Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Δεν είναι... fake: Το Ισραήλ επιτέθηκε στον Λίβανο με... καταπέλτη μεσαιωνικού τύπου! (vid)


Ισραηλινά στρατεύματα έριξαν βολίδα στον Λίβανο χρησιμοποιώντας έναν καταπέλτη που έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια από τον 16ο αιώνα και έπειτα

Τα ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν καταπέλτη μεσαιωνικού τύπου για να πετάξουν βολίδες πέρα από τα σύνορα με το Λίβανο, καθώς εντείνονται οι μάχες με την υποστηριζόμενη από το Ιράν ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το τρεμπουσέ, ένα περιστρεφόμενος βραχίονας με μία σφεντόνα που συνδέεται για την εκτόξευση ενός βλήματος, έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια από τον 16ο αιώνα και έπειτα.

Οι IDF δήλωσαν ότι ο καταπέλτης ήταν μία «τοπική πρωτοβουλία» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως, ενώ ο ανταποκριτής του CNN στο Ισραήλ είπε ότι το τρεμπουσέ πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να κάψει θάμνους και να διευκολύνει τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να εντοπίσουν μαχητές που προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα.

Βίντεο που δείχνει τον καταπέλτη σε λειτουργία ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο το CNN δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πότε τραβήχτηκε το υλικό, αλλά το τοποθετεί στα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου