Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πυροβολισμοί και καταδίωξη στη Μάνδρα Αττικής

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μάνδρα της Αττικής. Καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και άγνωστων, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας σημειώθηκε στις 8.10 το βράδυ στην Μάνδρα Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν.

Ο Κίνδυνος του Τρομοκράτη – Μοναχικού Λύκου


Συνέντευξη του Jeffrey D. Simon στον MarkThompson και στο Time U.S.

O Jeffrey D. Simon είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η τρομοκρατία του Μοναχικού Λύκου: καταννοώντας την ανερχόμενη απειλή»..

 Ο Mark Thompson είναι κάτοχος του Pulitzer και έχει καλύψει τον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας στην Washington από το 1979 και για το Time από το 1994.

Δημοσίευση στο Time U.S. 27 / 02 / 2013

Μετάφραση και Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος 

Πτώση στην Wall Street με το "βλέμμα" στα αποτελέσματα

Dow14.537,14-81,45 -0,56%  



  Nasdaq3.166,36-38,31 -1,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Εν ριπή οφθαλμού εξαφανίστηκαν τα κέρδη της εκκίνησης των συναλλαγών της Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν τόσο στο τελευταίο κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων, όσο και στα στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ. Την εικόνα στο ταμπλό ήρθαν να επιδεινώσουν τα στοιχεία για τη μεταποιητικη δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια, που εμφάνισαν απρόσμενη πτώση του δείκτη Phiily Fed.

Από τα σημερινά αποτελέσματα ξεχωρίζουν αυτά των United Health, Verizon Communications και Morgan Stanley. Μετά τη λήξη των συναλλαγών, αναμένονται τα αποτελέσματα των Google, Microsoft και IBM.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 74,70 μονάδες (-0,51%) και βρίσκεται στις 14.543,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 28,40 μονάδων (-0,89%) φτάνοντας τις 3.176,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 9,20 μονάδων (-0,59%) και βρίσκεται στις 1.542,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Verizon Communications Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 51,25 δολάρια με άνοδο 1,71 δολ. ή σε ποσοστό 3,45%. Ακολουθούν η Procter and Gamble με κέρδη 0,70% στα 79,61 δολάρια και η American Express στα 64,375 δολάρια με άνοδο 0,38%.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πώς προέκυψε το σύμβολο σημαία τους;

Ο όρος ημισέληνος στα Ελληνικά είναι λανθασμένος, αφού το σύμβολο δεν απεικονίζει «μισό» φεγγάρι, αλλά το ένα τέταρτο αυτού. Πιο σωστός θα ήταν ο όρος «αμφίκυρτος σελήνη». Επειδή όμως έχει καθιερωθεί, έστω και λανθασμένα θα το χρησιμοποιούμε και εμείς. Στα τουρκικά την ονομάζουν (περιγραφικά) ακόμα πιο λάθος ως «φεγγάρι-άστρο» (ay yıldız), σαν να ήταν ολόκληρο φεγγάρι.
Το σύμπλεγμα της ημισελήνου (δηλ. το μισοφέγγαρο και το άστρο) έχει βαθιά σχέση στο χρόνο με την Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Ν. Μεντβέντεβ προς Ρώσους καταθέτες: «Φύγετε από την Κύπρο γιατί μας έκλεψαν»!

Διέλυσε και τις όποιες τελευταίες ψευδαισθήσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη ότι θα μείνει στην Κύπρο έστω και μια ρωσική κατάθεση ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντέντεβ ύστερα από όσα είπε στη ρωσική Βουλή απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή.
Ο Ν. Μεντέντεβ  κάλεσε τους Ρώσους καταθέτες να «αποχαιρετήσουν τον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου» και να επιστρέψουν  τις καταθέσεις τους πίσω στη Ρωσία επικρίνοντας παράλληλα ΕΕ αλλά και την κυβέρνηση Αναστασιάδη για την χειρότερη δυνατή λύση στο πως κάποιοι προχωρούν στην κατάσχεση καταθέσεων.

ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ!…

Του Χρήστου Πασαλάρη
Από το enikos.gr

Δεν γίνεται να μην τιμήσω σήμερα, έστω με λίγες λέξεις, δύο μεγάλους Ελληνες πατριώτες που ήξεραν να υψώνουν ανάστημα στον ξένο κατακτητή. Και όχι μόνο αλλά και να δίνουν τέλος στη ζωή τους όταν η πατρίδα συνθλιβόταν κάτω από τη γερμανική  μπότα!…
Μιλάω για τον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή που είπε το δεύτερο ΟΧΙ στους Γερμανούς στις 6 Απριλίου του 1941, όταν εκείνοι του ζήτησαν με τελεσίγραφο, λίγο πριν εισβάλουν στην Ελλάδα, να διώξει τους Αγγλους.. Και που αυτοκτόνησε ΕΝ ΣΙΩΠΗ, σαν σήμερα στις 18 Απριλίου, αρνούμενος να συνθηκολογήσει και να καταφύγει στη Μέση Ανατολή.

Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία στην Ιταλία

Δεν υπήρξε υποψήφιος ο οποίος να συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείτο για να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας στην δεύτερη ψηφοφορία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταμέτρησης που ακόμη συνεχίζεται.

Ο αριθμός των λευκών, που επέλεξαν πολλά στελέχη της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς μετά τη σχετική εντολή που έδωσαν τα κομματικά επιτελεία, ξεπέρασε λίγο μετά τις 19:40 (ώρα Ελλάδας) το ένα τρίτο των 1.007 ψήφων συνολικά των κοινοβουλευτικών και των νομαρχιακών εκπροσώπων, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να εκλεγεί πρόεδρος.

Συλλήψεις για τα πυρά κατά μεταναστών στη Μανωλάδα

Τους δύο εκ των τεσσάρων ατόμων που το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισαν να λύσουν με τα όπλα μια εργατική διαφορά στη Μανωλάδα Ηλείας έχει πλέον στα χέρια της η αστυνομία.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας και έναν εκ των επιστατών του, οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση με όπλα κατά των περίπου 200 μεταναστών εργατών όταν αυτοί απλά ζήτησαν να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται εδώ και 6 μήνες.

Η Μέρκελ στο τέλος θα ζητήσει να πληρώσει ο Νότος για... τη Γερμανία Νέα γερμανική πρόκληση: Το ψέμα της φτώχειας των Ελλήνων!!!

Αν ακούγατε ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς θα το πιστεύατε; Διαβάστε παρακάτω κάτι που αν δεν σας βγάλει από τα ρούχα σας, σίγουρα θα σας προκαλέσει το ενδιαφέρον...

Der Spiegel: «Το ψέμα της φτώχειας. Πώς οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση καμουφλάρουν τον πλούτο τους». Με αυτό τον άκρως προκλητικό τίτλο το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού απεικονίζει έναν Έλληνα επάνω σε έναν γάιδαρο να μεταφέρει τεράστιους σάκους με χρήματα... κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ.

Πώς η εικόνα της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ευρώπη συνδέθηκε με τον ναζισμό; Deutsche Welle: Μέρκελ, όπως Χίτλερ;

Με τίτλο «Μέρκελ, όπως Χίτλερ;», η γερμανική εφημερίδα «Deutsche Welle», αναλύει πώς η εικόνα της γερμανίδας καγκελαρίου συνδέθηκε στην Ευρώπη με τον ηγέτη του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP) και δικτάτορα της Ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφο Χίτλερ.

«Η κρίση του ευρώ ξύπνησε παλιές μνησικακίες. Όλο και περισσότερο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται στο εξωτερικό ως Ναζί, ακόμα και ως ένας νέος Χίτλερ», γράφει χαρακτηριστικά η  Deutsche Welle και αναρωτιέται: «Μήπως η πολιτική κουλτούρα στην Ευρώπη απέτυχε;».

Έως 15 οι νεκροί - Πάνω από 160 οι τραυματίες Έκρηξη στο Τέξας: «Ηταν σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα!»

Η ισχυρή έκρηξη τη νύκτα στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας ισοπέδωσε πολύ μεγάλο αριθμό κατοικιών στην περιοχή και δημιουργεί φόβους για δεκάδες νεκρούς.

Η έκρηξη δημιούργησε τεράστια πύρινη σφαίρα. "Ηταν σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα", δήλωσε στο CNN ο Τόμι Μούσκα, δήμαρχος της πόλης Γουέστ, πληθυσμού 2.500 κατοίκων, όπου συνέβη το δυστύχημα. Μάλιστα από την έκρηξη σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση έγινε αισθητή σε μια ακτίνα 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το εντυπωσιακό 43%

φοιτητικες εκλογες

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Ένα ακόμη μεγάλο θρίαμβο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγράφουν τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών αποτελεσμάτων τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ.
Η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη όχι μόνο διατήρησε τις δυνάμεις της σε μία δύσκολη πολιτικά περίοδο αλλά σε αρκετές περιπτώσεις σημείωσε ανοδικά αποτελέσματα.
Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες σχολές είχε διαμορφωθεί μία εικόνα περί αδιαφορίας των φοιτητών και ευρείας ενίσχυσης της Αριστεράς, όλα ανατράπηκαν στην κάλπη και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επικράτησε με εμφατικό τρόπο για 27η συνεχόμενη χρονιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε κίνδυνο ο Χριστιανισμός στη Συρία

Σε κίνδυνο ο Χριστιανισμός στη Συρία
Τον κώδωνα του κινδύνου για τους Χριστιανούς στη Συρία έκρουσε ο μητροπολίτης Ιλαρίων και πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίων απαντώντας σε σχετική ερώτηση φοιτητή, σε εκπαιδευτική εκδήλωση, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Ο μητροπολίτης  επικαλέστηκε πληροφορίες από ιερωμένους του εκεί Πατριαρχείου, σε περιοχές μάλιστα όπου δρουν ισλαμιστές αντάρτες, ότι τα θύματα της βίας «είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων καταφεύγουν αλλού, είτε στη χειρότερη εξοντώνονται». 

Τα πρόσωπα του ανασχηματισμού

Τα πρόσωπα του ανασχηματισμού
-Θέμα 24ώρων ο ανασχηματισμός. Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση, ποιοι φεύγουν -Μετά τη συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μία φυγή προς τα εμπρός
Στην παρούσα φάση, ο ανασχηματισμός θεωρείται ότι θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή για την κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχει ήδη καταλήξει στο σχήμα που θα έχει η νέα κυβέρνηση ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι συνεννοήσεις με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν με περισσότερα μέλη στη νέα κυβέρνηση, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας.
Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με 8 περίπου στελέχη του στην κυβέρνηση ενώ και η ΔΗΜΑΡ θα έχει 3 έως 4 στελέχη της αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο κ. Κουβέλης θα προτιμήσει μία πιο διακριτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Ανοδικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Θετικά κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο λόγω των συνεχιζόμενω κερδών στις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας.

Στις 12:48 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 98,27 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,78%, ενώ ο Δείκτης FFTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,38 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,68%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €12.065, ενώ πραγματοποιήθηκαν μόνο 34 συναλλαγές μέχρι στιγμής.

Ήπιες απώλειες για τον ΓΔ από τη "διελκυστίνδα" μεταξύ των blue-chips

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., καθώς οι πιέσεις στον τίτλο της ΕΕΕΚ δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη έως 1%.

Από τη μικτή εικόνα του ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε σήμερα η άνοδος της μετοχής του ΟΠΑΠ, μετά την κατάθεση των δύο προσφορών από τις Third Point και Emma Delta.

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, για να ολοκληρώσει τελικά τη διαπραγμάτευση στο υψηλό ημέρας των 7,02 ευρώ , με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να διαμορφώνεται σε 2,24 δισ. ευρώ.

Ηλίας Μαυρομιχάλης (1795 - 1822)

Ο Ηλίας Μαυρομιχάλης ή Μπεζαντές-Ηλίας (1795 - 1822) ήταν αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και γόνος της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. 

 Βιογραφικά στοιχεία
 
Γεννήθηκε στη Μάνη και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.[1] Συμμετείχε στην προεπαναστατική συνέλευση των οπλαρχηγών στη Λευκάδα. Με την έναρξη του Αγώνα έλαβε μέρος στην απελευθέρωση της Καλαμάτας, στη μάχη του Βαλτετσίου όπου διακρίθηκε μαζί με το θείο του Κυριακούλη, στην πολιορκία της Τρίπολης, στην πολιορκία του Ακροκορίνθου, στην πολιορκία της Ακρόπολης και σε μάχες στην Εύβοια, όπου στάλθηκε μαζί με το θείο του Κυριακούλη για να συνδράμει τον Καρύστου Νεόφυτο και τους οπλαρχηγούς Μαυροβουνιώτη και Κριεζώτη.[1]