Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο "ΦΑΚΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ - Πώς βρέθηκε στον "Τάφο ΙΙ" της Βεργίνας η πανοπλία του Μ.Αλέξανδρου - Υπάρχει σχέση με την Αμφίπολη;

Τελικά οι ιστορικές πηγές συμφωνούν: Ο Φίλιππος ο Αριδαίος είχε επιστρέψει την πανοπλία του Μ.Αλεξάνδρου και θάφτηκε μαζί της στον Τάφο ΙΙ στη Βεργίνα, ενώ τελικά ο Φίλιππος ο Β' φαίνεται πως θάφτηκε στον Τάφο Ι ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα της θεωρίας του Μ.Ανδρόνικου, που πίστευε το αντίστροφο.
Όπως αναφέραμε σήμερα, νεώτερα  δεδομένα  από την Βεργίνα αποδεικνύουν ότι ο Τάφος II , ο οποίος μέχρι τώρα θεωρείται ότι ανήκε στονΦίλιππο ΙΙ, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν «φιλοξενούσε» τα οστά του Φιλίππου αλλά  του Φιλίππου Αριδαίου Γ’ μιας και τα οστά του Φιλίππου φέρεται να  αναγνωρίσθηκαν στον Τάφο I της Μεγάλης Τούμπας.

Μεγάλη ανακάλυψη: Για πρώτη φορά πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα η ύπαρξη της πανοπλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!(Βίντεο)

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β' ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Για πρώτη φορά πιστοποιήθηκε επίσημα ότι βρίσκονται σε ελληνικά χέρια αντικείμενα που ανήκαν στον Ελληνα κατακτητή της Ασίας, τον Βασιλέα των Βασιλέων Μ.Αλέξανδρο και συγκεκριμένα για την ίδια την πανοπλία του!
Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι ο Φίλιππος ο Β' ο πατέρας του μεγάλου στρατηλάτη όντως έχει θαφτεί στην Βεργίνα αλλά αυ΄το ήταλ λίγο πολύ γνωστό.
Μια εξαιρετική αρχαιολογική αποκάλυψη έρχεται στο προσκήνιο και φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα για τους τάφους της Βεργίνας.

Το μοναδικό σχέδιο

Του Ν.Λυγερού

Ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη φαινόταν να είναι γνωστό σε όλους, αλλά τελικά αρκετοί το έμαθαν μόνο πρόσφατα με τις εξελίξεις. Μιλήσαμε για πολλά σενάρια αλλά ουσιαστικά για ένα μοναδικό σχέδιο, αφού τα άλλα είχαν είτε απορριφθεί από την αρχή είτε από τον Μάρτιο 2015 μετά από την ανάλυση δεδομένων. Με άλλα λόγια το δέντρο αποφάσεων είχε ελάχιστα φύλλα, αφού πολλές διακλαδώσεις δεν υπάρχουν. Βέβαια αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό μετά από τις κρίσιμες αποφάσεις που έδιναν την εντύπωση, πρώτα των επιλογών, στη συνέχεια των περιορισμένων επιλογών και τελικά της μοναδικής επιλογής.

Στο φως τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού στη Βουλιαγμένη

Τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού μήκους 300μ. έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα, που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, Βουλιαγμένης.
Αναλυτικότερα, ήρθε στο φως τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού στην έκταση που απλώνεται ανάμεσα στη σημερινή οδό Καβουρίου και τον σύγχρονο παραλιακό πεζόδρομο. Από τη μελέτη της πορείας της οδού συμπεραίνεται ότι η τελευταία συνέδεε τον αρχαίο δήμο των Αιξωνιδών Αλών με το παραλιακό μέτωπο τη περιοχής, όπου ήταν οργανωμένη λιμενική εγκατάσταση.

Εκπληκτικής ομορφιάς ψηφιδωτό με τον Μεγαλέξανδρο ανακαλύφθηκε σε αρχαία εβραϊκή συναγωγή(Βίντεο-Φωτό)

Υπάρχει ένας περίεργος Εβραϊκός μύθος για τον Μεγαλέξανδρο.
Η ιστορία ξεκινά αφότου ο διάσημος Ελληνας κατακτητής γνώρισε τον Εβραίο Αρχιερέα, έκανε θυσίες στον θεό των Εβραίων και τούς επέτρεψε να ζήσουν ειρηνικά, σύμφωνα με τα δικά τους αρχαία έθιμα. Είτε ο μύθος αληθεύει είτε όχι, η ιστορία αυτή εμφανίζεται στα γραπτά του ιστορικού Ιώσηπου, που έζησε το πρώτο αιώνα, σύμφωνα με την εβραϊκή μέτρηση, ενώ συναντάται και στη Ραββίνικη λογοτεχνία.

Το μεγαλείο της Πίστεως (Πραγματική ιστορία)

Ήταν καλοκαίρι του 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο.

Στη Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 Ελληνες. Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός ελληνοκύπριου δάσκαλου, και ετοιμάζονται να τους εκτελέσουν.

Ετοιμάζουν τα όπλα.

Στήνουν τους αιχμαλώτους (άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά) στον τοίχο. Θρήνος, κλαυθμός, οδυρμός. Τραγικές στιγμές για τους μελλοθάνατους. Περιμένουν μέσα σε κλίμα φόβου και αγωνίας τον Τούρκο αξιωματικό να έλθει και να διατάξει «πυρ».

Σε πύρινο κλοιό το δάσος της Στροφυλιάς (Εικόνες)

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και καίει την περιοχή Κουνουπελάκι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο δάσος της Στροφυλιάς.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας και απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς στην δυτική Αχαΐα.

Ξεκίνησε να λειτουργεί το αντί-ΔΝΤ αλλά η Ελλάδα έμεινε πιστή στο κανονικό ΔΝΤ - ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - Η ΑΘΗΝΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Κοσμοϊστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα καθώς εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα η λειτουργία της περίφημης Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής) στην Σανγκάη το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ασίας, με την απουσία της Ελλάδας να "ακούγεται" εκκωφαντικά.
 
Η Αθήνα δεν απέστειλε ούτε καν τον διορισμένο από την κυβέρνηση εκπρόσωπο για τα θέματα των BRICS, Π.Ρουμελιώτη, και έτσι για άλλη μια φορά η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τους Ευρωπαίους "δυνάστες" της.

Μέχρι 20 Αυγούστου θα έχει συμφωνηθεί το 3ο Μνημόνιο λέει η Γεροβασίλη

Φήμες ότι οι αλλαγές στη φορολογία για τους αγρότες θα ψηφιστούν στις αρχές Αυγούστου - Δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος - Αύριο θα έχουμε ψηφίσει όσα συμφωνήσαμε στις 12 Ιουλίου
Έναν μήνα «καυτών» διαπραγματεύσεων προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην οποία σημειώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο είναι η 20η Αυγούστου.

Επίθεση Τσίπρα σε Λαφαζάνη-Βαρουφάκη: Κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOU» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον λαό» είπε ο πρωθυπουργός - «Ο συμβιβασμός μάς κρατά ζωντανούς»
Με πολύ σκληρές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει την επίθεσή του κατά των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάνη Βαρουφάκη και της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από την συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές.