Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με το στρατηγό Χάμιλτον:
Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: “Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσιτεύση”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι: “Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τον Τούρκο.
Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”. Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ “ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ”

Τι μας είπαν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και τι μας είπαν τώρα που βγήκαμε - Τα διαγγέλματα από Καστελόριζο και Ιθάκη σε ένα βίντεο

Καστελόριζο… Ιθάκη, οκτώ χρόνια θυσιών δρόμος. Ήταν 23 Απριλίου του 2010, όταν από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εγκαινιάζοντας μια πολυετή περίοδο λιτότητας και ακραίων δυσκολιών για τον ελληνικό λαό.
«Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009. Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε το διάγγελμά του με φόντο το Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το σκίτσο του Guardian για την έξοδο από τα μνημόνια: Η Ελλάδα σκελετός - ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ (Εικόνα)

Με ένα ιδιαίτερα «γλαφυρό» σκίτσο σχολιάζει ο Guardian την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

Με τίτλο «Καλά νέα: Η Ελλάδα εξέρχεται από την λιτότητα», ο σκιτσογράφος Μάρτιν Ρόουσον απεικονίζει τη χώρα μας ως έναν σκελετό που πανηγυρίζει το τέλος της μνημονιακής περιόδου.

Σε απελπισία ο Ερντογάν: Με μία δήλωσή του ο Τραμπ «γκρέμισε» και πάλι την τουρκική λίρα(Βίντεο)

H τουρκική λίρα υποχώρησε και πάλι έναντι του δολαρίου σήμερα 21 Αυγούστου, εν μέσω χαμηλών συναλλαγών λόγω αργίας, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέκλεισε να δεχθεί οποιαδήποτε απαίτηση της Τουρκίας για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχώρησε στις 6,16 λίρες ανά δολάριο στις 10:07 (ώρα Ελλάδας) από 6,0865 χθες, όταν άρχισε η εβδομαδιαία αργία των τουρκικών αγορών για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ- Άντχα ενώ αργότερα η ισοτιμία διαμορφώθηκε στις 6,1222 λίρες ανά δολάριο.

Εθνομηδενισμός και Ισλαμισμός - Η αξιοπρέπεια του γύφτου - Η ανεξαρτησία των Βαλκανίων

Εθνομηδενισμός και Ισλαμισμός
Του Ν. Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον πώς ο Εθνομηδενισμός και ο Ισλαμισμός συνδυάζονται στα Βαλκάνια. Ενώ φαινομενικά πρόκειται για δύο διαφορετικές προσεγγίσεις κατά βάθος συγκλίνουν. Έχουν πρώτα ως κοινό εχθρό τον Χριστιανισμό κι οτιδήποτε έρχεται να τον προσβάλει, είναι καλό γι’ αυτούς. Η άρνηση της ύπαρξης των εθνών, έρχεται επίσης να προσφέρει έδαφος στον ισλαμισμό, αφού έχει μία διεθνιστική προσέγγιση των πραγμάτων.

Η Τουρκία ενάντια στο ΝΑΤΟ - Η απαράδεκτη καθυστέρηση για τη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο - Βαλκάνια και ΑΟΖ

Η Τουρκία ενάντια στο ΝΑΤΟ
Του Ν. Λυγερού

Η Τουρκία δεν έχει πια καμιά σχέση με την Τουρκία όταν εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. Η τωρινή της συμπεριφορά είναι ριζικά διαφορετική.Ουσιαστικά αποτελεί ήδη ένα εμπόδιο χωρίς την αξιοποιήση των S-400 και την εκμετάλλευση των F-35. Τα ακραία στοιχεία που έχει ενσωματώσει στον τουρκικό στρατό, ο τωρινός δικτάτορας, έχουν αλλάξει εντελώς τη φύση του. Κατά συνέπεια η Τουρκία δεν ανήκει ήδη στο σύστημα της νατοϊκής άμυνας και μάλιστα μπορεί άνετα να λειτουργήσει και ως καταλυτικό στοιχείο ενάντια της υπερδομής σε περίπτωση σύρραξης. Η αλλαγή φάσης της συμπεριφοράς της Τουρκίας δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ, ακολουθεί

Άλλο ένα χτύπημα για τη Θράκη - Στρατηγικός ορθολογισμός στα Βαλκάνια - Το όραμα των LR μέγα πρώτων αριθμών

Άλλο ένα χτύπημα για τη Θράκη
Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι ο μουφτής είναι όχι μόνο ερμηνευτής του Κορανίου για τους Σουνίτες αλλά ταυτόχρονα υπεύθυνος για τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό, την κοινωνία, δεν φαίνεται να είναι γνωστό στους ελληνικούς θεσμούς διότι επί της ουσίας, επέτρεψαν στην Τουρκία να έχει μια πιο βαθιά πρόσβαση στην ελεύθερη Θράκη. Το ερώτημα είναι το εξής πώς μερικά άτομα που θεωρούν ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, μπορούν να κάνουν τέτοιες πράξεις υπέρ του μουσουλμανικού στοιχείου στη Θράκη που αποτελεί επί της ουσίας ένα γεωπολιτικό όργανο για την τουρκική εξουσία.