Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG «Οι Κινέζοι γίνονται Έλληνες»

«Η αγορά ακινήτων κάνει τους Κινέζους Έλληνες» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην κυριακάτικη έκδοσή της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. 
 
H εφημερίδα σημειώνει: «Ενώ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προχωράει αργά, η Αθήνα προσελκύει τους πρώτους επενδυτές με μια άδεια παραμονής, η οποία προσφέρει στους ιδιοκτήτες παραμονή στην Ελλάδα για πέντε χρόνια και να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ». 
 
«Οι πρώτες τρεις άδειες δόθηκαν σε τρεις κινεζικές οικογένειες, οι οποίες αγόρασαν ακίνητα αξίας μεγαλύτερης από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαίωσε συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα», υπογραμμίζει. 

Ο Γιώργος Τράγκας για τους αεροψεκασμούς

Γιώργος Τράγκας εκπομπή Ελεύθερος σκοπευτής 9/6/2013
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  htantriagourounakia

Έτσι διαβάζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων




Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπό του. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο….
αποτελεί αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Στη Μεσαιωνική Ευρώπη η ομορφιά θεωρούνταν συνώνυμη με την αρετή και η ασχήμια σημάδι του κακού. Αλλά και σε πιο πρόσφατες περιόδους η φρενολογία , δηλαδή η μελέτη του σχήματος του κρανίου, χρησιμοποιήθηκε συχνά για να προσδιορίσει την ενοχή των υπόπτων για εγκλήματα.

Αρπακτικά πάνω από τα σπίτια των Ελλήνων

Αρπακτικά πάνω από τα σπίτια των Ελλήνων
Με ένα στα τέσσερα δάνεια να βρίσκεται σήμερα στο κόκκινο και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 30%, έχει εδώ και καιρό να παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι πάνω από τις περιουσίες των Ελλήνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένα distress funds πιέζουν ελληνικές τράπεζες να τους πουλήσουν "κόκκινα" δάνεια έναντι πινακίου φακής προκειμένου με την απειλή των κατασχέσεων να εισπράξουν πολλαπλάσια κέρδη.
Τι είναι και πως λειτουργούν τα distress funds
Ο όρος προέρχεται από τη βρετανική λέξη distress, η οποία σημαίνει θλίψη και ουσιαστικά εκφράζει τα κεφάλαια εκείνα που σε περιόδους έκτακτων αναγκών επενδύονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν υποχρεώσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και κρατών.

Συναγερμός στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο-Εκκενώθηκε το κτήριο

Συναγερμός στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο-Εκκενώθηκε το κτήριο
Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στο προξενείο των ΗΠΑ στο κέντρο του Μιλάνου εξαιτίας μιας απειλής για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα, ο συναγερμός σήμανε αμέσως μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος.
Το πρακτορείο Ansa από την πλευρά του ανέφερε ότι οι υπάλληλοι έλαβαν μια επιστολή που έκανε λόγο για «εκρηκτικό μηχανισμό» και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Τσίπρας:Η λύση είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους!(Βίντεο)


Τσίπρας:Η λύση είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους!
Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό RUSSIA24.
«Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μιας σκληρής λιτότητας, το χρέος έχει εκτοξευθεί. Καταρχάς, πρέπει να σας πω ότι όλα τα χρήματα που έχουμε πάρει από την αρχή της σύναψης αυτής της δανειακής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ δεν πηγαίνουν για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Αλλά πηγαίνουν για να ξεπληρώσουν παλιότερα δάνεια. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει συνάψει ένα δάνειο το οποίο την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, που βαραίνει ακόμα περισσότερο το χρέος της, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την πραγματική της οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δένδιας: Εμπρησμοί πίσω από τις πυρκαγιές

Δένδιας: Εμπρησμοί πίσω από τις πυρκαγιές
Εμπρηστική ενέργεια πίσω από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα «βλέπει» ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
Ο ίδιος ανακοίνωσε σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης, δεδομένων των ύποπτων - όπως είπε - συνθηκών, κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας.
"Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες - λόγω της ώρας ή της περιοχής - συνθήκες, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος", σημείωσε.

Επανεγκαθίστανται αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό ταμπλό

Dow15.529,11-83,02 -0,53%  



  Nasdaq3.692,953,36 0,09%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Νέα πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, αυξάνοντας την απόστασή τους από τα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τη Fed να ξεκινά σύντομα την απόσυρση των μέτρων ποσοτικής διευκόλυνσης.

Η τελευταία από αυτές ήταν του Dennis Lockhart, του προέδρου της Fed της Ατλάντα ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως η επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ενδέχεται να αποφασιστεί ακόμη και στη σύσκεψη του Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed του Ντάλας, Richard Fisher, σύμφωνα με τον οποίο η Fed βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επιβράδυνση του προγράμματος μηνιαίων αγορών ομολόγων μετά τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση. Αργότερα αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed του Σικάγο, Charles Evans.

Τα θετικά μάκρο για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 191,17 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο από το Σεπτέμβριο του 2012. Παράλληλα, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,5% στα 225,40 δισ. δολάρια. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο ήταν ελλειμματικό στα 34,22 δισ. δολάρια, με τους οικονομολόγους να αναμένουν έλλειμμα της τάξης των 43,5 δισ. δολαρίων.

Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά συνεδρία της Τρίτης.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,18% και έκλεισε στις 93,94 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 34,73 μονάδες, αυξημένος κατά 0,12%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 16.810,14 ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψε η Κύρια Αγορά, σε ποσοστό 0,26%, κλείνοντας στις 85,47 μονάδες.

"Πέντε στα πέντε" το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συνεχίστηκε, καθώς ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε την Τρίτη πέντε διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Παρά το άνοιγμα σε οριακά αρνητικό έδαφος, ο ΓΔ κινήθηκε με θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, εντός εύρους διακύμανσης 14 περίπου μονάδων.

Η συνεδρίαση κύλησε σε ήπιους ρυθμούς, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Πολύτιμη στήριξη για τη νέα άνοδο του ΓΔ αποτέλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τίτλο του ΟΠΑΠ, ο οποίος έφτασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά σε ποσοστό έως και 3,99%.