Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Απολογία Σωκράτους - Πλάτων (399 π.Χ.)

Ο Σωκράτης, πρότυπο ενάρετου ανδρός, με δικαιοσύνη, σωφροσύνη, ανδρεία, ήθος και ανιδιοτέλεια, θα πέσει θύμα διαβολών, συκοφαντιών, υβριστικής διάθεσης, φθόνου και εμπάθειας και θα οδηγηθεί (σε ηλικία εβδομήντα χρόνων) σε δίκη. Απολογούμενος ο Σωκράτης, θα κάνει αναφορά στους «πρώτους κατηγόρους» του, από τους οποίους προήλθαν οι «παλιές» διαβολές και οι κατηγορίες των «πολλών», που ισχυρίζονται ότι ο Σωκράτης παρανομεί και χάνει άσκοπα το χρόνο του αναζητώντας όσα βρίσκονται κάτω από τη γη και στον ουρανό, μετατρέποντας τον ασήμαντο λόγο σε σημαντικό, διδάσκοντας τα ίδια και σε άλλους.

Ο Τουρισμός και η ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Ο Τουρισμός και η ΑΟΖ είναι δύο ισχυρά στοιχεία για τον Ελληνισμό και δεν πρέπει κανένα από αυτά να επισκιάσει το άλλο. Ο Τουρισμός υπάρχει ήδη στην Ελλάδα και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον Πολιτισμό μας αλλά και για την οικονομία μας. Κατά συνέπεια πρέπει να τον προστατέψουμε από κάθε προσπάθεια που μπορεί να τον μειώσει. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε στο νου μας την ύπαρξή του και να τον προσέχουμε. Μάλιστα θα πρέπει να τον αναβαθμίσουμε όσον αφορά στην ποιότητα για να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να είναι ουσιαστικά ασύγκριτο για να μπορέσει να βοηθήσει την πατρίδα μας.

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Ο Ποντιακός Ελληνισμός ως παράδειγμα ανθρωπιάς"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ο Ποντιακός Ελληνισμός ως παράδειγμα ανθρωπιάς"
. Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, Δ. Σολωμού - 21,
 Νέο-Φρούριο, Σπηλιά. Κέρκυρα.
 Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα: 19:30.

H γρυλλοτάλπη* της δημοκρατίας



Του Θεοδώρου Κουτρούκη


Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


Στο άρθρο του «Οι εκλογές για τη συντακτική συνέλευση και η δικτατορία του προλεταριάτου» (1919), ο Β. Ι. Λένιν έθεσε τη βάση της αμφισβήτησης του λεγόμενου «αστικού κοινοβουλευτισμού»: «…αποτελεί τώρα πολύ επικίνδυνη αυταπάτη (…) η αναγνώριση στα λόγια της δικτατορίας του προλεταριάτου από τους ηγέτες των Γερμανών «ανεξάρτητων» ή των Γάλλων λονγκετιστών κτλ., που στην πραγματικότητα συνεχίζουν την παλιά, τη συνηθισμένη πολιτική των παραχωρήσεων και των μικροπαραχωρήσεων στον οπορτουνισμό, του συμβιβασμού μ' αυτόν, της δουλοπρέπειας απέναντι στις προκαταλήψεις της αστικής δημοκρατίας (της «συνεπούς δημοκρατίας» ή της «καθαρής δημοκρατίας» όπως λένε), του αστικού κοινοβουλευτισμού και τα λοιπά».

Βόμβα ΔΝΤ για εφάπαξ φόρο 10% στις καταθέσεις

ΤΗΣ ΛΑΛΕΛΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ imerisia
Σε διαφορετικό... μήκος κύματος εκπέμπουν το τελευταίο διάστημα 
το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόταση-σοκ για επιβολή έκτακτης εισφοράς έως 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, ως όχημα για να αντιμετωπισθούν προβλήματα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους «καταθέτει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η εξέλιξη αυτή απειλεί να οξύνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ταμείου με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο μέτρο που η... φαεινή ιδέα των οικονομολόγων του Ταμείου αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της εύθραυστης ανάκαμψης της Ευρωζώνης και του τραπεζικού της συστήματος.

Χτίζουμε τα σπίτια με τα χέρια μας(Βίντεο)

Ναι είναι αλήθεια, υπάρχει και αυτός ο ξεχασμένος τρόπος για να χτίζουμε τα σπίτια μας. Έρχονται τα παιδιά από το www.cob.gr να μας το θυμίσουν.

Με τα χέρια και τα πόδια σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα.

Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος. Μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά.

Φάρσα - αποκάλυψη: Ψεύτικη μελέτη έγινε δεκτή από δεκάδες επιστημονικές εκδόσεις

Η δημοσίευση υποτίθεται ότι εξέταζε το εάν μια ουσία έχει αντικαρκινική δράση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον



Δεκάδες επιστημονικές επιθεωρήσεις που ακολουθούν το νέο μοντέλο της δωρεάν πρόσβασης δέχτηκαν να δημοσιεύσουν μια μελέτη την οποία φαντάστηκε ένας δημοσιογράφος προκειμένου να ξεσκεπάσει τα δεινά του συστήματος.

Η αποκαλυπτική φάρσα που έστησε ο Τζον Μποχάνον, επιστημονικός δημοσιογράφος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ξεγέλασε τις 157 από τις 304 επιθεωρήσεις ανοιχτής πρόσβασης στις οποίες απευθύνθηκε.

Το σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Τα νέα κριτήρια

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:


1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:

Δεν γίνεται να σου ’ρχονται οι εισφορές η μία μετά την άλλη!!!!Το γαρ πολύ των φόρων γεννά παραφροσύνη

Του Θέμου Αναστασιάδη
Από το protothema

Ενας μηχανισμός να βάζει πλαφόν στο τι πληρώνουμε κάθε μήνα.

Δηλαδή, τι πρέπει να αποδειχθεί, ότι η ξέφρενη φορολογία «τρέφει» τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι κρατούντες και οι ευρωκράτες και να συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση; Δεν έχουν καταλάβει από μόνοι τους ότι έχει παραφρονήσει ο κόσμος από τα χαράτσια, τακτικά, έκτακτα και υπερδιαστημικά; Αλλος πουλάει χωράφια, άλλος ασημικά, άλλος «σκοτώνει» τα ασφαλιστήρια που είχε κάνει για τα παιδιά - και όλα αυτά για φόρους, φόρους και πάλι φόρους!

Στρατιωτική παρέλαση με... σπόνσορα!!!

Αθήνα: Με χορηγό θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου τα άρματα μάχης, καθώς γνωστός επιχειρηματίας ανέλαβε να προσφέρει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση. Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις μηχανοκίνητων τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη. «Οι στρατιωτικές παρελάσεις θα γίνονται με δόξα και τιμή και όχι μίζερα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του υπουργείου για επιστροφή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ.Αβραμόπουλος είπε: «H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών».

«Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται μείωση χρέους», λέει ο επικεφαλής της Pimco

Βερολίνο: «Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται μείωση χρέους….oριστικά» δηλώνει χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ο επικεφαλής της Pimco, Μοχάμεντ ελ Εριάν, σύμφωνα με τον οποίον υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι: Ή μία τελευταία διαγραφή χρέους ή έξοδος των δύο χωρών από την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα παγκοσμίως, «όσο οι χώρες έχουν τόσο υψηλό χρέος και απειλείται μία αναδιάρθρωση, οι ιδιώτες επενδυτές, τους οποίους αυτές οι χώρες χρειάζονται επειγόντως, δεν επιστρέφουν. Έτσι η κατάσταση δεν βελτιώνεται», προσθέτοντας ότι «ίσως να χρειάζεται και η Πορτογαλία απομείωση του χρέους της, ωστόσο, η κατάσταση στην χώρα αυτή δεν είναι τόσο σαφής».

Πτωτικά η Wall καθώς συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Κογκρέσο

Dow15.179,34-57,77 -0,38%  



  Nasdaq3.791,8731,12 0,83%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτώση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς πλησιάζει η 17 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μερική στάση πληρωμών σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους.

Με το μερικό λουκέτο στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μετρά ήδη 14 ημέρες και μόλις τρεις ημέρες πριν οι ΗΠΑ φτάσουν το ανώτατο όριο δανεισμού, η σκυτάλη έχει περάσει στους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας για την εξεύρεση λύσης καθώς οι διαπραγματεύσεις του Αμερικανού προέδρου Barack Obama με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέληξαν σε νέο αδιέξοδο. 

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Harry Reid, Δημοκρατικός, συνέχισε τις συνομιλίες με τον ομόλογο του από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, ηγέτη της μειοψηφίας, Mitch McConnell για την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το Σάββατο το τελευταίο σχέδιο της Βουλής για την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών λειτουργιών και την αύξηση του ορίου χρέους καθώς και μια πρόταση της Ρεπουμπλικανής Susan Collins, για μια συμφωνία που θα καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της κυβέρνησης.

Χωρίς μεταβολή η συνεδρία στο ΧΑΚ τη Δευτέρα

Λευκωσία: Αμετάβλητο σε σχέση με τη συνεδρία της Παρασκευής παρέμεινε κατά το κλείσιμό του στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 91,46 μονάδες.

Μικρή πτώση σε ποσοστό 0,6% παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 33,9 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €24.990,99.

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με κέρδη και κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση της οποίας το 56% του συνολικού τζίρου διακινήθηκε μέσω πακέτων σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και στον ΟΛΘ.

Μετά τα κέρδη 3,87% της προηγούμενης εβδομάδας και την διόρθωση της Παρασκευής, η ελληνική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά και με εναλλαγές προσήμου κατά το πρώτο 3ωρο των συναλλαγών, στη συνέχεια ωστόσο τα κέρδη διευρύνθηκαν έως ότου ο ΓΔ βρέθηκε οριακά πάνω από τις 1.120 μονάδες.