, τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και «αισθητήρα» συστήματος «αντιαεροπορικής άμυνας» σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Μπρετόν: Η Ευρώπη θα παράγει τόσες οβίδες όσες και η Ρωσία μέχρι το 2025

Σε δηλώσεις του από το Φόρουμ Αεροπορίας του Παρισιού, ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος και για τις αμυντικές βιομηχανίες, χαιρέτισε, την αύξηση του ρυθμού παραγωγής όπλων και πυρομαχικών από Ευρωπαίους κατασκευαστές, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επανεξοπλισμού της Ευρώπης κατά τα επόμενα χρόνια. 

Ιταλία - Σύνοδος κορυφής G7: Οι ηγέτες υπόσχονται υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί»


Καταδικάζουν τις ενέργειες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα (προσχέδιο τελικής διακήρυξης)

100 χώρες ψάχνουν λύση για την Ουκρανία


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που διοργανώνεται από την ελβετική κυβέρνηση σε συντονισμό με την ουκρανική κυβέρνηση, είναι η πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα για τη συνεχιζόμενη και έντονη προσπάθεια της Ουκρανίας να συγκεντρώσει παγκόσμια υποστήριξη για το όραμά της για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στη χώρα.

Ζελένσκι: «Τελεσίγραφο» η πρόταση του Πούτιν για κατάπαυση του πυρός

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Alex Brandon

Τελεσίγραφο «που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την πρόταση για κατάπαυση του πυρός που κατέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στη Μόσχα: Ο Πούτιν «δεν είναι σε θέση» να έχει απαιτήσεις από την Ουκρανία για την ειρήνη


Ο Πούτιν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «στο λεπτό», μόνο εάν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του για εισδοχή στο ΝΑΤΟ

Φτάσαμε στο σημείο "χωρίς επιστροφή", δηλώνει ο Πούτιν και θέτει σκληρούς όρους για διαπραγματεύσεις


Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχέδια των δυτικών χωρών για παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία μέσα από την αξιοποίηση των "παγωμένων" στο εξωτερικό ρωσικών περιουσιακών στοιχείων συνιστά "κλοπή" και τόνισε πως "δεν θα μείνουν ατιμώρητα".

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με την Κούβα ξανά στο επίκεντρο πυρηνικής αντιπαράθεσης: Οι ΗΠΑ απάντησαν στο στόλο της Μόσχας με δικό τους υποβρύχιο στο Γκουαντάναμο [videos]


A handout satellite image made available by Maxar Technologies shows Russian naval vessels during a port of call in Havana, Cuba, 13 June 2024 (issued 14 June 2024). EPA/MAXAR TECHNOLOGIES / HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2024 MAXAR TECHNOLOGIES — THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Άμεση ήταν η αμερικανική απάντηση στην επίδειξη δύναμης από πλευράς Ρωσίας στην Κούβα.