Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η απίστευτα συγκινητική ιστορία πίσω από την αγκαλιά δύο πιγκουίνων – Η φωτογραφία πήρε το Ocean Photograph Award - Η μαγεία της φύσης είναι ανεξάντλητη

Η μαγεία και η ομορφιά της φύσης και του ζωικού βασιλείου είναι πραγματικά ανεξάντλητη. Και πολλές φορές μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι και τα ζώα μπορούν και έχουν ενσυναίσθηση. Απλά δεν εκφράζονται με τα ίδια αισθητηριακά εργαλεία που το κάνουν οι άνθρωποι.

Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Μελβούρνη από τον Tobias Baumgaertner έφερε στον Γερμανό φωτογράφο το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic για μία πολύ συγκινητική ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι και τα ζώα θρηνούν και παρηγορούν άλλα ζώα που νιώθουν άσχημα. Όπως εξήγησε ο φωτογράφος, του είπαν πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει τους συντρόφους τους και τους έβλεπαν συχνά να παρηγορούν ο ένας τον άλλο παίρνοντας ο ένας τον άλλο αγκαλιά.

Αλλάζουν άμεσα τα σχολικά βιβλία για χάρη των Σκοπιανών! Γιατί το ΕΛΙΑΜΕΠ πιέζει αφόρητα την Ελληνική κυβέρνηση;

Από το europost

Την ώρα που η κοινή γνώμη έχει δικαιολογημένα στραμμένη την προσοχή της στην πανδημία, στον εμβολιασμό και στο νέο κύμα καταγγελιών- σκανδάλων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές που γίνονται αθόρυβα στα εθνικά θέματα είναι ραγδαίες.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλάζοντας τα σχολικά βιβλία– στην πρώτη φάση την ορολογία τους. Το ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε παρακάτω είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Την ίδια ώρα το ΕΛΙΑΜΕΠ του οποίου ηγείτο μέχρι πρόσφατα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος πιέζει από κοινού με αντίστοιχο Ίδρυμα των Σκοπίων την κυβέρνηση της Ν.Δ να κυρώσει άμεσα τις αμυντικές συμφωνίες με τη «Βόρεια Μακεδονία» και επιτίθεται με ένταση σε Βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν με την εξέλιξη αυτή.

Τagesspiegel: «Να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στη Τουρκία»

«Η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας στηρίζεται στην πρόκληση των δυτικών της εταίρων. ΕΕ και ΝΑΤΟ οφείλουν να αντιδράσουν. Και πρώτη απ΄ όλους η Γερμανία», γράφει η γερμανική Τagesspiegel σε σχόλιο με τίτλο «Να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στη Τουρκία».

Η εφημερίδα του Βερολίνου διερωτάται: «Τι πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν ΕΕ και Γερμανία τη συγκρατημένη στάση τους; Ο πρόεδρος Ερντογάν ονειρεύεται ένα νέο οθωμανικό κράτος και δρα σαν να ήταν σουλτάνος. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η διένεξη με την Ελλάδα και τη Κύπρο, όλα αυτά είναι μια συνεχιζόμενη πρόκληση. Μια πρόκληση την οποία αποδέχονται οι Ευρωπαίοι και η νατοϊκή συμμαχία. Και ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος. Γιατί; Χρειάζεται τα αποθέματα υδρογονανθράκων για να σταματήσει τη κρίση της τουρκικής οικονομίας και τη κατάρρευση της λίρας. Παρά τα όσα συμβαίνουν, οι εξαγωγές όπλων στη Τουρκία συνεχίζονται».

Ύμνοι στην Άγκυρα, ευρωπαϊκά κονδύλια και μπίζνες με τουρκικές εταιρίες από τη Βορειομακεδονική κυβέρνηση

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Κι όμως κάτι γίνεται λάθος στη Βόρεια Μακεδονία. Χθες, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ συνέχιζε την περιοδεία του στη Βόρεια Μακεδονία απολαμβάνοντας την ένθερμη υποδοχή σύσσωμης της ηγεσίας της χώρας, ο πρωθυπουργός Ζ. Ζάεφ ανακοίνωνε ότι το έργο για την διανομή του φυσικού αερίου που θα φθάνει στην χώρα μέσω Ελλάδας και με κοινοτική χρηματοδότηση θα το αναλάβουν τουρκικές εταιρίες.

Ο κ. Ζάεφ παρουσίασε χθες τα έργα που θα γίνουν στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος "Action 21 - for European standards at home!" ανακοινώνοντας ότι την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας, το οποίο θα προσφέρει ποσότητες φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές και με ασφάλεια.

Γερμανική κοινοβουλευτική έκθεση αμφισβητεί τη νομική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Frank Nordhausen

Τα προτεινόμενα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πρώην παραθαλάσσιο θέρετρο των Βαροσίων στη Βόρεια Κύπρο είναι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με μελέτη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Bundestag (WD) την οποία επεξεργάστηκε το Ahvalnews πριν από τη δημοσίευση. 

Η νομική μελέτη των 23 σελίδων ανατέθηκε από το μέλος του Bundestag Sevim Daimdelen από το αριστερό κόμμα Die Linke και πρόεδρος της γερμανικής-τουρκικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τι θα έπρεπε να γίνει στο Σκοπιανό

Δημήτρης Καμπουράκης
Από το liberal

Η εξέλιξη της συμφωνίας των Πρεσπών, αργά-αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται σ’ ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο για την Ελλάδα. Οι Βούλγαροι μπλοκάρουν με άνεση την είσοδο των Σκοπιανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους σαφώς πιο ασήμαντους απ' αυτούς που ταλάνιζαν τις δικές μας σχέσεις. Και τώρα οι Τούρκοι, των οποίων την διείσδυση στην γειτονική χώρα θα ανέκοπτε δήθεν η συμφωνία των Πρεσπών, μόνο που δεν βγαίνουν αλά-μπρατσέτα με τους Σκοπιανούς στα διεθνή φόρουμ να δηλώνουν τον διακρατικό τους έρωτα.

“Καμπανάκι” ΣΕΚΠΥ για Αμυντική Βιομηχανία… (“εις ώτα μη ακοώντων”)

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios

Επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, κοινοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αναστάσιος Ροζολής.

Στην επιστολή, τονίζεται η ανάγκη ενεργού συμμετοχής της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας στα σχεδιαζόμενα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο χρόνος ενδεχομένως δεν είναι τυχαίος, καθώς η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προωθεί προγράμματα με απευθείας αναθέσεις χωρίς πρόβλεψη για ανταλλάγματα – “επιστροφές” σε επίπεδο Αμυντικής Βιομηχανίας και όλα αναδίδουν “αέρα” εξυπηρετήσεως με διάφορα προσχήματα, συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων κατά προτεραιότητα. Στην επιστολή, τονίζεται εξάλλου “ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπό συζήτηση προϋπολογισμού για εξοπλισμούς (άνω του 80%) θα διατεθεί μέσω εξαιρέσεων της Οδηγίας (διακρατικές συμφωνίες κ.λπ.) π.χ. αεροσκάφη, πολεμικά πλοία κ.α.“.