Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Gooood Morning Καστελόριζο! ΖΗΣΤΕ το κλίμα μια ανάσα από την Τουρκιά – «Δεν φοβόμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι του Καστελόριζου να είναι συνηθισμένοι από τις αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκιών F16.
Ωστόσο, αυτές που έλαβαν χώρα την Τρίτη ήταν κάτι διαφορετικό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, το όλο σκηνικό που είχε στηθεί εκεί ήταν τρομακτικό!!!
 Αντί για ένα 5λεπτο οι αερομαχίες κράτησαν για περίπου 2,5 ώρες!!!!
«Ένας αναβρασμός 2-2,5 που κράτησε 2-2,5 ώρες με αερομαχίες. Το σύνηθες είναι να κρατούν 5 λεπτά ή να τις ακούει κανείς από μακριά. Τώρα περνούσαν πάνω από το Καστελόριζο τα αεροπλάνα και είχε και αυτό το περιστατικό με το σπάσιμο του φράγματος του ήχου», ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό τουριστικός πράκτορας της περιοχής.

Κυρ. Πιερρακάκης: Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε όλη τη χώρα

Αλλαγή ταχυδρομικών κωδίκων σε όλη την χώρα, παραπεμπτικά των εξετάσεων στα κινητά τηλέφωνα που θα μπούνε εντός του Ιουλίου μέσα στο σύστημα, και απλουστεύσεις σε σχέση με αποζημιώσεις όπως για παράδειγμα για ειδικά αιτήματα του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.
Όσον αφορά την αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων, ο κ. Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη την χώρα - τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία».

Πάιατ: «Το Καστελλόριζο έχει την ίδια υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ όπως και κάθε περιοχή στην ηπειρωτική χώρα» - ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Φωτογραφία: Πέτρος Ούτσης / Twitter
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος "αμφισβητούμενα" αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις», τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ προχώρησε στη δήλωση αυτή στο περιθώριο εκδήλωσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία.

Σαν σήμερα το 1974: Η κατάρριψη δυο τουρκικών F-102 στο Αιγαίο από ελληνικά F-5 (Φώτο-Βίντεο)

Σαν σήμερα 23 Ιουλίου του 1974, η αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο ήταν αρκετά έντονη, καθώς η τουρκική εισβολή στην Κύπρο συνεχιζόταν και η τουρκική αεροπορία προχωρούσε σε μαζικές παραβιάσεις του F.I.R. Αθηνών.
​Στα ελληνικά αεροδρόμια, οι χειριστές βρίσκονταν μέσα στα κόκπιτ των αεροσκαφών, σε ετοιμότητες των δύο ή πέντε λεπτών.

Το καθεστώς της Τουρκίας χαρακτηρίστηκε και επισήμως "ήπια απολυταρχία" - Η λίστα των χωρών

Το πολίτευμα της Τουρκίας έχει υποβαθμιστεί πλέον σε "ήπια απολυταρχικό", σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Democracy Matrix του Πανεπιστημίου του Würzburg.
Σύμφωνα με τη σχετική λίστα η Τουρκία κατετάγη 138η από τις 176 χώρες στον συνολικό πίνακα για το 2019, κάτω από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Αϊτή. 
"Ενώ οι μετριοπαθείς απολυταρχίες έχουν κάποια απελευθερωμένα καθεστώτα, κυρίως στην Τουρκία (εκλογικό καθεστώς και ενδιάμεση σφαίρα), [αλλά] οι σκληρές απολυταρχίες είναι περιοριστικές σε όλους τους τομείς", ανέφερε η έκθεση.

Αλλαγή ονόματος στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι επειδή είναι… ελληνική λέξη!

Ο Cihat Yaycı, αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας (Mavi Vatan) της Τουρκίας, το οποίο επεκτείνεται στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που είναι ελληνικής προέλευσης!
Σύμφωνα με την η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Veryansın, πρότεινε το Αιγαίο Πέλαγος να ονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος» (σ.σ. κατά το Βόρεια Μακεδονία ένα πράγμα)!

Επιστολή "βόμβα" του Συλλούρη προς Ερντογάν - Τι αναφέρει

Σε πείσμα των συμφωνιών και των συνθηκών, σε πείσμα των αρχών του δικαίου, σε πείσμα των αρχών που διέπουν τα μνημεία της ανθρωπότητας και την παγκόσμια κληρονομιά, κατά τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ουνέσκο, προχωρήσατε να μετατρέψετε το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας και των Χριστιανών, την Αγία Σοφία, ένα επίτευγμα της τέχνης, το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο στην ιστορία, σε τέμενος, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του στον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Η Γαλλία ηγέτης της αντι-οθωμανικής συμμαχίας – Τελεσίγραφο Μακρόν στον Ερντογάν

Τον ιστορικό της ρόλο ως ηγέτιδας δύναμης της Μεσογείου και της προαιώνιας αντι-οθωμανικής συμμαχίας, διακήρυξε πολύ ηχηρά η Γαλλία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε τελεσίγραφο στους ισλαμιστές της Άγκυρας.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις προχώρησε την Πέμπτη ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Θα ήταν σοβαρό λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου σε χέρια άλλων παραγόντων και ιδίως της Τουρκίας», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος έχοντας δίπλα του τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Με την σημαία του Βυζαντίου κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη πλοίο των αμερικανικών ΕΔ(Βίντεο)

Με την σημαία του Βυζαντίου και την Ελληνική κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς ARC Endurance, μεταφέροντας αμερικανικές δυνάμεις.

Ο συμβολισμός της αμερικανικής κίνησης είναι αυτονόητος: Συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς και της μετατροπής της σε τζαμί, όσο και με την γενικότερη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Ετοιμάζουν νέα Ίμια με εντολή της Γερμανίας!

Η μυστική συμφωνία του Βερολίνου για αναστολή ερευνών στο Αιγαίο – Η ρήτρα τύπου Ιμίων για «αποχή από εκατέρωθεν ενέργειες» και η παραβίασή της από τον Ερντογάν.

Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς άρχισε στην πράξη ο εφ’όλης της ύλης διάλογος μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας ο οποίος συμφωνήθηκε μυστικά στο Βερολίνο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων αμέσως  μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Αλ. Μαλλιάς: «Να ανασταλεί η λειτουργία των αμερικανικών βάσεων αν…»

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia
Να ενημερώσουμε την Ουάσινγκτον στο ανώτατο επίπεδο, ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε επιθετική ενέργεια σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αναστείλει την λειτουργία όλων των αμερικανικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος για όσο χρόνο εμείς κρίνουμε σκόπιμο. Την άποψη αυτή διατυπώνει μέσω του liberal.gr ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλώντας για ένα πολύ ισχυρό διπλωματικό χαρτί που έχει στα χέρια της η Ελλάδα και που αν χρειαστεί θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει.

Παρέμβαση Μακρόν στα ελληνικά: Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας - Την αλληλεγγύη του εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος

Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας καθιστά σαφές με το μήνυμα του πως: «δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ» , εννοώντας την Ελλάδα και προσθέτει: ότι «η  Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της» και υπογραμμίζει:

 «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων.»