Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Η μάχη του Μαραθώνα-ΤΙΜΑΝ ΔΕ ΕΧΕΤΛΑΙΟΝ ΕΚΕΛΕΥΣΕΝ ΗΡΩΑ."-Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

Η μάχη του Μαραθώνα

Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν»

ΑΠΟ ΤΟ hellinon.net

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ    ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ , ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Επιπλέον 6 Rafale ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Έρχεται επέλαση των ΗΠΑ στα εξοπλιστικά

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios 

Σύντομα τα Rafale θα γίνουν 24, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο σχετικές κυβερνητικές διαρροές προ μηνών αλλά και προκαλώντας την εύλογη απορία, του τι άλλαξε μέσα σε 12 μήνες από πέρυσι που είχε αποφασισθεί η προμήθεια μόνο 18 Rafale;

Μήπως η κυβέρνηση άκουσε πιο “προσεκτικά” την στρατιωτική ηγεσία;

Προφανώς και όχι. Ούτε η πρώτη απόφαση για 18 αεροσκάφη, ούτε η σημερινή ανακοίνωση για

«Η μυστική συσκευή του τουρκικού κράτους βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας!»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε σκληρά την Ελλάδα, η οποία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε σχεδόν 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020. 

Το σκάνδαλο IFF, στο οποίο τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σιωπούν εδώ και πολύ καιρό, ήρθε στο προσκήνιο. 

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το IFF (Σύστημα Αναγνώρισης Φίλων και Εχθρών) και οι συσκευές νυχτερινής όρασης, οι οποίες αποσυναρμολογήθηκαν από το ελικόπτερο από 8 στρατιώτες του FETO που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το Sikorsky S-70, βρίσκονται ακόμη στα χέρια των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών! Ο καθένας από τους 8 στρατιώτες αναζητείται με ανταμοιβή 10 εκατομμύρια TL (τουρκικές λίρες) ...

DEFEA vs. IDEF… και η καταθλιπτική σύγκριση Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα “αμυντική βιομηχανία”

Με αφορμή την πρόσφατη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEF 2021 στην Κωνσταντινούπολη και σε αντιπαραβολή με την ελληνική DEFEA 2021, είμαστε αναγκασμένοι να διαπιστώσουμε ότι σε επίπεδο τεχνολογίας και βιομηχανίας, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός έχει ήδη έναν ξεκάθαρο νικητή, που δυστυχώς δεν είναι η χώρα μας.


Του Περικλή Ζορζοβίλη
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”


Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γειτονικές χώρες άρχισαν να αναπτύσσουν την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία περίπου την ίδια περίοδο, σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν, οι εξελίξεις είναι διαμετρικά αντίθετες.

Η Τουρκία καταλαμβάνει σταδιακά το Αζερμπαϊτζάν

Samvel Birinyan
Από το  el.armradio

Τέσσερις Τούρκοι στρατηγοί θα ενταχθούν σε μια ειδική ομάδα διοίκησης που θα εκπροσωπεί τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρθηκε από το Kavkazinfo, επικαλούμενο τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Adalat Verdiyev, αναφέρει το haqqin.az.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της επιχειρησιακής υποδιαιρέσεως των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Μπαχτιάρ Ερσάι έχει διοριστεί επικεφαλής ειδικής ομάδας στο

Απόφαση κόλαφος του Αραβικού Συνδέσμου για την Τουρκία – Σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου συνήλθαν εκτάκτως στο Κάιρο

Ο Αραβικός κόσμος καταγγέλλει την Τουρκία

Σοβαρές κατηγορίες εκτόξευσαν οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου εναντίον της Τουρκίας, για απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά αραβικών χωρών.

Μετά απ’ αυτό το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα.

Η αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου: Απορρίπτουμε πλήρως τους αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας

Με αφήγημα μεγαλείου ο Ερντογάν στην Ν. Υόρκη - Ο τουρκικός ουρανοξύστης απέναντι από τον ΟΗΕ

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προετοιμάζει η Άγκυρα, καθώς θεωρεί ότι είναι μια καλή ευκαιρία να προβληθεί ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας στο νέο διεθνές σκηνικό όπως διαμορφώνεται και μετά την «πτώση» της Καμπούλ.

Ο Τούρκος ηγέτης που θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες, αλλά το πρόγραμμα του θα έχει και μια ξεχωριστή στιγμή καθώς θα εγκαινιάσεις ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια απέναντι ακριβώς στον ΟΗΕ, το «Τουρκικό Σπίτι» ( Turkevi Center). Ένας ουρανοξύστης 171 μέτρων με 36 ορόφους που δεσπόζει απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ που θα στεγάζει τις διπλωματικές και άλλες επίσημες αποστολές της Τουρκίας αλλά και ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο προώθησης του τουρκικού πολιτισμού και των τουρκικών θέσεων.

«Από αγάπη για την Ελλάδα»

Γιάννης Παπαδημητρίου
Aπό το dw  

«Στις αρχές του 1822 ο νεαρός γιατρός Χάινριχ Τράιμπερ παίρνει το πλοίο από το Λιβόρνο της Ιταλίας για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Έχει ξεμείνει σε ένα χωριό κοντά στους Δελφούς και δεν ξέρει τι να κάνει. ‘Δεν είχαμε καμία είδηση από την Πελοπόννησο' γράφει, ‘ενώ οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στρατεύματα στους πρόποδες του Παρνασσού'. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Η εξέγερση απέναντι στους Οθωμανούς, που επί 400 χρόνια είχαν υποτάξει την ελληνική ενδοχώρα, άρχισε το 1821 στην πελοποννησιακή χερσόνησο. Μετά από έναν χρόνο, δεν είχε κριθεί τίποτα