Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τα όρια της ελευθερίας είναι η αρχή της ελευθερίας του άλλου

Του Ν.Λυγερού

Τα όρια της ελευθερίας είναι η αρχή της ελευθερίας του άλλου αλλιώς είναι καταπάτηση. Όταν αποδέχομαι να βάλω όρια στην ελευθερία μου είναι επειδή λόγω ανθρωπιάς καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει ελευθερία και ο άλλος. Τώρα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα, όταν έχουμε δύο ελευθερίες πώς θα συμφωνήσουμε. Ξαφνικά πρέπει να χάσουμε χρόνο, τότε έχουμε τη δημοκρατία. Η δημοκρατία βασίζεται πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι σε κάποια φάση γίνονται συνάνθρωποι και για να έχουν ο ένας σεβασμό προς την ελευθερία του άλλου χάνουν χρόνο για να τα βρουν αλλιώς δεν τα βρίσκουμε. Χάνουμε και δεν σπαταλάμε. Τον χάνουμε συνειδητά. Ο Δάσκαλος χάνει χρόνο με τον μαθητή για να εξελιχθεί ο μαθητής. Γιατί; Γιατί η συνέχεια του Δασκάλου είναι οι μαθητές.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΙΚ1(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον δημοσιογράφο 
Π. Πανταζή. Ραδιοφωνικός σταθμός 
ΡΙΚ1, 03/05/2014

Τα δεκαπέντε πιο ανατριχιαστικά μέρη της Ελλάδας



Αν πιστεύετε ότι είστε ασφαλείς και τα μέρη που προκαλούν ανατριχίλες βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά σας, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.

Η Ελλάδα κατέχει εξαίρετη θέση ανάμεσα στις χώρες με τα πιο παράξενα, μυστικιστικά ή ανατριχιαστικά μέρη.

 Σπίτια, τοποθεσίες, περιοχές, ακόμη και χωριά της χώρας μας φημίζονται για το πέπλο μυστηρίου που τα καλύπτει και κάνει τους επισκέπτες να ριγούν..

Σοκαριστικό βίντεο: Πηδούσαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτηρίου στην Οδησσό

Το βίντεο είναι σοκαριστικό: ένας άνθρωπος φαίνεται καθαρά να πέφτει από ένα παράθυρο του κτηρίου του συνδικάτου που πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Παρασκευής στην Οδησσό.
Το πλάνο του ανθρώπου που πέφτει στο κενό για να γλιτώσει από τις φλόγες και τους πυκνούς μαύρους καπνούς είναι αποκαλυπτικό της απόγνωσης που ένιωθαν όσοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο κτήριο, που την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν γεμάτο κόσμο, στην πλειοψηφία τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Απολιθώματα ιπτάμενων όντων που μοιάζουν βγαλμένα από το «Game of Thrones»

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό κόσμο των πτεροσαύρων, των γιγάντιων ιπτάμενων όντων που θυμίζουν έντονα τους... δράκους του «Game of Thrones».

Ο Κρυπτοδράκων
Αν και το όνομά του δεν το πήρε από το «Game of Thrones» αλλά από τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Τίγρης και Δράκος» του Ανγκ Λι, ο Κρυπτοδράκων είναι το πιο πρόσφατο μέλος στην οικογένεια των πτεροσαύρων. Πρόκειται για ένα άγνωστο ως σήμερα είδος της οικογένειας των πτεροδακτυλιδών πτεροσαύρων, η ανακάλυψη του οποίου προσφέρει νέα δεδομένα για την καταγωγή και εξέλιξη αυτών των ιπτάμενων όντων.

Αγαπημένη Mary

Αγαπημένη Mary

Με συγχωρείς δε σου είχα γράψει μια εβδομάδα. Ήμασταν σε πορεία προς τη Ρουμανία. Πρέπει να σου πω ότι συνέβη κάτι τρομερό. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε ολόκληρο το γενναίο πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Donald Cook».

Το αντιτορπιλικό μας είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα για να νικήσουμε τον εχθρό και κανένα αεροσκάφος, πύραυλος ή υποβρύχιο δεν θα μπορούσε να μας πλήξει.

Το σύστημά μας Aegis, μπορεί ακόμη και να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους και το πλοίο μας αντεπεξέρχεται σε όλους τους κινδύνους και περιφρονεί το θάνατο σαν ταύρος από την Αριζόνα.

Ξύλινη γλώσσα: Πώς να μιλάτε χωρίς να λέτε τίποτα!

Οι δέκα φράσεις που αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα σε καθεμία από τις τέσσερις στήλες είναι για τους αναγνώστες που θέλουν να εξοικειωθούν με τα μυστικά της ξύλινης γλώσσας, δηλαδή κοινώς «μιλάω και δεν λέω τίποτα»! Αρχίστε να διαβάζετε από οποιαδήποτε φράση της στήλης Α και συνεχίστε σε οποιαδήποτε φράση της στήλης Β, Γ και Δ. Έτσι θα έχετε άπειρους συνδυασμούς για μια πολύωρη αοριστολογία χωρίς τέλος! Και το σημαντικότερο; Τα λόγια σας θα έχουν κύρος και εσείς θα φαίνεστε «πολυδιαβασμένος»!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ!!! - ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 1990 (ΒΙΝΤΕΟ)

To 1990 όλοι οι Έλληνες έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Οι περισσότεροι δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης πληροφορήθηκαν πως εκείνο το βράδυ τους Σεμπτεμβρίου δεκάδες άγνωστα περίεργα φώτα διέσχιζαν τον ουρανό.

Πολλοί από εμάς γίναμε μάρτυρες και έχουμε καταθέσει την δική μας εμπειρία από το αξέχαστο συμβάν. Έχω αναφερθεί στο περιστατικό της Αταλάντης και έχω αναλύσει κάποιες παραμέτρους του μυστηρίου. (ΕΔΩ)

Το σημερινό βίντεο μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι το βρήκα εντελώς τυχαία. Η έρευνα που έχει γίνει από τον κώδικα μυστηρίων αξίζει συγχαρητήρια.

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Γ.Π.Π"

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΓΠΠ !!!
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΡΙΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ)

ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ...
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ...
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΦΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ

Νικητής το Τάγμα 747 ΕΤΜΧ στον «Πόλεμο της Κεφαλονιάς » …Απολογισμός!


Απολογισμός της επιχείρησης «ΛΗΞΟΥΡΙ» από το 747 ΕΤΜΧ στον ξεχασμένο (Πόλεμο της Καφαλονιάς απο τα ΜΜΕ ),ενώ οι Καφαλονίτες δοξάζουν τον Αγιο Γεράσιμο που ο Στρατός ειναι ακόμη εκεί.



To 747 ΕΤΜΧ συμμετείχε στην επιχείρηση με προσωπικό, υλικά και μέσα από την έναρξη αυτής (3/2) μέχρι και την λήξη (3/4) (σύνολο 60 ημέρες) με:

Μισθοφόροι από Πολωνία και χώρες Βαλτικής μάχονται στην Α. Ουκρανία;

Μισθοφόροι από Πολωνία και χώρες Βαλτικής μάχονται στην Α. Ουκρανία;
Ουκρανικά διαβατήρια για 300 περίπου μισθοφόρους φέρονται να ζήτησαν από την Κρατική Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ουκρανίας στις 29 του μήνα οι επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας.
Σύμφωνα με πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, οι Αρσέν Αβάκοφ και Βαλεντίν Ναλιβάιτσενκο ζήτησαν να εκδοθούν με επείγουσα διαδικασία 300 διαβατήρια για πολίτες της Πολωνίας και άλλων χωρών της Βαλτικής, πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών.